• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavke, pa optužbe u Voši: "Firma preuzela klub"

Autor mondo.rs

Čelnici novosadskog kluba napustili su funkcije, a kompletan Upravni odbor podneo je ostavke na sednici od 15 časova. Navijači i Dunđerski označeni kao krivci za ovakav epilog.

 Ostavke, pa optužbe u Voši: "Firma preuzela klub" Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ
Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

/izveštava Milutin Vujičić/

Burni dani u Fudbalskom klubu Vojvodina i sada već očekivani epilog!

Samo sat i po pre poslednje utakmice u jesenjem delu prvenstva (18 časova, protiv Čukaričkog), svi čelnici novosadske "Stare dame" podneli su ostavku i napustili funkcije.

Dan nakon što na Skupštini kluba nije usvojen predlog statuta Upravnog odbora, već predlog ostalih delegata, Novosađani su i zvanično ostali bez rukovodstva, tri meseca nakon što je preuzelo klub.

U obraćanju javnosti, predsednik kluba Vojislav Gajić, predsednik poslovnog tima Dragoljub Zbiljić i potpredsednik Dalibor Bogdanović potvrdili su da odlaze i uz to otkrili da je kompletan upravni odbor podneo ostavku.

Takođe, dali su i odgovore na nekoliko pitanja.

Upitan zašto saopštavaju da odlaze neposredno pre poslednje utakmice (18 časova), Gajić je rekao da je Vojvodina "profesionalni klub i da to ne utiče na ekipu".

Na pitanje ko će ubuduće voditi Vojvodinu, Gajić je odgovorio da nova sednica Skupštine mora da se zakaže u roku od osam dana.

"U dogovoru sa predsednikom Skupštine (Milan Davidov) to može da se zakaže vrlo brzo i ispunićemo njihovu želju. Nećemo mi odlučivati, nego većina. Do tada će klub praktično voditi (direktor, Aleksandar) Dunđerski", rekao je Gajić.

Potpredsednik kluba Dalibor Bogdanović upravo je Dunđerskog označio kao inicijatora ovih promena.

"Ovo je trajalo par dana. Navijačka grupa koja čini većinu u Skuštini FK Vojvodina došla je juče (utorak) u klub i do 15, 16 časova smo sedeli i usaglasili naš predlog statuta. Neposredno pred sednicu Skupštine su promenili mišljenje. Za ovo krivim Aleksandra Dunđerskog, bio je ispred navijača i njihove skupštinske većine. Ne bih neke teške reči da kažem, ali neka svi shvate - desila se strašna stvar za ove čestite ljude", dodao je Bogdanović pokazujući ka saradnicima.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i finansijski presek ulaganja u Vojvodinu u prethodnom periodu, pa je Gajić objasnio da je za vreme njegovog mandata klubu obezbeđeno 1,6 miliona evra, od čega 1.080.000 od UEFA i blizu 600.000 od sponzora. Na tome se posebno zahvalio Zbiljiću, koji je poručio:

"Navijačkoj grupi Firma, koja je juče preuzela klub, želim svu sreću. Iza mene je velika životna škola i da budem iskren, ko nije učestvovao u radu sportskog društva u Srbiji ne zna o čemu pričam".

RASULO U VOŠI: DUG 5,5 MILIONA!

VUČIĆU, DABOGDA VLADAO 50 GODINA!

VOŠA USVOJILA PREDLOG SKUPŠTINARA: OSTAVKE



Kompletan tok konferencije pročitajte u tekstualnom prenosu u nastavku teksta.

Iz minuta u minut:

- Konferencija je završena.

16.26 Potpredsednik kluba Dalibor Bogdanović označio je generalnog direktora kluba Aleksandra Dunđerskog kao kreatora ovakvog scenarija.

"Ovo je trajalo par dana. Navijačka grupa koja čini većinu u Skuštini FK Vojvodina došla je juče (utorak) u klub i do 15, 16 časova smo sedeli i usaglasili naš predlog. Pred skupštinu su promenili mišljenje. Sat vremena pred skupštinu. Za ovo krivim Aleksandra Dunđerskog, bio je ispred navijača i njihove skupštinske većine. Ne bih neke teške reči da kažem, ali neka svi shvate - desila se strašna stvar za ove čestite ljude", dodao je Bogdanović.

16.25 Ko će voditi klub ubuduće?

"Mi se bavimo zakonom i Statut je ikona klubova. Statut je jasno propisao da Skupština mora da se zakaže u roku od osam dana. U dogovoru sa predsednikom Skupštine to može da se zakaže vrlo brzo i ispunićemo njihovu želju. Nećemo mi odlučivati, nego većina. Do tada će klub praktično voditi (direktor, Aleksandar) Dunđerski", rekao je Gajić.

Da li će se njegova uprava predstaviti nekim novim predlogom?

"Ne želimo nikoga da ubeđujemo. Naš predlog (statuta) je temelj za budući razvoj Vojvodine, ali to oni nisu prepoznali", dodao je on.

16.21 Gajić je dodao da njegova uprava nije učestvovala u prošlom prelaznom roku, kao i da neće ni u sledećem. On je istakao da je 30 odsto ukupnih troškova pokriveno novcem sponzora i za to je zahvalio Dragoljubu Zbiljiću.

Na pitanje šta će biti sa klubom, Gajić je odgovorio: "Klub je uređen što se tiče rukovodstva i FC Vujadin Boškov je doveden do perfekcije.

Na pitanje zašto su ostavke podnete nekoliko sati pre utakmice, Gajić je rekao: "Ovo je profesionalni klub i to nema nikakve veze sa utakmicom i to njih ne dotiče. Ono sinoć ih možda dotiče (klupska skupština, na kojoj su igrači bili prisutni, prim. novin). To je zakazala Skupština, predsednik Skupštine i mi smo bili zatečeni da je to tada organizovano", objasnio je dojučerašnji predsednik FK Vojvodine.

16.17 Predsednik kluba Gajić otkrio je da je u klub sa saradnicima i njim na čelu ušlo 1.161.000 evra, od čega 1.080.000 od UEFA i 575.475 od sponzora. "90 odsto tih novaca je otišlo na plate igrača i ostalo. Komercijalne dugove nismo plaćali. Neki igrači su dobrili sporove (Grin, Veselinović, Alivodić...), plaćane su kazne, transferi Spartaku i Čačku. Rešili smo prvo da rešimo pitanje plata igrača i u tome smo uspeli", objasnio je on.

16.14 "Nismo se bavili marketingom, nismo dobili podršku, izglasane su neke kozmetičke promene. Ja eto imam i višak kilograma i mi više nemamo legitimitet. Navijačkoj grupi Firma, koja je juče preuzela klub, želim svu sreću. Iza mene je velika životna škola i da budem iskren, ko nije učestvovao u radu sportskog društva u Srbiji ne zna o čemu pričam", rekao je Zbiljić.

16.12 Posle Gajića, novinarima se obratio i dojučerašnji prvi čovek poslovnog tima FK Vojvodine, Dragoljub Zbiljić. On je rekao da je telo kojim je rukovodio završilo rad.

16.10 - Prema Gajićevim rečima, odlazeći vrh kluba želi sreću onome ko bude dobio poverenje većine. "Mi smose jasno dogovorili da tom čoveku, upravi, pomognemo, da se pojavimo u klubu i da ih uvedemo u posao, ako to naravno budu želeli, jer je trenutno klub oko sudskih sporova i knjigovodstva doveden na visok nivo. Sve je proknjiženo i urađeno i to je javno", dodao je Gajić.

16.08 - Predsednik kluba u ostavci objasnio je da cilj njegovih saradnika i njegov lični nije da "ostave vakuum" i da će novi izbori biti raspisani. "Ili danas (sreda) ili sutra ujutro".

16.05 - "Današnja sednica Upravnog odbora (UO) u 15 sati je zakazana zbog sinoćne skupštine, na kojoj nije usvojen predlog Upravnog odbora o novom statutu. Naravno, to je logično, da gubimo podršku i većinu u skupštini i kao ozbiljni ljudi moralno je da podnesemo ostavku. Da bismo ispoštovali proceduru i Statut FK Vojvodine, nisam sinoć rekao ono što je bilo jasno", rekao je Gajić, potvrdivši još jednom da napušta klub.

On je otkrio da je kompletan Upravni odbor podneo ostavku.

"UO je mogao da misli drugačije i jednoglasno je odlučio da podnosi ostavku. Samo (Nenad) Rončević nije bio tu, ali to nije bitno", dodao je Gajić.  

Konferencija je počela.

Izvor: MONDO

NAJAVA:

Za mnoge iznenada, FK Vojvodina došla je ove nedelje u centar pažnje javnosti.

Dan nakon što na klupskoj skupštini nije usvojen predlog Statusa koji je delegatima dostavila aktuelna uprava, čelnici kluba su najavili da će podneti ostavku, nakon dva i po meseca rada.

Dakle, samo dva sata pre poslednje utakmice ekipe ove jeseni, koja će u tim trenucima biti u svlačionici, FK Vojvodinu napustiće predsednik Vojislav Gajić i predsednik poslovnog tima Dragoljub Zbiljić.

Pročitajte kako je došlo do odlaska rukovodstva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC