• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo je KRALJ, šampion je ŽIV!

Autor mondo.rs

Portugalac je istorijskim het-trikom uveo Real preko Bajerna u polufinale (4:2). Atletiko izbacio Lester u Engleskoj (1:1), uz ovacije domaćima.


Čudesna noć u Madridu!

Čak PEDESET šuteva ka golu (30 Real, 20 Bajern), čak ŠEST pogodaka, čak TRI gola Kristijana Ronalda, za njegovih, rekordnih 100 u Ligi šampiona i ČAK dva sasvim očigledna previda sudije Viktora Kašaija za DVA sata fudbala! I to oba previda na štetu Bavaraca.

Na kraju, trijumf aktuelnog šampiona Evrope i plasman u polufinale OBA madridska predstavnika, s obzirom na to da je Atletiko u Lesteru izborio njemu dovoljan remi (1:1).

Na krcatom "Santjago Bernabeuu":

REAL - BAJERN 4:2 (0:0, prvi meč 1:2)

"Kraljevski klub" plasirao se sedmi uzastopni put među najbolja četiri. Tamo ga je odveo najbolji strelac ovog takmičenja u istoriji, fenomenalni Kristijano Ronaldo, koji je večeras postigao het-trik, a u oba meča čak pet golova.

Šampion Nemačke uspeo je da izbori produžetak, golovima Roberta Levandovskog iz penala i potom autogolom Serhija Ramosa, ali je "CR7" u predviđenih 90 minuta pogodio za izjednačenje (1:1), a potom je u dodatnih pola sata dokusurio giganta iz Minhena.

Gosti su dva puta vodili (Levandovski za 0:1 u 53. minutu i Ramos za 1:2 u 77), nagovestili spektakularan uspeh, ali su u produžecima ostali bez snage, rešenja, kao i bez neopravdano isključenog Artura Vidala, kome je mađarski sudija u 5. minutu preoštro pokazao žuti, a u 84. apsolutno neopravdano i crveni karton, zbog nepostojećeg faula na Marku Asensiju.

Upravo je mladi vezista Reala u 112. minutu postavio konačnih 4:2, iako je plasman domaćina bio jasno nagovešten i u 104, kada je Ronaldo pogodio za 2:2, aktiviravši se iz očiglednog ofsajda.

Baš te dve odluke dugo će boleti oštećene Bavarce, bar koliko i eliminacija porazom koji je na kraju bio previše ubedljiv u odnosu na viđeno.

Ukupnim rezultatom 6:3, Real je produžio najduži niz učešća jednog kluba u polufinalnu, pa će miran i zadovoljan, poput Atletiko Madrida, dočekati žreb koji je zakazan za petak, 21. april. 

ATLETIKO U POLUFINALU, LESTER HRABAR NA OPROŠTAJU

Dok se u Madridu odvijala drama, Atletiko je u 90 minuta prošao među četiri, remijem na gostovanju Lesteru - 1:1 (0:1).

Centaršut Felipea Luisa i "mat" Saula glavom u 26. minutu bili su dovoljni za prolaz Madriđana i za njihov treći ulazak u polufinale u poslednje četiri godine. Ekipa Dijega Simeonea branila je gol prednosti iz prvog meča (1:0) i odbranila ga pred naletima šampiona Engleske u nastavku.

Ekipa Krega Šekspira izjednačila je golom Džejmija Vardija u 61. minutu, napadala do kraja i "jurila" bar i utešnu pobedu, ali je Argentinčev tim odbio sve napade.

Kako je Lester igrao pokazao je i gest Dijega Simeonea, koji je prišao svakom igraču Lestera i čestitao im pokazano i u ovoj utakmici i u dvomeču!

Da li će "lisice" (i kada) opet igrati Ligu šampiona? Teško je odgovoriti. Bez obzira na to, ovu evropsku sezonu završili su uzdignutih glava, ponosni na sve što su uradili na putu ka društu najboljih osam timova Evrope, u kojem su i stali.

Termini polufinala su 2. i 3. maj, odnosno 9. i 10.

IZ MINUTA U MINUT:

23.17 Kraj utakmice, Real je u polufinalu Lige šampiona!

23.04 Real postiže i ČETVRTI gol! 4:2! Strelac je sjajni Asensio, posle solo prodora i šuta pored Humelsa, za velikih 4:2!

23.02 STOTI GOL RONALDA U LIGI ŠAMPIONA! REAL JE, ČINI SE, IZBACIO BAJERN! 3:2!

Portugalac je postigao treći gol večeras, ovaj put na asistenciju Marsela, koji je prošao kroz celu odbranu i namestio Kristijanu zicer pred nebranjenim golom!

22.58 Počinje drugi produžetak na Bernabeuu!

22.53 PONOVO RONALDO! REAL JE IZJEDNAČIO - 2:2!

Portugalac se aktivirao iz očiglednog ofsajda, prihvatio dodavanje na deset metara od gola i rutinski savladao Nojera! Ovaj rezultat vodi šampiona Evrope među četiri!


22.47 Još jedna sporna odluka Kasaija. Boateng je u kaznenom prostoru srušio Kasemira, ali se Mađar nije oglasio. U nastavku akcije, Asensio tera Nojera na krajnji napor i iznuđuje korner. Posle prekida, Ronaldo je šutirao još dva puta, ali i dalje nema izjednačenja.

22.46 "Bomba" Ronalda sa distance i odbrana Nojera! U nastavku akcije, Marselo je pokušao sa petnaestak metara, ali i šutirao pored gola.

22.38 Kraj u Engleskoj!

- PRODUŽECI U MADRIDU!

22.34 Korner za Real u poslednjem minutu, skok Ramosa i promašaj!

22.24 Isključenje na Bernabeuu! Bajern nastavlja sa desetoricom!

Arturo Vidal dobio je drugi žuti karton zbog, utisak je, nepostojećeg faula na Asensiju! Čini se da je startovao na loptu, a ne na igrača!

22.18 BAJERN OPET VODI, 2:1!!! DRAMA U MADRIDU!

Serhio Ramos je ubacio loptu u sopstvenu mrežu, pod pritiskom Tomasa Milera i Roberta Levandovskog! Ovo je rezultat koji vodi meč u produžetke!



22.17 REAL IZJEDNAČUJE! 1:1, RONALDO! Savršen centaršut Kasemira i perfektan trzaj Kristijana iz "srca" kaznenog prostora!

22.14 Još jedan, najspektakularniji pokušaj Vardija dosad, ali Oblak zaustavlja njegov šut. Priliku je "namestio" Mahrez. Za to vreme, u Madridu Ćavi Alonso izlazi iz igre, ustupa mesto Tomasu Mileru i dobija aplauz celoig stadiona. Da li je ovo njegov poslednji nastup u Ligi šampiona?

22.08 Inicijativa domaćina u Lesteru. Olbrajton i Vardi šutiraju, a Savić i Saul blokiraju njihove pokušaje.

22.03 IZJEDNAČENJE U ENGLESKOJ! 1:1! Strelac je Vardi!

Centarfor prvaka Premijer lige ubacio je u gol loptu posle odbijenog šuta rezerviste Bena Čilvela. "Lisicama" su potrebna još dva gola za plasman.

21.56 Odmah posle gola, još jedna šansa za Bajern! Ne koristi je Vidal!

21.53 BAJERN VODI U MADRIDU! LEVANDOVSKI POGAĐA IZ PENALA!



21.52 PENAL ZA BAJERN! Kazemiro ruši Robena, a Kasai pokazuje na belu tačku!



21.51 Sjajni Marselo! Roben je savladao Navasa, "bocnuo" loptu preko njega, ali je Brazilac glavom sačuvao mrežu!

21.50 U Madridu Real opet preti, ali Isko zamalo promašuje. Pokušao je sa 19 metara i bio neprecizan za nekoliko centimara.

21.48 Na startu drugog dela, u Engleskoj, Dani Drinkvoter uzastopnim pokušajima pretima Atletiku, ali Madriđani čuvaju svoj gol.

- pauza i u Engleskoj.



21.30 U finišu prvog dela u Engleskoj, Karasko obilazi Benaluana, juri ka Šmajhelu i ostaje bez lopte u pokušaju da obiđe Danca.

- poluvreme u Madridu.

21.30 Sada Bajernu preti Kros. Snažno, sa ivice šesnaesterca i pravo u Nojera.

21.29 Interesantno je da je Atletiko u Lesteru postigao svoj 100. gol u Ligi šampiona.



21.27 Ronaldo, ponovo! Sada šutira snažno i preko gola!

21.22 Ronaldo propušta veliku priliku za Real! Utrčao je usamljen u kazneni prostor, šutirao snažno, a ne precizno i direktno u Nojera.

21.19 Sada proba i Lester. Olbrajton je izveo korner, Mahrez je šutirao, a Jan Oblak zaustavio šut.

21.18 Još jedan pokušaj Saula u Engleskoj! Šutirao je sada sa distance, lopta je nezgodno odskočila i napravila problem Kasperu Šmajhelu. Uhvatio je iz druge.

21.14 Kako je Atletiko poveo? Filipe Luis je protrčao po svojoj, levoj strani, poslao loptu u kazneni prostor, a tamo je Saul dočekao između dvojice čuvara i sjajnim udarcem poslao u suprotni ugao, iza Kaspera Šmajhela!

21.13 Odlična šansa za Real i još bolja intervencija Boatenga! Izbacio je loptu sa gol crte!

21.12 Atletiko vodi u Engleskoj! 1:0! Strelac je Saul!

21.10 Odličan udarac Danija Karvahala sa oko 18 metara, pogodio je donji levi ugao gola, ali je Nojer odbranio i skrenuo loptu u korner. Sudija Kasai nije video intervenciju Nemca, pa je predao loptu gostima.

21.08 Boateng ležerno prilazi Marselu, koji šalje loptu ka Benzemi, ali Francuz šalje loptu pored gola. Imao je Benzema iz slične pozicije priliku i u prvoj utakmici.

21.07 Posle uvodnih 20 minuta, nema promena rezultata ni na jednom stadionu.

21.01 U Engleskoj je Lester počeo oštrije, dok su gosti stidljiviji, suprotno viđenom u prvoj utakmici na Kalderonu.



20.59 Još jedan pokušaj gostiju na Bernabeuu! Arturo Vidal je sada šutirao sa oko 20 metara i za malo prebacio prečku.

20.57 Levandovski beži Serhiju Ramosu, Bavarci brzo izvode korner, ali kapiten Reala izbacuje loptu daleko od gola. Inicijativa gostiju u Madridu i dalje traje.

20.54 Velika šansa za Bajern i umalo 0:1 u Madridu!  Roben je snažno šutirao sa pet metara od gola i pogodio spoljni deo mreže.

20.51 Isko je iznudio faul na 20-ak metara od gola, Ronaldo je prišao lopti i udarcem pogodio živi zid.

20.48 Da li će Antoan Grizman večeras poboljšati svoj golgeterski niz? Na devet utakmica postigao je devet golova.

20.45 Real je od sezone 2010/11 pobedio u 34 od 40 utakmica na "Bernabeuu". U preostalih šest utakmica četiri puta je remizirao, a dva puta izgubio.

Večeras dobijamo prve polufinaliste Lige šampiona!

Real u Madridu brani prednost iz prvog meča protiv Bajerna 2:1, dok će Lester kod kuće pokušati da nadoknadi minus 0:1 iz prve utakmice protiv Atletiko Madrida.

Uoči utakmice, zvanično su objavljene startne postave, a kuriozitet je da je Bajern sa prosekom od 30 godina i 116 dana izveo svoju najstariju postavu u utakmicama Lige šampiona:

REAL: Navas, Karvahal, Naćo, Ramos, Marselo, Kasemiro, Modrić, Kros, Isko, Ronaldo, Benzema.

BAJERN: Nojer, Lam, Humels, Boateng, Alaba, Alonso, Vidal, Alkantara, Roben, Riberi, Levandovski.

Sudija: Kašai (Mađarska).

LESTER: Šmajhel, Simpson, Morgan, Benaluan, Fuks, Ndidi, Drinkvoter, Olbrajton, Mahrez, Okazaki, Vardi.

ATLETIKO: Oblak, Huanfran, Savić, Godin, Filipe Luis, Saul, Gabi, Himenez, Koke, Karasko, Grizman.

Sudija: Roki (Italija).

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nm

ova liga sampiona je stvarno postala bruka

CikaJovo

Ovo je krađa! Valja Juventusu sutra protiv Barcelone...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC