• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti posle 100 minuta do "zlatnih" bodova

Autor mondo.rs

"Građani" u 36. minutu vodili protiv Lestera 2:0, ali su gosti naterali Gvardiolu da se "preznojava" do poslednjeg sudijskog zvižduka. Mahrezu poništen izjednačujući pogodak iz penala.

Mančester siti pobedio je Lester rezultatom 2:1 (2:1) u meču 37. kola Premijer lige, što za taj tim predstavlja očekivan, ali i neophodan korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Tim Pepa Gvardiole makar privremeno je prestigao Liverpul i izbio na treće mesto, a u sredu mu predstoji i zaostali meč protiv Vest Bromvič Albiona, takođe kod kuće.

To znači da su realni izgledi "građana" da u poslednje kolo 21. maja uđu kao trećeplasirani i da na gostovanju Votfordu sami kontrolišu svoju sudbinu, ali ipak je najpametnije ne ulaziti u opširne kalkulacije, već sačekati i videti šta će se desiti na terenu, jer u Premijer ligi definitivno nema "sigurnog" ishoda.

Tako je Lester, koji se nalazi u sredini tabele i objektivno nema za šta da se bori u poslednja dva kola, umalo odneo bod sa "Etihada" u subotnjem matineu.

Siti jeste vodio 2:0, golovima Davida Silve (Sterling je smetao golmanu Šmajhelu iz ofsajd pozicije, tako da je sudija mirne duše mogao i da poništi taj pogodak) i Gabrijela Žezusa iz penala, ali je Šinđi Okazaki u 42. minutu "zakucao" loptu pod prečku, smanjio na 2:1 i najavio žestoku borbu u drugom poluvremenu.

Lester je davao sve od sebe da dođe makar do boda, dok je domaćin takođe napadao, ali mu je nedostajala oštrica u završnici.

Iz takve igre se u 77. minutu izrodila idealna prilika za "lisice" da izjednače na 2:2.

Gael Kliši oborio je Rijada Mahreza na ivici kaznenog prostora, sudija je pokazao na "belu tačku", a Alžirac se okliznuo pri šutu, ostvario dupli kontakt sa loptom i gol mu je opravdano poništen!


I posle te propuštene prilike je sve "prštalo" na terenu, igralo se više od osam minuta sudijske nadoknade i bilo je opasnosti pred oba gola. Siti se u nekim trenucima grčevito branio, a onda na drugoj strani nije uspevao da iskoristi prostor otvoren ofanzivom Lestera, pa ni da zatrese praznu mrežu kada je Kasper Šmajhel odlazio u protivnički šesnaesterac...

REZULTATI 37. KOLA:

Mančester siti - Lester 2:1 (2:1)
/Silva 29, Žezus 36p - Okazaki 42/

Bornmut - Barnli 16.00
Midlsbro - Sautempton
Sanderlend - Svonsi 16.00
Stouk - Arsenal 18.30

odigrano u petak:

Everton - Votford 1:0 (0:0)
/Barkli 56/

Vest Bromvič Albion - Čelsi 0:1 (0:0)
/Bačuaji 82/

u nedelju:

Kristal Palas - Hal 13.00
Vest Hem - Liverpul 15.15
Totenhem - Mančester junajted 17.30

TABELA: Čelsi 87 (iz 36 mečeva), Totenhem 77 (35), Mančester siti 72 (36), Liverpul 70 (36), Arsenal 66 (35), Mančester junajted 65 (35), Everton 61 (37), VBA 45 (36), Lester 43 (36), Sautempton 42 (35)...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC