• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpik: Ako treba idemo do FIFA

Autor mondo.ba

Novo saopštenje FK Olimpik. Nisu zadovoljni sudijom Valjićem. Zbog povezanosti Mate Neretljaka i Sanela Klopića spremni da idu do FIFA.

 FK Olimpik - FK Metalege  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novo saopštenje FK Olimpik povodom sporne utakmice protiv FK Metalege, koja je odigrana proteklog vikedna u Banjaluci.

Na današnjoj sjednici razmatrana su ponovo sva dešavanja sa meča i u novom saopštenju ukazali su na greške, koje je po njihovom tumačenju napravio sudija Ognjen Valjić.

"Nakon pregledanog detaljnog snimka utakmice, odigrane u subotu u Banja Luci, želimo da ukažemo na niz grešaka koje je napravio glavni sudija Ognjen Valjić sa svojim pomoćnicima, a tiču se donošenja spornih odluka na štetu našeg tima. Kulminacija lošeg suđenja je dosuđeni penal u korist domaćina i dva nedosuđena penala u korist naše ekipe. Sve gore navedeno je razlog zašto smo uložili žalbu na arbitražu Komitetu za sudije i sudijska pitanja. Navodi trenera domaćina da je dokaz dobrog suđenja i kazneni udarac sviran za Olimpic u 88. minuti, nisu i ne mogu biti ispravni niti relevantni. Kazneni udarac je prekršaj koji je regulisan pravilima fudbalske igre i nije i ne može biti vezan za minut u kojem se dešava", piše u dijelu saopštenja, koje se odnosi na suđenje.

Dalje se pominju trener Metalagea Mate Neretljak i menadžer Sanel Klopić.

" Mate Neretljak i njegov menadžer Sanel Klopić su posljednjih dana iskoristili medijski prostor da negiraju međusobnu povezanost, što nema veze sa stvarnošću, s obzirom na to da je pomenuti menadžer sarađivao sa trenerom NK Metalege tokom cijele njegove karijere, a saradnja se nastavila i po završetku igračke i početku trenerske karijere. Sve dokaze smo dostavili našem krovnom savezu nakon završetka utakmice, a razlog za to je bio jasan. Nismo htjeli da dodatno uvlačimo nervozu u naše redove pred utakmicu koja je imala veliki rezultatski značaj za našu ekipu te smo htjeli na zelenom terenu stići do pobjede i tri boda. Nadamo se da će komisije i organi N/FS BiH reagovati urgentno i riješiti postupak protiv odgovornih u ovom slučaju te da ćemo brzo dobiti epilog cjelokupne situacije", piše u saopštenju.

U Olimpiku su spremni pravdu tražiti i u FIFA.

" U suprotnom, sigurni smo da će Nezavisni etički komitet FIFA-e, kojem se namjeravamo obratiti, ekspresno donijeti odluku, jer su činjenice u ovom slučaju vrlo jasne, te će biti lako dokazati povezanost Neretljaka i Klopića, što je dodatno olakšanje za sve koji budu ispitivali cijeli slučaj. Ovim putem želimo ukazati i na napad koji se desio na člana Uprave FK Olimpic, koji je prvo verbalno vrijeđan, a potom i fizički napadnut u svečanom salonu stadiona. Navodimo da ovo nije prvi put da se gostujući članovi uprave fizički i verbalno vrijeđaju, jer se slična situacija desila i na posljednjoj utakmici kada je u Banja Luci gostovala ekipa FK Mladost iz Doboja kod Kaknja. ‘Sasvim slučajno’ napadnuti član uprave našeg kluba je čovjek kojeg je Klopić predstavio medijima kao osobu sa kojom se susreo prethodne sedmice, pri pokušaju podmićivanja našeg igrača Emira Hadžića. Uprava kluba i igrači prvog tima se zahvaljuju svim sportistima, sportskim radnicima, te svim ljudima koji su u prethodnih nekoliko dana pružili podršku našim prvotimcima i klubu u borbi za fair-play takmičenje", stoji u saopštenju FK Olimpik

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC