• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potcijeni i ispadni! BRAVO Lester!

Autor mondo.rs

Lester siti napravio je novo čudo! U revanšu osmine finala Lige šampiona pobijedio Sevilju 2:0 i našao se među osam najboljih ekipa u Evropi.

Svako ko je poslije prvih sat vremena dvomeča između Sevilje i Lestera odustao od daljeg gledanja dvoboja, vjerovatno je šokiran konačnim ishodom.

Lester siti je učesnik četvrtfinala Lige šampiona!

"King Pauer" stadion u utorak uveče odjekivao je pobjedničkom pjesmom engleskog prvaka. "Lisice" su, dok se bore za "goli život" u Premijer ligi, zasluženo među osam najboljih ekipa na "Starom kontinentu".

Sevilja ih je potcijenila i umjesto da već u prvom meču riješi sve dileme, sa "mršavih" 2:1 doputovala je u Englesku na revanš. A tamo...

LESTER SITI - SEVILJA 2:0 (1:0)!

Kakav uspjeh i kakva odluka uprave "lisica" da poslije prvog meča smeni Klaudija Ranijerija i šansu da Kregu Šekspiru. Našli su se na studu srama i kritika čitavog svijeta, ali se isplatilo...

Tek sada je jasno da Italijan, koji je ekipi donio prvu titulu u istoriji kluba, posljednjih mjeseci nije imao nikakvu podršku svlačionice. Čak je ona, sudeći po tri posljednje vezane pobjede, od kojih jedna protiv Liverpula i druga u Ligi šampiona, bila listom protiv njega.

Jer kako drugačije objasniti takav preporod ekipe!?

Lester je u utorak uveče definitivno igrao bolje od Sevilje i zasluženo sačuvao status učesnika završnice elitnog takmičenja. Od prvog minuta domaćin je, pred fantastičnim navijačima, znao šta želi.

Andaluzijci, sa puno evropskog iskustva, ali prije svega u Lige Evrope, kao da su se uplašili mogućnosti da naprave korak više.

Samir Nasri je u trećem minutu imao veliku šansu, a gol je spriječio FANTASTIČNI Kasper Šmajhel! Danac ne samo da je bio junak na Ostrvu, on nosi najveće zasluge što je Lester na "Ramon Sančez Pichuanu" primio samo dva gola.

Na svom terenu je "oduvao" Sevilju. Odbranio je penal Karlosu Koreji u prvom meču, odbranio je penal Stivenu Nzonziju deset minuta pre kraja revanša na Ostrvu.

Sjajnu formu potvrdio je odmah na početku, spriječio je rano vođstvo Sevilje i omogućio saigračima da polako i organizovano krenu ka golu protivnika.

Lester je poveo u 27. minutu!

Rijad Mahrez je izveo "slobodnjak", a Ves Morgan hladnokrvno sačekao loptu na drujoj stativi i smjestio je u mrežu - 1:0.

Dugo se tresla prečka poslije šuta Eskudera sa preko 30 metara. Šmajhel se ispružio, ali nedovoljno, lopta je pogodila okvir gola, odbila se do samog Ben Jedera, koji je prebacio gol.

Minut kasnije, u 54, Mark Olbrajton koristi grešku odbrane Sevilje i sa ivice šesnaesterca postiže gol za 2:0!

Sevilja je svim silama krenula naprijed, imala je i već pomenuti penal deset minuta prije kraja, poslije faula Šmajhela nad Vitolom, ali gol nije postigla.

Znatno teži posao imali su Španci poslije isključenja Samija Nasrija u 75. minutu (udario bez lopte glavom Džejmija Vardija), ali i trenera Horhea Sampaolija malo kasnije.

Lester siti je u četvrtfinalu Lige šampiona!

Vjerovali ili ne...

LESTER: Šmajhel - Simpson, Morgan, Hat, Fuks - Mahrez, Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton - Okazaki, Vardi.

SEVILJA: Riko - Merkado, Pareha, Rami - Sarabija, Ibora, Nzonzi, Eskudero - Vitolo, Jeder, Nasri.

IZ MINUTA...

KRAJ!

86' Vaaardi! Velika šansa, ostaje 2:0.

80' Šmajhel brani i penal Enzonziju, a u Sevilji je sačuvao mrežu poslije Korejinog šuta "sa kreča"! BRAVO!

79' PENAL!

Šmajhel obara Vitola...

74' Šta je uradio Samir Nasri!? Bez lopte je udario Vardija, koji ga je očigledno provocirao, dobio je drugi žuti i za njega je meč završen. Strašno!

73' Koreja ozbiljno prijeti, a Šmajhel nastavlja da briljira i nervira igrače Sevilje. Danac je ODLIČAN!

GOOOL!

54' Mark Olbrajton! Lester ima dva gola prednosti... Šutirao je fudbaler "lisica", poslije greške odbrane Sevilje, sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao, a Riko nije imao šanse.



53' TRESE SE PREČKA! Gola Lestera, šutirao je Eskudero sa 30 metara, savladao Šmajhela, ali je pogodio donji dio prečke. Lopta se odbila do Ben Jedera, a on je šutirao visoko preko gola.

- Možda će u drugom delu biti više uzbuđenja. Počelo je!

Kraj prvog poluvremena. Zasluženo vođstvo Lestera.

GOOOL!

27' Lester vodi, strijelac je Ves Morgan! Ofanziva i bojažljivost Sevilje isplatili su se domaćinu. Kapiten Lestera sačekao je loptu na "drugoj" stativi poslije centaršuta sa lijeve strane iz "slobodnjaka" i smjestio je u mrežu. "Lisice" imaju rezultat za četvrtfinale!





21' Beležimo šut Pabla Sarabije iz kontranapada. Ostaje 0:0. Doduše, i Šmajhel je lijepo pokrio ugao, tako i da je šut bio u okvir gola djeluje da ne bi bilo opasnosti po gol Lestera.

20' Poslije prilike Nasrija nije bilo uzbuđenja. Lester napada, ali bez šansi...

3' Velika prilika za Sevilju. Samir Nasri je dobio odličnu loptu u kaznenom prostoru, imao je sjajnu poziciju, ali je Šmajhel još bolje intervenisao. Samo korner za goste.



- Meč je počeo, sjajna atmosfera na "King Pauer" stadionu.

20.34 Biće vrelo u Lesteru...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC