• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galešićeve majstorije za pobjedu Borca!

Autor mondo.ba

Zahvaljujući majstorijama Gorana Galešića, banjalučki Borac je savladao Vitez rezultatom 2:1 (1:1) u generalnoj probi pred početak Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 FK Borac - NK Vitez 2:1 (1:1) Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije decenije igranja u inostranstvu, Goran Galešić se vratio na Gradski stadion i već u prvoj utakmici u nedjelju uveče pred banjalučkom publikom pokazao da će biti ogromno pojačanje za "Velikana iz Platonove" u nastupajućoj sezoni bh. elite.

Krilni napadač crveno-plavih, koji su večeras igrali u dresovima bez brojeva, postigao je dva gola u pobjedi nad Vitezom (2:1) i to oba iz slobodnih udaraca kojima je preokrenuo rezultat u korist izabranika Željka Vranješa.

Najprije su gosti već na samom početku meča, preciznije u šestom minutu, stigli do vođstva pogotkom iskusnog Mahira Karića za hladan tuš svih prisutnih na Gradskom stadionu...

Imali su "borčevci" odličnu šansu sredinom prvog dijela da stignu do izjednačenja preko novajlije iz tuzlanske Slobode Mladena Veselinovića, ali je njegov udarac iz izgledne situacije odbranio golman gostiju Ivan Tirić.

U posljednjem minutu prvog poluvremena, prije samog odlaska na odmor, na scenu je stupio Galešić i iz slobodnjaka sa 25 metara zatresao mrežu Viteza - 1:1.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po povratku na teren u nastavku prijateljskog dvoboja, ponovo je Galešić u 55. minutu briljantno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, a golman Tirić je paradom samo uljepšao ionako prelijep gol - 2:1.

U 83. minutu Borac je mogao do ubjedljivijeg vođstva, ali se u dobroj šansi nije snašao Petar Kunić, koji je u posljednjim trenucima propustio novu stopostotnu šansu za crveno-plave - oduzeo je loptu golmanu gostiju i umjesto da je ubaci u praznu mrežu je oklijevao, pa je izblokiran.

Bez obzira na ove propuštene prilike, Borac će u pobjedničkom raspoloženju dočekati zenički Čelik sljedećeg vikenda u prvom kolu Premijer lige BiH.

Ovo je banjalučkoj ekipi bila druga pobjeda tokom priprema pošto su dosad savladali rumunsku Konkordiiju, dva puta odigrali neriješeno (Budućnost, Javor) i uknjižili isto toliko poraza (Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije Nezavisnost, Spartak).

BORAC: Avdukić, Dujaković, Raspudić, Janičić, Puzigaća, Guberac, Danilović, Galešić, Mirković, Veselinović, Karić.

Rezerve: Trkulja, Ðorđević, I. Danilović, Ojdanić, Burazor, Radulović, Delić, Kunić, Predragović, Kukić. Trener: Željko Vranješ

VITEZ: Tirić, Livaja, Brekalo, Tipurić, Stanić, Vranjić, Ðerić, Mamić, Bojo, Karić.
Rezerve: Badrov, Miletić, Ðogić, Franjić, Vukoja. Trener: Ivica Bonić

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

aj Borac

Borac nije nesto odusevio, ali postoji igra nekakva, Galesic bomba pojacanje!

Gale care

Gale care, igraš ko car.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC