• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isko načeo, Morata dokusurio "azure"

Autor mondo.ba

Nevjerovatna serija Španije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nastavljena i ove subote. U Madridu deklasirana Italija 3:0 (2:0).

Utakmica sa Italijom bila je 60. uzastopna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na kojoj Španija nije doživjela poraz na domaćem terenu (47 pobjeda i 13 remija).

I ne samo da nije izgubila, nego je ubjedljivo slavila u derbiju večeri.

Spektakl na krcatom "Santjago Bernabeuu" pripao je "furiji", koja je na krilima dvostrukog strijelca Iska, te Alvara Morate, savladala neugodne "azure", te im tako nanijela prvi poraz u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine.

ŠPANIJA - ITALIJA 3:0 (2:0)
/Isko 13, 40, Morata 77/

Iako su Italijani u Madrid stigli da se nadigravaju, te otvorenom igrom pokušaju nastaviti uspješnu seriju u kvalifikacijama, Španija je furiozno otvorila meč i povela već nakon 13 minuta, kada je sjajno pogodio Isko iz slobodnog udarca.

Pet minuta ranije i Serhio Ramos pokušao je iz slične pozicije, ali je srećom po Đanluiđija Bufona lopta završila iznad prečke.

BUFON REKORDER

Legendarni čuvar mreže Đanluiđi Bufon odigrao je protiv Španije 170. meč za reprezentaciju Italije i tako postao igrač sa najviše nastupa u jednom nacionalnom timu Evrope.

U 22. minutu Italijani su imali odličnu priliku za izjednačenje preko Andree Belotija, ali je David De Hea sjajnom intervencijom sačuvao prednost domaćina. Bili su gosti za nijansu bolju nakon primljenog gola, ali terensku inicijativu nisu uspjeli da krunišu golom.

Uslijedila je kazna.

U finišu prvog poluvremena, još jednom je pogodio Isko. Fudbaler Real Madrida "izlomio" je italijansku odbranu, a onda odličnim udarcem lijevom nogom poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Početkom nastavka gol Španije pokušao je da ugrozi i Lorenco Insinje, ali se još jednom istakao De Hea. Zaprijetio je zatim ponovo Beloti, ali je lopta otišla preko gola.

Promašaji su još jednom koštali Italijane.

Bufon je uspio da odbrani šut Danijela Karvahala iz neposredne blizine, ali ne i Alvara Morate, koji je iskoristio odlično ubacivanje Serhija Ramosa i pogodio za konačnih 3:0.

Pogledajte golove...

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

ŠPANIJA: De Hea; Karvahal, Ramos, Pike, Đordi Alba; Koke, Buskets, Inijesta (72. Morata); Isko (90. Vilja), Silva, Asensio (78. Nigez). Selektor: Hulen Lupetegi.

ITALIJA: Buffon; Darmijan, Barzalji, Bonući, Spinacola; De Rossi, Verati; Kandreva (70. Bernardeski), Beloti (70. Eder), Imobile (78. Gabjadini), Insinje. Selektor: Đampjero Ventura.

Selekcija Hulena Lopetegija tako se nakon sedmog kola osamostalila na čelu tabele grupe G sa 19 bodova, tri više od drugoplasirane Italije. Albanci su na trećem mjestu sa 12 bodova, Izrael ima 9, a Makedonija šest. Na začelju je autsajder Lihtenštajn bez bodova.

Rezultate današnjih utakmica pogledajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC