• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Ajndhovenu: PSV - Osijek 0:1

Autor mondo.rs

U "moru utakmica" ove večeri, jedna se izdvaja - nekadašnji prvak Evrope izgubio je kod kuće od kluba koji nije dočekao jesen u UEFA takmičenjima.

U duelu prvaka Evrope iz 1988, osvajača Kupa UEFA iz 1978, kluba sa 23 titule prvaka Holandije i devet nacionalnih kupova, odnosno kluba koji u vitrinama ima Kup Hrvatske iz 1999. godine i 28 nastupa u evro-kupovima u istoriji bez dočekane jeseni u Evropi…

...rezulat je na kraju bio - 0:1 (0:0).

U "moru utakmica" zakazanih ovog četvrtka uveče u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evope, jedna se izdvojila.

Na "Filips areni" u Ajndhovenu, PSV ne samo da je doživeo poraz od Osijeka, već je doživeo da odigra potpuno otvorenu, egal utakmicu sa protivnikom daleko nižeg renomea, u kojoj je moglo da bude i nerešno - ruku na srce - ali, u kojoj Slavonci nisu imali preterano podređenu ulogu.

Jedan od tri preostala predstavnika Hrvatske u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uz Rijeku koja dobro napreduje ka Ligi šampiona, nije došao u Holandiju da se brani, a kao nagrada došla je situacija iz 56. minuta kada je Džošua Brenet bio nespretan u svom šesnaestercu, a bek Borna Barišić minut kasnije bio nepogrešiv sa bele tačke za 0:1.


Borna Barisic penalty Goal HD - PSV 0 - 1...by sportsplay

I pre i posle toga, mogle su da se zatresu mreže na obe strtane, o čemu govori i statistika - PSV je imao dva udarca u okvir gola, od 18 ukupno, a Osijek tri, od 14 ukupno, uz 43 odsto poseda lopte u nogama.

Luk De Jong i Marko van Hinkel imali su dobre šanse u prvom poluvremenu, Irving Lorenco i Stiven Bergvin u drugom, ali priliku da postignu pogodak imali su i Robert Musadžija dva puta, Eros Gazda i Petar Bockaj na drugoj strani.

Naš reprezentativac Predrag Rajković sačuvao je pred nekoliko desetina bučnih navijača Makabija svoju mrežu, a nezaustavljivi Vidar Ern Kjartanson uradio je ono što se od njega očekuje da izralski klub ponese bar minimalnu prednost na revanš u Grčku.

Fantastičnim potezom snažnog islandskog centarfora, koji je posle 22 pogotka u dresu Makabija u sezoni 2016/17 već postigao dva u novoj, Makabi je savladao Panionios i stekao solidnu prednost pred revanš u predgrađu Atine - 1:0 (0:0).


Goal Kjartansson V. (1:0) Maccabi Tel Aviv vs...by ylberenexhipi


Tim koji je pre mesec dana napustio sadašnji trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, mogao je daleko gore da proše u Izraelu, ali je slovenački čuvar mreže Matic Kotnik u nekoliko navrata smirivao publiku koja bi već slavila pogotke žuto-plavih.

Kotnik nije mogao ništa u 49. minutu kada je Kjartanson primio jednu nezgodnu loptu "iz dubine", okrenut leđima golu, uspeo da je primiri, a onda levom nogom postigao lep gol, svoj drugi u tekućim kvalifikacijama za Ligu Evrope nakon što je u 2. rundi bio nemilosrdan prema svojim zemljacima iz Rejkjavika (3:1, 0:2).

Doduše, dok je igrao na rodnom Islandu, ovaj 27-godišnji napadač nikada nije nosio boje Rejkjavika, tako da nije morao da se izvinjava zemljacima.

Kjartanson, koji je pre dolaska u Makabi igrao za Selfoš, IBV, Selfoš, Filkir, Valerengu, Đijangsu i Malme, postigao je 19 pogodaka na 14 mečeva za najpopularniji izraleski klub u prvenstvu prošle sezone.

Imenjaci Nikola Leković i Lukić igrali su ove večeri na Kipru, u Larnaki, i kući u Belorusiju poneli dva gola zaostatka pred revanš.

AEK - Dinamo Minsk 2:0 (1:0), u kreaciji španskog veziste Tetea i holandskog driblera Ektora Evela.

Prvo je u 42. minutu Evel nekako doturio loptu do Tetea, koji se fantastično snašao i lobovao nemoćnog Andreja Klimoviča, a kasnije je taj golman (uz "pomoć" sopstvene odbrane) itekako doprineo da Evel asistenciji doda i pogodak.


Tete GOAL HD - AEK Larnaca (Cyp) 1-0 Din...by billiemccarroll

Klimovič je komično reagovao kod Evelovog udarca u 70. minutu, lopta mu je prošla "kroz" ruke i završila u mreži za jakih 2:0 pred put u Belorusiju.

Naš napadač Nikola Stojiljković pružio je dobru partiju u Švedskoj gde je Braga povela klasičnim štoperskim "zakucavanjem" pod prečku posle kornera (delo Raula Mišela Mela da Silve, novajlije iz Maritima) pa primila "jeftin" gol za konačnih 1:1 (1:1) u duelu sa AIK-om.

Devedeset minuta za portugalskog predstavnika odigrao je i Lazar Rosić, bivši igrač Vojvodine i niškog i kragujevačkog Radničkog.

U Krasnodaru, na jugu Rusije, uz 90 dobrih minuta Mihaila Ristića: Krasnodar - Lingbi 2:1 (0:0).

Gosti su poveli pogotkom Jepea Kjaera, ali su domaći preokrenuli preko Viktora Klasona i Magomeda Šapija Sulejmanova.

Pročitajte sve rezultate prvih utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC