• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Minhena dva putića…

Autor mondo.rs

Nezgodno je što su čelncii Arsenala već ponudili Vengeru produžetak saradnje. Kažu, ponuda neće biti povučena.

Ovo je već četvrta-peta sezona u nizu tokom koje se - naročito u novembru/decembru, odnosno martu/aprilu - svakodnevno govori, priča i piše o odlasku Arsena Vengera iz Arsenala.

I, s obzirom na to da je i dalje tu, od toga nikada nije bilo ništa.

A, bilo je poraza poput sinoćnjeg od Bajerna u Minhenu od 5:1. Bilo je i gorih. Bilo je i identičnih, na istom stadionu, u istoj rundi Lige šampiona.

Zbog čega bi prosečno upućen fudbalski navijač sada pomislio da je Vengeru zaista došao kraj i da će, bilo ostavkom ili sporazumnim raskidom ugovora, narednog leta posle 21 godine napustiti Arsenal i severni London?

Ne postoji iole jak argument u tom smislu.

Bez obzira koliko veliku sramotu "tobdžije" doživele u Ligi šampiona - a smeši ima se sedma uzastopna eliminacija u osmini finala - uglavnom se dogodi sledeće: Venger se okrene Premijer ligi, naiđe povoljan raspored, ekipa veže nekoliko pobeda protiv slabijih timova, na kraju se skupocen tim domogne drugog, trećeg ili četvrtog mesta u prvenstvu, Liga šampiona ponovo bude obezbeđena, navijači pomalo zaborave brukanja tokom sezone i standardno negativan skor u "mini ligama" sa ostalim favoritima i, očas posla, Venger izvede ekipu na premijeru u narednoj sezoni…

Koliko god glasni bili oni koji tvrde da baš ove sezone to neće biti slučaj, okolnosti su ovakve - Venger i dalje ima od ranije iznetu ponudu borda direktora o nastavku saradnje i prema saznanjima BBC mreže, vlasnici kluba koji sjajno posluje na finansijskom planu, ali hronično beleži prosečne rezultate, neće povući ono što su ponudili vremešnom Francuzu još pre nekoliko meseci.

Prema jednom scenariju, Venger će dovršiti sezonu i onda se povući, bez da je potpisao produžetak saradnje, a prema drugom, na kraju sezone će se razgovarati o ovoj temi.

Uglavnom, minhenskih 5:1 neće značiti razlaz između Arsenala i Arsena pre završetka sezone, kada će mu isteći aktuelan ugovor.

Venger (67) je trener Arsenala od 1996. godine. Njega ne kritikuju samo navijači londonskog kluba, već i brojne legende najtrofejnijeg kluba iz prestonice. Krilatica "Wenger Out" uveliko je otrcana i izlizana, a nije nastala samo zbog slabih rezultata i loših poteza na tržištu igrača, već i zbog toga što Arsenal nije osvojio šampionsku titulu od sezone 2003/04.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC