• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljena crna serija Mijatovog Ajntrahta

Autor mondo.ba

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankurta zabilježili su u nedjelju popodne četvrti uzastopni poraz u Bundesligi i ozbiljno kompromitovali šanse za plasman u Ligu Evrope.

U nedjeljnom meču 23. kola, Frajburg je slavio u Frankfurtu poslije preokreta rezultatom 1:2, a najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je dvostruki strijelac Florijan Niderlehner.

Međutim, idealno je počelo za izabranike hrvatskog trenera Nike Kovača jer je Ajntraht poveo već u 12. minutu.

Jamajčanski bek Mihael Hektor je degažirao loptu prema Anti Rebiću, koji je možda i napravio faul nad protivničkim defanzivcem, a loptu je pokupio Branimir Hrgota i smjestio je u mrežu - 1:0.

Gosti su uzvratili u 25. minutu Julijan Šuster je kroz sredinu loptom spojio Florijana Niderlehnera sa Aleksandrom Švolovom, a ovaj u maniru rasnog strijelca zaobišao golmana i plasirao loptu u nebranjeni dio mreže za 1:1.

Iako je Ajntraht danas ostao kratkih rukava Makoto Hasebe, Japanac iz frankfurtske ekipe za utjehu je odigrao 235. meč u Bundesligi što je najviše u istoriji japanskog fudbala.

Rebić je postigao potom i drugi gol, ali ga je arbitar Ginter Perl poništio, košarkaškom terminologijom rečeno, zbog prekršaja u napadu.

Interesantan detalj dogodio se u 37. minutu, arbitar je pokazao srpskom internacionalcu Mijatu Gaćinoviću žuti karton, ali je ostalo nejasno da li zbog prigovora ili ometanja golmana Aleksandra Švolova.

U nastavku su izabranici Kristijana Štrajha bili opasniji, domaći golman Lukaš Hradecki je teškom mukom uspio da spriječi vođstvo poslije lijepog udarca Kristijana Gantera sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, ni Hradecki nije mogao u 59. minutu da zaustavi majstoriju Florijana Niderlehnera, koji je upisao sedmi gol ove sezone u Bundesligi.

Na klupi domaćeg tima sjedio je bivši kapiten Marko Rus, koji je pobijedio rak testisa i poslije devet mjeseci bitke sa opakom bolešću se vratio na bundesligaške terene. Prethodno je nastupio u pobjedi Ajntrahta u Kupu Njemačke nad Arminijom iz Bilefelda (1:0), a u nedjelju nije dobio priliku da nastupi na punoj "Komercbank Areni".

Loptu mu je uputio Vinćenco Grifo, a Niderlelehner potkopao loptu i prebacio Hradeckog za 1:2, iako je postojala dilema da se napadač Frajburga nalazio u ofsajd poziciji.

Mogli su gosti preko Nikolasa Hoflera "bombom" sa ivice šesnaesterca da "ovjere" pobjedu, ali je na njegovu nesreću, lopta prozujala pored lijeve stative.

Pokušavali su do kraja Kovačevi fudbaleri da stignu barem do jednog boda, ali to su uglavnom bili jalovi napadi kroz sredinu ili "bunarenje" u kaznenom prostoru.

Duboko u sudijskoj nadoknadi iz jednog takvog "bunarenja" stopostotnu šansu za remi propustio je Aleksandar Majer - sa sedam metara maesteralno je odbranio Švalov.

Frajburg se u finišu potpuno povukao i čekao šansu da iz kontranapa dokusuri rivele, što je moglo da košta goste. Ipak na kraju su uz malo sreće uspjeli da sačuvaju pobjedu kojom su se probili na osmo mjesto na tabeli.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Ajntraht - Frajburg 1:2 (1:1)
/Hrgota 12 - Niderlehner 25, 59/

HSV - Herta (17:30)

U subotu:

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 6:2 (2:0)
/Dembele 6, Obamejang 27, 70, Pulišić 77, Širle 85, Gereiro 90+1/

Majnc - Volfsburg 1:1 (1:1)
/Kordoba 24 - Gomez 20/

Keln - Bajern Minhen 0:3 (0:1)
/Martinez 25, Bernat 48, Riberi 90/

Verder - Darmštat 2:0 (0:0)
/Kruze 75 penal, 90+2/

Hofenhajm - Ingolštat 5:2 (1:1)
/Rudi 17 Salaj 62, 79, Kramarić 77, Hubner 88 - Koen 38, Sule 60 autogol/

Borusija Menhengladbah - Šalke 4:2 (1:1)
/Džonson 28, 64, Vendt 66, Rafael 76 - Bentaleb 38 penal, Gorecka 82/

Odigrano u petak:

Augzburg - Lajpcig 2:2 (1:1)
/Stafilidis 19, Hinteregen 60 - Verner 25, Komper 52/

TABELA: Bajern Minhen 56, Lajpcig 49 , Borusija Dortmund 43, Hofenhajm 41, Herta (-1) 37, Ajntraht 35, Keln 33, Frajburg 33, Borusija Menhengladbah 32, Bajer Leverkuzen 30, Majnc 29, Augzburg 28, Šalke 27, Verder 25, Volfsburg 23, HSV (-1) 20, Ingolštat 18, Darmštat 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC