• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Voše: Skupština zakazana, kandidata (još) nema

Autor mondo.rs

Zakazana sednica Skupštine FK Vojvodina na kojoj će biti izglasan novi predsednik Upravnog odbora i njegovi članovi.

 Iz Voše: Skupština zakazana, kandidata (još) nema Izvor: MN PRESS

/piše: Milutin Vujčić/

Ove srede ostavke predsednika Vojislava Gajića i kompletnog Upravnog odbora, a naredne srede Skupština na kojoj će biti izglasani novi ljudi na ovim funkcijama u FK Vojvodina.

Predsednik Skupštine "stare dame" Milan Davidov i generalni sekretar Božidar Beronja zakazali su novu sednicu Skupštine za 21. decembar (sreda) od 16 časova u amfiteatru novosadskog "SPENS-a", a za sada nisu poznati mogući kandidati.

"Ja koji sam trenutno na najodgovornijoj funkciji razgovaraću sa svim članovima Skupštine, legendama Vojvodine, gradonačelnikom Vučevićem i predsednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Mirovićem, ko bi mogao da bude kandidat", kazao je Milan Davidov i dodao da Skupština nije smenila prethodni Upravni odbor, nego su oni samostalno podneli ostavke kada nije prošao njihov predlog Statuta.

Novoj vanrednoj konferenciji za medije na kojoj je Davidov predočio detalje u vezi sa zakazanom sednicom Skupštine prisustvovao je i sad već bivši predsednik Vojvodine Vojislav Gajić, a poseban akcenat stavljen je na predmet novog Statuta.

Skupštinari u utorak nisu podržali predlog Upravnog odbora, usvojen je Statut predložen od 24 člana Skupštine, a nakon toga su usledile i ostavke.

"Ne postoji nikakva druga strana koja se u javnosti sada pojavljuje. Druga strana ne postoji, osim, ako se pod njom ne shvata grupacija koja razmišlja suprotno od Upravnog odbora", kazao je Milan Davidov i dodao da "kamen spoticanja Vojvodine ne može da bude obična promena Statuta koji je trebalo samo da se uskladi sa zakonom".

Prema njegovom shvatanju predlog UO je odbijen jer Skupštinu stavlja u funkciju njihove "igračke".

"Mislim da onakav Statut predstavlja korak ka privatizaciji. Nemam problem sa tim i zalažem se da se svi privatizuju u klubovi, ali mi nemamo zakon o privatizaciji i nema podloge da se klub privatizuje i nema razloga da bude svojina samo nekih ljudi. Čiji je klub? Da li je privatni? Ne, nije, zato mora da postoje mehanizmi kako bi jedni druge kontrolisali i zajedno sarađivali", obrazložio je Davidov i dodao:

"Teza da navijači preuzimaju klub je maliciozna i služi da se mnjenje pridobije samo jednoj strani. UO se ponašao detinjasto i prepotentno, kao dete koje neće da se igra sa ostalima u pesku jer nije sve njihovo".

Nakon toga se medijima obratio i Vojislav Gajić koji je kazao da se slaže sa većim delom izlaganja Milana Davidova osim sa tim da je njihov predlog Statuta bio osnov za dalju privatizaciju kluba, već je trebalo samo da olakša upravljanje u klubu. Dodao je da nijednog momenta nije osetio da nemaju podršku, ali da je sa njihove strane (UO) bilo moralno da podnesu ostavke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC