• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina već eliminisana iz Lige Evrope!

Autor mondo.rs

Nesmotrena rekacija Nikole Kovačevića u 67. minutu revanša i pogodak Jana Masla nakon prekida u finišu utakmice "izbacili" Vojvodinu iz Evrope već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nije pomogla ni promena šefa stručnog štaba.

 Vojvodina već eliminisana iz Lige Evrope! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nije ni počelo, a već kraj!

Za razliku od prethodne dve sezone kada su dolazili do plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope - Vojvodina ove sezone evropske kvalifikacije završava već u prvom kolu!

Za to je "kriva" ekipa Ružomberoka koja je pred svojim navijačima odigrala dobar meč i iskoristila nesmotrene reakcije odbrane Novosađana. Prvo Nikole Kovačevića u 67. minutu, koji je "matirao" sopstvenog golmana, a onda je usledilo još jedno loše "čitanje" prekida u 87. minutu kada je štoper domaćih Jan Maslo postavio i konačan rezultat.

Vojvodina je imala prednost iz prvog meča (2:1), nakon kog je promenila trenera, ali ni Nenad Vanić nije uspeo da "naštimuje" nove igrače i izbori makar još jedno kolo u Evropi.

Za to je bilo potrebno sreće, ali i mnogo više kvaliteta...

RUŽOMBEROK - VOJVODINA 2:0 (0:0)!

Vojvodina
Izvor: YouTube


U začetku meča videli smo da je Ružomberok hteo brzi gol, ali i Vojvodina je htela da što pre "otvori" rivala i obezbedi sebi mirniji deo meča, no pokušaji iz daljine nisu nalazili put do gola čuvara mreže Mačika, koji je i danas, kao i pre sedam dana u Novom Sadu, branio odlično.

Odlično je branio i mladi golman Emil Rockov na golu Vojvodine koji je uprkos lošoj proceni u prvom poluvremenu "kumovao" pogođenoj stativi Petera Masla...

Drugo poluvreme Vojvodina je počela bolje, imala sjajnu priliku preko Malbašića, ali on na kraju nije uspeo da završi odličnu akciju Nemanje Subotića. Ono na šta je Radoslav Batak upozoravao uoči prvog meča - Vojvodina nije uspela da odbrani u revanšu u kom ih je vodio Nenad Vanić.

Prvo je nakon prekida sa leve strane lopta prošla pored dvojice fudbalera "stare dame" i nespretni Nikola Kovačević, koji je prinudno rešenje na poziciji štopera, skrenuo je u svoju mrežu, da ništa bolja reakcija odbrane ne bi bila ni za pola sata kada je Jan Maslo "iskočio" ispred Emila Rockova i tako stavio kraj na ovaj susret.

Pokušavao je Vanić da "trgne" ekipu uvođenjem Sprema, Mirosavljeva i Živkovića, ali tu su sve mladi igrači koji nikada nisu igrali tako važne evropske utakmice.

Pitanje je da li će se Nenad Vanić zadržati na klupi Vojvodine naročito ako u obzir uzmemo da je njegov prethodnik Radoslav Batak smenjen nakon pobede u evropskoj utakmici ili će mu biti ukazano poverenje da u narednih 16 dana spremi ekipu za Superligu.

RUŽOMBEROK: Mačik - P. Maslo, J. Maslo, Meniš, Kupec - Sapara (od 58. Takač), Ćose, Kočan - Gal-Andrezli, Lačni (od 81. Gerec) i Danijel.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Kovačević, Planić, Bureković - Jovančić (od 72. Mirosavljev), Vukasović, Mesarović (od 86. Spremo), Trujić, Subotić (od 69. Živković) - Malbašić.

Meč je sudio holandski sudija Denis Higler.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! VOJVODINA JE ISPALA IZ EVROPE!

87' - MASLO! GOL! 2:0!

Opet prekid i opet gol. Vojvodina je ponovo pala nakon prekida, što je bila i stavka na koju su upozoravali iz stručnog štaba Novosađana uoči meča.

86' -
Milan Spremo kao poslednja nada Vanića. Zamenio je Mesarovića.

80' - ROCKOV!

Fenomenalna odbrana golmana Vojvodine koji je refleksnom intervencijom ostavio svoju ekipu u ovom meču, da bi odmah u kontri Novosađani imali veliku šansu, ali nema ni šuta na kraju... Gerec menja Lačnog.

79' -
Gal-Anderzli ruši Lakićevića za žuti karton.

77' -
Vojvodina je "stala" od primljenog gola, pa sada pokušava Lačni, ali pored gola.

73' -
Još jedna ofanzivna promena, Milan Mirosavljev menja Jovančića.

70' -
Debi Kristijana Živkovića koji menja Subotića.

67' - AUTOGOL! KOVAČEVIĆ!

I odmah kazna nakon slobodnog udarca...

Odličan prekid sa leve strane izveo je Takač, a nezgodnu loptu u svoju mrežu skrenuo je Nikola Kovačević, iako nikoga nije bilo oko njega. Rockov je bio u raskoraku, lopta je već prošla pored dvojice njegovih igrača, ali ne i pored Kovačevića koji je reagovao očajno. Rezultat koji je na snazi vodi Ružomberok u drugo kolo LE!

65' - Serija grešaka oko šesnaesterca, Bureković, pa Subotić prave faulove u zoni odakle Ružomberok može da koristi svoje najopasnije oružje - "prekid", a krilo Vojvodine za ovaj start dobija i žuti karton.

58' -
Menja trener Ružomberoka, Saparu menja Takač.

54' - MALBAŠIĆ!

Najbolja šansa meča odlazi u nepovrat... Sjajna kontra Vojvodine, Subotić divno odigrava u prostor, Malbašiću lopta beži u prodoru ka golu i ne uspeva ni da šutira ni da asistira na drugu stranu...

52' - Malbašić!

Prva šansa za najboljeg fudbalera Vojvodine, koga odlično čuvaju igrači Ružomberoka u ovom meču, pa je pokušao atraktivno "makazicama" nakon prodora Nikole Trujića po levoj strani.

45+1' - Kraj prvog i ne tako zanimljivog poluvremena, što je dobra vest za Vojvodinu.

42' -
I dalje Ružomberok najviše preti posle prekida...

40' -
Po jedna rizična intervencija golmana na obe strane, ali ne koriste to napadači koji su napadali Mačika odnosno Rockova.

34' -
Sjajan prodor Planića "iz dubine" igrališta i još bolji pas u prostor za Nikolu Trujića, ali ovaj ne uspeva da završi odličnu akciju. 

28' - STATIVA!

Dosta sreće za Vojvodinu nakon pokušaja Petera Masla... Odličan korner sa leve strane, loša procena Emila Rockova kome je lopta "pobegla" sa vrhova prstiju, i pala štoperu domaćina na glavu koji pogađa stativu.

22' -
Trujić u novoj šansi za Vojvodinu, ništa od gola! Previše se Vojvodina ispromašivala u ova dva susreta...

16' -
Malo toga za sada vidimo na ovom meču... Ružomberok "drži loptu" i za sada su imali jedan dobar napad po levoj strani preko Gala, dok je Vojvodina odlučila da sve češće "testira šut", pa je sada pokušao i Vukasović, doduše loše.

5' - Jovančić!

Bio je Ružomberok u kontroli sve do sada, ali dobra akcija Vojvodine koju udarcem, i to odličnim, završava Jovančić, ali izuzetno postavljen golman Mačik.

1'
- Meč je počeo!

- Pročitajte šta je u najavi meča kazao novi trener Nenad Vanić. OVDE!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC