• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Pjanić je spreman!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ova utakmica je veoma važna i zato je spremamo s velikim optimizmom i ambicijama. Ona je najvažnija, ali mislim da će i naredne utakmice biti važne. Moramo dati svoj maksimum i ostvariti dobre rezultate", zaključio je selektor "zmajeva"

Selektor Mehmed Baždarević na konferenciji za novinare uoči kvalifikacionog duelasa Grčkom rekao je kako će svi biti spremni da sutra odigraju 90 minuta.

"Radili smo i da spremimo rezervni plan, ali mislim da neće biti potrebe, jer je Miralem dobro radio i biće spreman da odigra 90 minuta sutra, kao i svi ostali. Sigurno svi smatramo da ako igramo kod kuće, da ima jedna blaga prednost. Znamo šta znači igrati u Zenici, Belgija - Grčka, Grčka - BiH. Znamo da to može biti prednost, ali ne drastična. Bitno je kako ekipa bude reagovala. Ono što će ekipa uraditi i dati publici je ono što čini tu prednost stvarnom", rekao je Baždarević.

Popularni Meša smatra da će se Grci na sutrašnjem susretu zatvoriti.

"Mislim da će Grci igrati što su zamislili, kvalitetni su, ali mislim da i mi imamo igrače koji im mogu odgovoriti. Igraće jako čvrsto i to očekujemo, ali očekujemo i da mi odgovorimo na pravi način", rekao je Baždarević.

"Mislim da je ova utakmica veoma važna i zato je spremamo s velikim optimizmom i ambicijama. Ona je najvažnija, ali mislim da će i naredne utakmice biti važne. Moramo dati svoj maksimum i ostvariti dobre rezultate. Uvijek je lakše kaoigrač raditi protiv Grčke. Nadam se da će sutra biti prava fudbalska predstava, borba i ništa više na terenu", zaključio je Baždarević.

Edin Džeko, kapiten bh. selekcije rekao je kako sutra treba paziti da bh. tim ne primi gol.

"Sigurno da trebamo biti strpljivi. Svaka utakmica traje 90 minuta i pobjednički gol se može dati i u 90. minuti. Trebamo paziti da ne primimo gol, jer znamo kako Grci igraju, defanzivno i na kontre. Znamo njihov kvalitet i ne mogu nas iznenaditi i moramo odigrati najbolje kako znamo i tako ćemo i doći do rezultata. Manolas i ja se znamo i on ne može mene iznenaditi, kao ni ja njega. Ne vjerujem da će biti išta drugačije i jedan prekid može odlučiti utakmicu. Nadam se da i ti prekidi mogu biti presudni za nas, jer imamo visoke igrače i kvalitetne u skoku", rekao je Džeko.

Susret BiH - Grčka igra se u petak od 20:45 na "Bilinom polju" u Zenici.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NAPRJED HELENI PREGAZITE BIH

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC