• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska Primera League 2017-18

Autor mondo.rs

Broj španskih fudbalera na Ostrvu veći je iz dana u dan, a šta tek reći za Francuze?

Spisak španskih i francuskih fudbalera koji su nastupali, i nastupaju, u engleskoj Premijer ligi već nekoliko godina je poduži i štampa se sitnim slovima, a u jednom danu produžen je za po jedno ime.

Španac Visente Ibora i Francuz Florien Ležen poslednja su dva strana fudbalera koji su stigli u Englesku.

Ibora novi je igrač Lestera, pošto je Sevilja danas objavila da je pristala da ga proda. Ima ima 29 godina i igra u veznom redu, a u Sevilju je došao 2013. iz Levantea i u međuvremenu postao kapiten ekipe.

Ibora je 37. Španac koji će (ako ne bude promena do kraja prelaznog roka) nastupati u Premijer ligi 2017/18, dok je Ležen 33. Francuz u finansijski najmoćnijoj fudbalskoj ligi sveta.

On je za Sevilju odigrao 172 utakmice i bio jedan od ključnih igrača u osvajanju tri trofeja u Ligi Evropa.

Transfer bi prema pisanju španskih medija trebalo da iznosi oko 12 miliona evra, a o njemu je počelo da se razgovara aktivno posle dvomeač između ova dva kluba u osmini finala Lige šampiona, prošlog februara i marta.

Ibora je tada impresionirao vlasnike i menadžment Lestera, koji je prošao dalje u napetim duelima između kojih je, u sada već čuvenoj epizodi, smenjen Klaudio Ranijeri.

Ibora će se vratiti u Španiju da bi se pozdravio sa navijačima Sevilje, kada bude potpisao za Lester.

Povratnik u Premijer ligu i engleski rekorder po broju Francuza, iza Arsenala naravno, doveo je prvo pojačanje za narednu sezonu, pošto je ugovor potpisan sa dosadašnjim štoperom Eibara Florienom Leženom.

"Ležen je fudbal koji je uradio mnogo toga u Španiji. Pratio sam ga neko vreme i mnogo je napredovao poslednjih godina. Doneće nam nešto drugačije u poslednjoj liniji", rekao je trener Njukasla Rafael Benitez britanskim medijima.

Ležen, 26-godišnji francuski odbrambeni igrač, potpisao je ugovor na pet sezona, a Njukasl ga je navodno platio 10 miliona evra.

On je ponikao u francuskim niželigašima pre nego što je 2009. prešao u Istr, odakle se posle dve godine preselio u Viljareal.

Igrao je na pozajmici u Brestu, a posle sezone i po u Djironi, kupio ga je Mančester siti, u kom nije dobio priliku, pa se vratio u Brest na još godinu dana.

Prošlu sezonu je bio u Eibaru, za koji je nastupio 34 puta u Primeri, uz jedan gol.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC