• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pljusak" optimizma, "orlovi" marširaju ka Rusiji!

Autor mondo.rs

Naši fudbaleri konačno rutinski rešili utakmicu u kakvoj su mnogo puta do sada znali da kiksnu. Motivisano, ozbiljno i lepo. Srbija - Moldavija 3:0, uz golove Gaćinovića, Kolarova i Mitrovića.

Motivisano, ozbiljno i lepo!

Reprezentativci Srbije nastavili su marš ka Rusiji i Mundijalu koje se održava u ovoj zemlji naredne godine u potpuno istom ritmu koji nas krasi u ovim kvalifikacijama, što je veoma dobar znak, pa tako tri kola do kraja zauzimamo lidersku poziciju u našoj grupi.

Trijumf nad Moldavcima, po velikom pljusku u Beogradu, pokazao je da su "orlovi" na pravom putu i doneo nam 15. bod, što uz kiks Irske, znači da smo se osamostalili na vrhu.

Četvrtu pobedu u kvalifikacijama Srbiji su doneli fenomenalni Mijat Gaćinović u 20. i Aleksandar Kolarov u 30. minutu meča, odnosno Aleksandar Mitrović u 81. minutu susreta, kome je to jubilarni deseti pogodak za reprezentaciju.

Srbija sada ima 15 bodova, a drugoplasirana Irska sa kojom igramo u utorak u Dablinu - 13.

SRBIJA - MOLDAVIJA 3:0 (2:0)


Iznenadio je Slavoljub Muslin startnom postavom kada je od prvog minuta na teren poslao Mijata Gaćinovića, i to na poziciji desnog spoljnog igrača, a upravo se ispostavilo da je to bio naš najbolji pojedinac ove večeri pred oko 10.000 navijača u Humskoj.

Mladi momak iz Trebinja je zajedno sa Banetom Ivanovićem uspevao da napravi višak po desnoj strani, a istovremeno je uspevao da ulazi i u sredinu odakle je pomagao Tadiću.

Nakon sjajne akcije Matića i Kolarova, kada je naš levi bek poslao dobru loptu u šesnaesterac, Filip Kostić je promašio "čitav fudbal", da bi potom Mijat Gaćinović naleteo na loptu i desnom nogom je zakucao u mrežu.

Odlično je igrala naša reprezentacija po pljusku, to je i razgalilo publiku koja je osetila dobar momentum "orlova", pa je ubrzo stigao i drugi gol.

Sada su Tadić i Gaćinović odigrali po instiktu, a ovaj potonji je na drugoj stativi pronašao Aleksandra Kolarova koji je lako postigao pogodak.

Izvor: MN PRESS


Aleksandar Mitrović je bio prava muka po Moldavce, pogodio je i stativu nakon centaršuta Gaćinovića, imao i poništen gol, ali mu se sve do 81. minuta "nije dalo" da se upiše u listu strelaca. Sada je akcija tekla po levoj strani...

Kolarov je "gurnuo" za Kostića, a ovaj sačekao i u idealnom trenutku uposlio našu "devetku" koja je odlično reagovala za deseti gol u dresu Srbije.

Mitrović je ubrzo napustio igru, a Slavoljub Muslin je, kada je bilo jasno da je meč rešen, sa terena povukao i nosioce naše igre Nemanju Matića i Dušana Tadića, kako bi ih odmorio za Irsku, ali i kako bi šansu dobili Nemanja Radoja i povratnik Adem Ljajić.

Odbrana je delovala veoma dobro i Predrag Rajković je praktično bio bez većeg posla, samo je u dve situacije morao da bude oprezan na šuteve iz daljine. I bio je.

SRBIJA: Rajković - Nastasić, Maksimović, Ivanović - Gaćinović, Gudelj, Matić (od 75. Radoja), Kolarov - Tadić (od 69. Ljajić), Kostić i Mitrović (od 82. Prijović).

MOLDAVIJA: Čebanu - Čebotaru, Epureanu, Posmak, Armaš - Kočokari (od 75. Karp), Anton, Kočuk (od 60. Antonijuk) Jonica, Dedov - Ginšari.

Meč je sudio Tamaš Bognar iz Mađarske.





IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ!

89' -
Antonijuk šutira tek da probudi Rajkovića...

84' -
Ljajić, Kolarov, Ljajić! Brane se Moldavci...

81' - GOOOOOL! MITROVIĆ! 3:0!

Ako je neko zaslužio, onda je to on... Odlična saradnja Kolarova i Kostića, pa izvrsna lopta ovog potonjeg po zemlji za Aleksandra Mitrovića koji dobro reaguje i šalje je u mrežu. Odmah ga menja Prijović.

78' -
Srbija je verovatno oštećena za penal nad Aleksandrom Mitrovićem, ali neće nas dugo držati osećaj nepravde pored ovako sigurnog vođstva.

75' -
Nemanja Matić iz igre, Radoja na terenu. 

72' - Želimo taj treći gol, ali...

Odlična saradnja Branislava Ivanovića i Nemanje Matića, ali zavrnuta lopta našeg kapitena nije bila potpuno idealna za Adema Ljajića koji šutira preko gola.

66' -
Tadić iz igre, na terenu Adem Ljajić, povratnik u reprezentaciju posle godinu dana. 

63' - IVANOVIĆ!

Strašan šut našeg kapitena nakon odbijene lopte. Malo pored gola...

61' - Četiri naša igrača na jednog moldavskog, ali loša odluka da se proigra Filip Kostić koji je bio u ofsajdu, pa je opravdano prekinut najbolji napad naše reprezentacije u drugom poluvremenu.

59' -
Opet je Mitrović meta centaršuta iz kornera, ali mu se ne da danas. Slab udarac koji lako hvata Čebanu. Kočuk izlazi iz igre, menja ga Antonijuk.

54' -
Kočokari je testirao našeg golmana Rajkovića, koji je možda mogao i da pusti loptu, da bi potom nakon kornera još jednom pokazao sigurnost. 

51' -
Mitrović prvo odlično prolazi po desnoj strani, pa dobija dobru loptu Dušana Tadića za gol šansu, ali je bio ofsajd. Opet dobra odluka pomoćnog sudije.

46' -
Drugo poluvreme počinje novim dobrim prodorom Kolarova, bez bolje završnice.


45' - Šut Mitrovića samo metar pored gola na kraju prvog poluvremena. Odlična igra naše reprezentacije kojoj Moldavija nijednog trenutka nije ni poluozbiljno pripretila, dok je dobra stvar to što se vidi da su "orlovi" motivisani.

42' -
Mirniji deo meča, ali sve je pod kontrolom našeg tima koji se sada suočava sa nešto boljim presingom Moldavaca.

33' - Mitrović! Stativa!

Kakav meč Gaćinovića na desnoj strani za sada... Pun pogodak Slavoljuba Muslina. Sada je fudbaler Frankfurta iz mesta centrirao, odlično je skočio Mitrović, bio je sam, ali lopta pogađa stativu.

30' - GOOOOOL! ALEKSANDAR KOLAROV! 2:0!

Prelepih pola sata i drugi gol naših reprezentativaca.

Kombinovali su Dušan Tadić i Mijat Gaćinović, naša "desetka" je bez gledanja znala kako da pronađe igrača sa najmanje iskustva, a ovaj je loptu, kao da ima najviše utakmica iza sebe, po klizavom terenu gurnuo na drugu stativu gde Kolarov natrčava i povećava vođstvo.

Jako lepo, bravo!

26' -
Dali smo gol, ali je ofsajd... Aleksandar Mitrović je bio bliži golmanu Moldavije od njegove odbrane nakon šuta Kolarova, što je sudija dobro video.

20' - GOOOOOL! SRBIJA VODI! MIJAT GAĆINOVIĆ 1-0!

Bili smo bolji i zasluženo, i na vreme, vodimo!

Mijat Gaćinović je strelac nakon akcije u kojoj je lopta stigla pomalo o srećno do njega. Matić je poslao loptu na bok, odatle je Kolarov tražio Kostića, ali je ovaj promašio čitavu loptu, da bi potom ona stigla do momka iz Trebinja koji je šalje u mrežu.

Drugi gol Gaćinovića u dresu Srbije, za samo 35 minuta koliko nosi seniorski dres.


18' -
U trenucima kada naša reprezentacija ima loptu Branislav Ivanović praktično ide na poziciju desnog spoljnog i pomaže Gaćinoviću.

12' - Počela je kiša, a Srbija igra dobro i u ritmu dobrog navijanja. Sada su Mitrović i Tadić sarađivali, kreativac je ostavio loptu za napadača, ali Aleksandar nije na dobar način iskoristio mokar teren.


10' -
Loš centaršut Ivanovića, ali umalo da Čebotaru skrene loptu u svoju mrežu.

8' - Gudelj!

Prvi šut u okvir gola Moldavaca, dobro je gradio Mitrović, na loptu naleteo Nemanja Gudelj i šutirao po sredini, ali uspeva Čebanu iz drugog pokušaja da uhvati.

6' -
Prva šansa na meču posle prodora Filipa Kostića po levoj strani, i lopte koja je bila previsoka za Aleksandra Mitrovića, da bi potom Mijat Gaćinović šutirao dosta loše.

3' -
Dileme nema, Mijat Gaćinović igra desnog spoljnog, Gudelj je uz Matića, a FIlip Kostić napred iza Mitrovića. Videćemo hoće li se to menjati u toku meča.

1' - Meč je počeo!

- Tek oko pet hiljada ljudi trenutno u Humskoj...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Srbija posle šest odigranih mečeva ima 12 bodova, dok Moldavci imaju tek dva.

- Ovo je protokol.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Aleksandru Mitroviću je "krenulo", odlično igra u ovim kvalifikacijama i ima poruku!

- A šta kažu Nemanja Matić i Branislav Ivanović

- Pročitajte šta je Slavoljub Muslin kazao uoči meča. OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC