• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić posle kraha: Ovo ste videli sad i nikad više

Autor mondo.rs

Rijeka je uzela oba trofeja u hrvatskom fudbalu i svrgnula Dinamo sa "gvozdenog prestola". A Zdravko Mamić poručuje: "Ovo se više nikad neće desiti". Odgovor iz Rijeke: "Ma, ok, videćemo".

Riječani su opijeni slavljem, a dinamovci su u šoku.

Nije bilo dosta Rijeci što je prekinula višegodišnju dominaciju Zagrepčana u hrvatskom prvenstvu, nego mu je u finalu uzela i trofej u kupu.

Zdravko Mamić, koji je zvanično "savetnik" u Dinamu, a zapravo i dalje vlada "iz senke", čestitao je Rijeci na zasluženim uspesima, ali je imao i poruku za klub iz Kvarnera, ali i splitski Hajduk:

"Iako sam prvi put posle mnogo godina gledao gubitak i titule i Kupa, ponosan sam što sam deo ove fudbalske porodice. Rijeka je potpuno zaslužila oba trofeja, tu nema nikakve mrlje. Bili su ubedljivo bolji od nas, ali i njima i Hajduku poručujem da su to videli sad i nikad više".

Iz Rijeke je stigao odgovor, od predsednika Damira Miškovića. Gospodski:

"Treba da poštujemo i Hajduk, i Dinamo, i Osijek i sve ostale klubove u ligi. Dinamo je i dalje za nas neki drugi nivo, kako u vezi sa budžetom, tako i organizaciono. Iduće godine biće teško da im se suprotstavimo. Dok sam tu pokušaćemo da uvek budemo što bolji".

U Rijeci je ostalo otvoreno pitanje trenera. Matjaž Kek ima ugovor do 15. juna. I kek i Mišković uveravaju da su ostale samo formalnosti.

"Keku nije istekao ni postojeći ugovor, ali dogovorili smo se. Nema problema, nismo se time bavili jer nismo hteli da ometamo rad. Razgovaraćemo o strategiji za narednih pet godina, ali neće biti divljanja. Imamo budžet koji imamo, živimo u realnim, napregnutim okvirima. Nećemo dovoditi igrače od 10 miliona evra i davati im plate od milion evra godišnje. Za nas je već dovoljno što igramo u Evropi, to je nagrada", poručuje predsednik Rijeke.

Dinamo je pre nekoliko dana u poslednjem kolu deklasirao Rijeku 5:2, ali taj meč nije ništa značio jer je prvenstvo već bilo odlučeno.

U finalu Kupa, Rijeka je bila drugačija. Fudbaler Rijeke, Crnogorac Marko Vešović priznao je da su prvenstvenu utakmicu "odigrali pijani", odnosno opijeni slavljem.

Trener Rijeke Matjaž Kek je posle trijumfa u kupu dao duhovit komentar na to kako je "otreznio" igrače:

"Zaključao sam ih u subotu i pretio im", a onda je nastavio u ozbiljnijem tonu:

"Kad dobiješ šamar, nijednom sportisti nije prijatno. Proradio je inat u nama. Nije nam bilo lako posle one prvenstvene utakmice i 'petice'. Najvažnije je da igrači prihvate ideju. Videli ste da su pojedini jedva istrčali celu utakmicu, ali ponosan sam na njih".   

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC