• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečano na Grbavici: "Švabo" otvorio Istok! (FOTO)

Autor mondo.ba

"Željo živi, moram reći jednu riječ koja me stalno muči, a to je nostalgija. Ovo je klub nostalgičara, koji žive od toga i napravili su veliku stvar", rekao je legendarni Ivica Osim, koji je večeras otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu.

 Ivica Osim svečano otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu stadiona Grbavica FOTO Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ivica Osim, nekadašnji proslavljeni fudbaler sarajevskog Željezničara, a zatim i veoma uspješan trener, danas je otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu stadiona "Grbavica" sa 4.266 sjedećih mjesta. Tako je novi kapacitet popularne "Doline ćupova" 13.449 sjedećih mjesta.

Svečana ceremonija otvorenja tribine održana je pola sata prije početka utakmice prvog kola Lige za prvaka BiH u kojoj je Željezničar ugostio tuzlansku Slobodu.

Očigledno je kako je izgradnja istočne tribine probudila i one pomalo "uspavane" navijače sarajevskih "plavih". Naime, Željezničar je jutros u prodaju pustio 11.660 ulaznica, a redovi navijača ispred stadiona su dali naslutiti da se priprema u večernjim satima na "Grbavici", istinski sportski spektakl.

Pune tribine pozdravile su najveću živu legendu i počasnog predsjednika kluba Osima, kojem je pripalo zadovoljstvo da otvori novu tribinu i time simbolično započne novo poglavlje u istoriji Željezničara, koju je i on sam stvarao mnogo puta do sada. Uz skandiranje "Mi smo Željini, Željo je naš" i "Ivica Osim" legendarni "Švabo" je svečano otvorio istočnu tribinu.

"Lakše je ovdje stajat', nego trčati i igrati. Nikada nisam vidio bolji teren, kamo sreće da je ovako bilo ranije. Samo zajedno možemo napraviti ovakve stvari. Zahvaljujem se svima koji ste došli, to nešto znači. 'Željo' živi, moram reći jednu riječ koja me stalno muči, a to je nostalgija. Ovo je klub nostalgičara, koji žive od toga i napravili su veliku stvar. Hvala još jednom", kazao je između ostalog Osim.


Ivica Osim otvorio istočnu tribinuby goloviliga

Tokom svečane ceremonije otvorenja tribine navijači su uz pratnju gitare otpjevali pjesmu "Grbavica", koja je postala zaštitni znak navijača Željezničara. U programu su učestvovali i Mustafa Čizmić, kompozitor "Grbavice", te bh. glumac Nermin Tulić.

Važno je istači da su izgradnju istočne tribine, koja je koštala 1,8 miliona konvertibilnih maraka u značajnoj mjeri pomogli i sami navijači Željezničara, ali i prijatelji kluba, koji su do sada kupili 666 desetogodišnjih ulaznica po cijeni od 1.000 KM.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC