• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akinfejev "pokopao" Ruse (VIDEO)

Autor mondo.rs

Domaćin FIFA Kupa konfederacija nije uspeo da se plasira u polufinale. Tamo će Portugal kao pobednik A grupe i Meksiko kao drugoplasirani.

Reprezentacije Portugala i Meksika plasirale su se u polufinale FIFA Kupa konfederacija, odbranivši prva dva mesta u A grupi, koja su zauzimali nakon drugog kola.

Domaćin, Rusija, porazom od Meksika (1:2) u Kazanju je ostala na tri boda, osvojena u prvom meču protiv Novog Zelanda i zauzela treću poziciju, čime svojim navijačima nije ulila puno optimizma pred Mundijal 2018.

Rusima je u poslednjem kolu bila neophodna pobeda i željenih 1:0 imali su u 25. minutu, kada je posle topovskog šuta Smolova u stativu usledio novi napad, centaršut Golovina, petljanje Jerokina i na kraju odmeren udarac Aleksandra Samedova u suprotni ugao, iskosa sa desne strane.


Bilo je to potpuno zasluženo vođstvo "baćuški", ali samo pet minuta kasnije usledio je jeftino primljen izjednačujući gol.

Dugu loptu iz sredine odlično je ispratio Nestor Arauho i sa linije peterca lobovao golmana Igora Akinfejeva - 1:1!


Ispostavilo se da je to bio "početak kraja" domaće selekcije, pošto je u 52. minutu došlo do potpunog preokreta.

Ektor Erera je pomalo nasumice "dunuo" loptu sa polovine Meksika, Akinfejev je istrčao u nameri da interveniše izvan kaznenog prostora, ali je Irving Lozano bio brži i glavom sa 16 metara pogodio donji desni ugao.


Tačku na ambicije Rusa u ovom meču i na ovom turniru stavio je iskusni Jurij Žirkov, koji je zbog udaranja laktom u 68. minutu dobio drugi žuti karton.

Portugal istovremeno u Sankt Peterburgu nije propustio priliku da protiv Novog Zelanda zabeleži pobedu i popravi gol-razliku, koliko je trebalo za osvajanje prvog mesta u grupi - 4:0!

Ronaldo i ekipa će u polufinalu 29. juna (Olimpijski stadion, Soči) igrati sa drugoplasiranim iz B grupe, a Meksiko dan ranije na Kazanj areni protiv prvoplasiranog iz B grupe.

Bilo bi veliko iznenađenje da druga dva učesnika polufinala ne budu Čile i Nemačka, ali pitanje je kako će se rasporediti na tabeli u nedelju predveče. Čile ima za jedan pogodak bolju gol-razliku i sastaje se sa Australijom, dok Nemci za rivala imaju Kamerun.

REZULTATI 3. KOLA:

Rusija - Meksiko 1:2 (1:1)
/Samedov 25 - Arauho 30, Lozano 52/

Portugal - Novi Zeland 4:0 (2:0)
/Ronaldo 33p, B. Silva 37, A. Silva 80, Nani 90+1/

TABELA: Portugal 7 (gol-razlika 7:2), Meksiko 7 (6:4), Rusija 3, Novi Zeland 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC