• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Strpljivo čekam debi u dresu BiH"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Dario Dumić, stoper holandskog NEC Nijmegena najstandardniji je fudbaler Bosne i Hercegovine od početka sezone u svim ligama Evrope.

  Odigrao je svih 17 utakmica u šampionatu Holandije i proveo svaku minutu na terenu i postigao četiri gola uz dvije asistencije.

Golovima i asistencijama donio je više od pola bodova NEC-u, odnosno 10 od 19. Postigao je najviše golova u ligi od ostalih defanzivnih igrača. Uz sve to, najbolji je strijelac NEC-a, tj. dijeli prvo mjesto s napadačem Kevnim Majiem. Pet puta ove sezone bio je u najboljem timu kola prvenstva Holandije, a šest puta je proglašavan igračem utakmice. Jednom se je okrunio i titulom najboljeg igrača kola. Prema ocjenama deseti je najbolji igrač holandskog prvenstva.

"Imamo kratku pauzu, ali iskoristio sam je da dođem nekoliko dana u Sarajevo. Ovdje se zaista lijepo osjećam. Došao sam sa bratom Lukom i vrijeme smo provodili sa porodicom i prijateljima", rekao je Dumić koji iz rodnog grada putuje u Dansku:

"Sada idemo u Dansku. Tamo me očekuje ispit na fakultetu poslije Nove godine. Studiram pravo. Dosta slobodnog vremena koristim kako bih pripremao ispite".

Poslije proslave Nove godine vratiće se u Holandiju, te sa saigračima otputovati u Španiju na pripreme za nastavak sezone.

"Idemo na pripreme u Marbelju. Tamo ćemo ostati sedam dana, nakon čega nas očekuje drugi dio prvenstva. Prvu utakmicu igramo 15. januara. Nadam se još boljim partijama u drugoj polusezoni”, kazao je Dumić.

"Zaista mi se dopada Holandija. Ranije sam govorio da mi odgovara njihov stil fudbala. Uz to, ljudi su izuzetno gostoprimljivi i prijatni. Osjećam se lijepo. NEC Nijmegen je star klub. Osnovan je prije 116 godina tako da u Nijmegenu svi stanovnici navijaju za nas. Nije kao u nekim drugim gradovima da navijaju za Ajaks, PSV, Feyenoord...".

Zadovoljan je logično igrama u prvom dijelu sezone.

"Lijepo je vidjeti da ste u timu kola, igrač kola, jedan od najboljih fudbalera. Međutim, najbitnije je da tim osvaja bodove. Zbog toga mi je jako drago što su moji golovi i asistencije donijeli bodove klubu. U dobroj sam formi. Svaki dan radim na tome da budem još bolji. Smatram da ima još prostora za napredak".

Posljednjih mjeseci sve više se spominjao Dumićev odlazak iz NEC-a, ali i Holandije u još jači evropski klub i ligu.

"Interesovanja drugih klubova ima. U NEC-u me ne žele prodati ni po kojoj cijeni u januaru. No, na ljeto velika je mogućnost da promijenim klub", pojasnio je Dumić ne želeći previše "otkrivati karte".

Radi dobrih igara u Holandiji našao se na proširenom spisku Mehmeda Baždarevića, selektora fudbalske reprezentacije BiH, ali još nije dobio priliku za debi kojeg željno iščekuje.

"Što se reprezentacije BiH tiče, tu je selektor i on odlučuje. Kada procijeni da mogu pomoći reprezentaciji, uputiće poziv da igram. Strpljivo čekam taj trenutak. Godinama sam čekao, još kao dječak, da barem budem kontaktiran od strane Saveza. To se desilo, a sada strpljivo čekam i naredni korak", poručio je Dumić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC