• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neretljak: U svim segmentima bolji od Zrinjskog

Autor mondo.ba

Šef struke Metalegea iz Jajca Mato Neretljak u izjavi za MONDO nije krio zadovoljstvo poslije najveće pobjede u njegovoj trenerskoj karijeri.

 Mato Neretljak poslije Zrinjski - Metalege 0:2 Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Kraljevi" su u subotu savladali Zrinjski u Mostaru rezultatom 0:2 (0:2) i povećali šanse da i naredne sezone nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tim iz Jajca je u drugom dijelu 22. kola slomio aktuelnog prvaka pogocima Emira Zebe i Stanoja Jovanovića, omogućivši mladom stručnjaku dosad najveći trijumf u trenerskoj karijeri.

"S obzirom da sam prije Metalegea vodio Orašje u Prvoj ligi Federacije BiH, ovo jeste najveća pobjeda u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nije mala stvar pobijediti Zrinjski u Mostaru i čestitam mojim igračima na zasluženom trijumfu. Nadigrali smo Mostarce u svim segmentima fudbalske igre", izjavio je Neretljak našem portalu.

...
Izvor: YouTube

Prema njegovim riječima, žao mu je zbog kolege Ivice Barbarića, koji je poslije meča na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dao ostavku na mjesto trenera aktuelnog šampiona BiH.

"I ranije sam govorio da trenerima treba dati mnogo više vremena kako bi mogli da ostvare ono što su zamislili, ali takav je naš posao. Zrinjskom želim mnogo sreće u nastavku Lige za šampiona, ali nama je svaki bod, a kamoli tri, od presudne važnosti za goli život".

"Kraljevima", kao i Mostarcima, sada slijedi reprezentativna pauza, a onda će Jajčani da se takmiče u Ligi za opstanak, a "plemići" u Ligi za šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC