• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dopingovana CIJELA reprezentacija Rusije!?

Autor mondo.rs

Prema saznanjima britanskog lista "Dejli Mejl", FIFA istražuje da li je čitava fudbalska reprezentacija Rusije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. bila dopingovana kao dio "sistemskog dopinga" koji je već potresao sport.

Ozbiljan skandal potresa svjetski fudbal.

Prema saznanjima britanskog lista "Dejli Mejl" FIFA vodi istragu oko čitavog ruskog fudbalskog tima (23 fudbalera) na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu i ispituje da li su oni bili uključeni u "sistemski doping" Rusije i sakrivanje dokaza o slučajevima dopinga.

Ovaj list navodi da je pronašao imena 23 tadašnja člana reprezentacije, i još 11 ruskih fudbalera, koji su na spisku hiljadu sportista dospjelih u žižu javnosti nakon doping skandala decenije.

Advokat Dik Paud, bivši šef Svjetske antidoping agencije (WADA), kazao je da FIFA mora da reaguje brzo i da riješi ovu situaciju, posebno iz razloga što se naredno Svjetsko prvenstvo igra upravo u Rusiji, zemlji domaćinu aktuelnog Kupa konfederacija.

"Moraju da saopšte koje su korake preduzeli, šta su našli i da urade sve što je potrebno kako bi zaštitili integritet ovog sporta. Ni organizacija kakva je FIFA, koja nema baš mnogo kredibiliteta, ne bi smjela da ignoriše ovakve stvari", naveo je advokat koji je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

"Dejli Mejl" navodi i da je bilo nepravilnosti sa urinom kod 34 ruska fudbalera, a čak petorica od onih koji su igrali na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine - sada igraju i na Kupu konfederacija.

Istraga je u toku, a očekuje se da se FIFA uskoro oglasi i bar saopšti u kom smjeru teče istraga.

Više od 200 sportista, od najmanje hiljadu koliko je u izvještaju WADA, su atletičari, a još u 13 sportova, postoji dvocifren broj spornih slučajeva.

Prethodno je, podsjetimo, 111 ruskih sportista je "izbačeno" sa Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru zbog doping skandala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC