• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi falilo malo, Arsenal "izvukao" pobedu!

Autor mondo.rs

Malo sreće, iskustva i smirenosti - to je nedostajalo Crvenoj zvezdi koja je dobar deo susreta sa Arsenalom bila egal, u jednom delu čak i bolja, sve do 85. minuta kada je Žiru iskoristio isključenje Milana Rodića.

 Zvezdi falilo malo, Arsenal "izvukao" pobedu! Izvor: MN PRESS

Igrači Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u grupnoj fazi Lige Evrope, i prvi pred domaćim navijačima u ovoj sezoni, ali daleko od toga da će teren stadiona "Rajko Mitić", sa čijih je tribina "grmelo" više od dva sata, napustiti pognute glave...

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su odličan meč protiv Arsenala, bili egal sa premijerligašem, u jednom delu susreta čak i bolji, ali su na kraju platili "danak neiskustvu".


Milan Rodić je na deset minuta do kraja dobio neoprezan drugi žuti karton, što je bio signal za Arsenal da "napadne što jače", pa je fenomenalnu akciju "stare garde", inače kombinovanog sastava koji je Arsen Venger izveo ove večeri, Vilšira, Volkota i Žirua završio Francuz - "škorpionom" u mreži odličnog Milana Borjana.

Najbolje šanse na meču ipak imala je Crvena zvezda koja je preko Ričmonda Boaćija, Nemanje Radonjića, Slavoljuba Srnića i Nenada Krstičića više puta zapretila Petru Čehu, ali je on bio nesavladiv.

Utisak je da je Zvezda zaslužila više od onoga što je semafor na "Marakani" pokazivao po završetku susreta, ali biće ovo veliko iskustvo za igrače Vladana Milojevića.

CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1 (0:0)


Publika je mogla da vidi odličnu atmosferu, a njoj je pomoglo i to što su dva tima od početka do kraja meča držali veoma visok tempo.

Očekivano, Arsenal je bolje "ušao" u meč, ali nakon što je Milan Borjan nogama "skinuo" veliku šansu Tea Volkota - i Zvezda je zaigrala bolje. Prvo iz pozicione igre, a onda i iz kontra napada koje su veoma dobro izvodili preko Kange i brzih krila.

Prvu šansu za crveno-bele imao je Ričmond Boaći kome je prvo nogom dobro skrenuo šut Petr Čeh, a onda je češki golman gledao kako šut reprezentativca Gane pogađa prečku.

Novu lepu akciju po desnoj strani, kada je Boaći "izbacio" Srnića po desnom krilu, a ovaj idealno poslao loptu na drugu stativu gde je Radonjić primio i namestio se na šut - u dva navrata opet brani fenomenalni Petr Čeh, najiskusniji pojedinac meča.

Dosta problema Arsenal je imao po bokovima gde su bili neiskusni Metland-Najls i Nelson, koji su nasuprot tome igrali odlično u ofanzivi, pa je upravo Nelson uputio šut ka Borjanu u prvom ozbiljnijem elementu nastavka susreta...

Izvor: MN PRESS


Usledila je šansa za Nenada Krstičića koji je glavom "tukao" pravo u Čeha, dok se dobar broj kontri završavao blagim udarcima Radonjića, Srnića ili Donalda - koji su ostali bez snage.

Sve se promenilo nakon naivnog crvenog kartona za Milana Rodića koji je rukom udario Kokelana, a Gobeljić nije uspeo da zaustavi prodore Tea Volkota koji je asistirao upravo Olivijeu Žiruu za pobedonosni gol, dok su domaći signalizirali ofsajd.

Zvezda je krenual hrabro po gol, ali osim pada Filipa Stojkovića u kaznenom prostoru, i uopšte napete atmosfere pred golom Petra Čeha, nije bilo veće opasnosti.

U drugom meču grupe, BATE je pobedio Keln.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić (od 66. Babić), Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Srnić (od 82. Gobeljić), Kanga, Radonjić - Boaći (od 80. Pešić).

Na klupi su ostali: Supić, Milijaš, Adžić i Račić.

ARSENAL: Čeh - Debiši, Elneni, Holding - Nelson, Kokelan (od 90. Šif), Vilok (od 89. Mekguan), Metland-Najls - Volkot, Vilšir i Žiru.

Na klupi su ostali: Makej, Osei-Tutu, Akpom, Dasilva i Nketija.



N A J A V A

Vreme je za spektakl u Beogradu!

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Arsenala u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić". Navijači jedva čekaju da počne ovaj meč pošto dugo jedno tako veliko ime evropskog fudbala nije gostovalo na "Marakani" u meču od takmičarskog značaja, pa je optimizam, zbog odličnih igara crveno-belih, sveprisutan.

Zvezda i Arsenal su trenutno dve prvoplasirane ekipe u grupi, Arsenal je maksimalan sa šest bodova, dok srpski predstavnik ima četiri iz dva susreta...

Vladan Milojević je u najavi susreta kazao da se ne bi zadovoljio remijem, dok se složio u oceni da su ovakve utakmice "potrebne Zvezdi".


Arsen Venger je sa druge strane istakao da je Srbija zemlja koja je dala mnogo velikih igrača, ali je zbog gustog rasporeda u Premijer ligi, i uopšte posmatranja Lige Evrope kao takmičenja od sekundarne važnosti, odlučio da neke od svojih Zvezda ostavi u Londonu i za ovaj susret je spremio kombinovan sastav.

Naš reporter je na stadionu, tako da očekujte fotografije, video-snimke, zanimljive informacije, izjave i sve ostalo što prati ovaj susret!

Meč je sudio Benoa Bastijen iz Francuske.


IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - Uzbudljivo, ne i za gol - KRAJ!

90' - Pet minuta nadoknade! Bura u kaznenom prostoru, Zvezda je tražila jedanaesterac, ali se utakmica nastavlja...

89' - Kanga!

Lepo se izvukao Pešić na levu stranu, odložio za Kangu, ali slab šut.

85' - GOL! ARSENAL VODI! OLIVIJE ŽIRU! 0:1!

Zvezda je odolevala sve do isključenja Milana Rodića, a onda prelepa akcija Vilšira, Volkota i Žirua, "stare garde" Arsenala, koju Francuz koristi na najbolji mogući način. Prelepo se snašao i savladao Borjana.

Igrači Zvezde su tražili ofsajd - ništa od toga.

81' - Crveni karton za Milana Rodića!

Neverovatno, duel u vazduhu, kraj aut-linije, sa Kokelanom bio je dovoljan znak francuskom sudiji da je ovo drugi žuti karton. Zvezda sa deset igrača... Gobeljić odmah u igri umesto Srnića.

80' -
Pešić ulazi umesto Boaćija.

76' -
Više vremena sada se igra na polovini Arsenala.

68' - Mnogo prostora - i loša kontra Zvezde.

Kanga je osvojio loptu, ali umesto da mu Radonjić trči ka sredini i "sklanja igrača", on se odlučio da ode na bok, gde je dobio ipak loptu, ušao je u sredinu i praktično dodao je Petru Čehu.



66' - Babić menja Savića koji ne može da nastavi zbog povrede.

63' - Zaređali su faulove igrači Zvezde, sada Le Talek "ruši" Vilšira i dobija žuti karton na veoma opasnoj udaljenosti - 20 metara od gola, po sredini. Nelson je pogodio živi zid. Odbranila se Zvezda.

59' -
Žuti karton za Boaćija zbog faula u kontri.

54' - SRNIĆ!

Velika greška Elnenija, Srnić kupi pas, zatvara ga Holding, ali ipak šutira Zvezdino desno krilo, Petr Čeh opet briljantan...

Pogledajte i koreografiju navijača Zvezde sa početka drugog poluvremena.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


52' - KRSTIČIĆ!

Sjajan centaršut Stojkovića sa desne strane i ulazi Nenad Krstičić u kazneni prostor, sa zemlje "tuče" glavom jako, ali preiskusan je Petr Čeh... Za to vreme, BATE Borisov vodi protiv Kelna.

50' - Nelson!

Dobro je sada prošao desni spoljni pored Radonjića i Rodića i uputio snažan šut, ali Milan Borjan odlično pokriva bliži ugao.

46' -
Kanga "gura" za Srnića u prostor, ali Elneni brzo interveniše. Brzo i šansa na drugoj strani, ali Žirua lopta pogađa u stopalo i odbija se do Borjana - nije bio spreman.

45+2' -
Kraj veoma zanimljivog poluvremena u kom je Arsenal bolje ušao u meč, imao ogromnu šansu preko Tea Volkota, pa se potom Zvezda oslobodila pritiska, krenula u kontre, i imala najbolje prilike meča preko Boaćija i Radonjića. U poslednjih 15 minuta nešto slabiji tempo, pretežno lopta kod igrača Arsena Vengera, ali bez izrazite gol šanse.


42' -
Loš faul Stojkovića blizu korner zastavice sa leve strane, oštar centaršut, korner nakon što je Milan Borjan malo zakačio loptu...

31' - RADONJIĆ!

Nova velika šansa za brzonogo Zvezdinog igrača koji ovoga puta nije koristio svoj adut pošto je Slavoljub Srnić, nakon pasa iz prve Ričmonda Boaćija, odlično proigrao Radonjića na drugoj stativi, namestio se na šut, ali odbranio je to izvrsni Petr Čeh. I ponovo je izblokiran!

Žuti karton za Milana Rodića zbog faula u kontri...

27' - BOAĆI!

Korner sa desne strane, ne tako brza lopta, ali skače Ričmond Boaći, lopta o travu, pa na prečku Petra Čeha... Kakva šansa za crveno-bele!


26' - Boaći!

Odličan centaršut Donalda sa desne strane, nisko, Čeh prvi do lopte u korner...

23' -
Milimetri su falili da Radonjić stigne prvi do lopte nakon izvrsnog pasa Gelora Kange i da tako sam izbije ispred Petra Čeha. Loptu je izbacio Muhamed Elneni.

19' -
Marakanom odjekuje "Dule Savić". Još jedna lepa kontra, Boaći prolazi Metlanda-Najlsa i dodaje Radonjiću, ali traljav udarac.

#delije #koreografija #zvezda #fkcz #arsenal #ultras #fans #football #fudbal #marakana #europaleague

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



16' - Krstičić!

Hrabro Zvezda kreće napred po osvajanju lopte, mada se Radonjić mnogo premišljao da li da šutira, pa je lopta stigla do Krstičića koji se ne libi i šutira pored gola.

15' - BORJAN!

Kakva odbrana kanadskog golmana nakon ne tako sjajnog centaršuta Vilšira za Žirua, lopta je srećno stigla do Volkota, koji je imao "jedan na jeda" sa Borjanom, ali nogama brani zvezdin čuvar mreže.

12' - Korner, pa kontra Zvezde. Radonjić je brzo krenuo, zastao i prevario Volkota, pa prebacio na desnu stranu za Kangu koji je propustio šansu da uposli Stojkovića iz prve, pa je na drugoj strani tražio Radonjića - korner za Zvezdu, bez opasnosti.

10' -
Evo i prve pretnje Zvezde - Srnić je prošao po desnoj strani, dodao Radonjiću, ali su ga u roku od dve sekunde okružila trojica i izgubio je loptu. Izgubio ju je i Gelor Kanga, na veoma opasnom mestu, Vilšir je "gurnuo" za Žirua, ali na sreću po Zvezdu prvi do lopte - Milan Borjan.

5' -
Arsenal preuzima inicijativu i nakon dobro iznešene lopte od strane zadnje linije, "povlači" Džek Vilšir i proigrava Volkota na desnom krilu. Brzonogi fudbaler se namešta ne levu nogu, ali Rodić ga zaustavlja, premda Volkot traži faul.

2' -
Nije dobro, Gelor Kanga je na travi, ali dobra vest je da nije problem sa udarcem u zglob, nego je "samo" lakat u lice. Vraća se na teren.

1' - Meč je počeo!

- Ovo je grupa navijača "tobdžija".


- Igrači izlaze na teren...

- Pratite rezultate - OVDE!

- Kako javlja naš reporter fudbaleri Zvezde su se zagrevali na pomoćnom terenu.

- Olivije Žiru ima veliki motiv pošto nije često starter... Sedam golova u osam startova u Evropi.

- Ovako je trenutno na "Marakani" - KRCATO!


- Venger je napravio devet promena u odnosu na meč sa Votfordom, na tom susretu su igrali samo Petr Čeh i Muhamed Elneni. Zanimljivo je da igra Matje Debiši, i to desnog štopera u formaciji 3-4-2-1, posle više od 300 dana bez takmičarskog meča...

- Statističari daju ozbiljne šanse Zvezdi za prolazak u nokaut rundu...



- Crvena zvezda nije izgubila 15 uzastopnih mečeva kod kuće, od toga je i u Evropi odigrala pet utakmica - četiri pobede i remi.

- Ovako je trenutno u Beogradu gde je došao solidan broj navijača Arsenala...



- Pročitajte našu najavu susreta!


- Pročitajte šta je u najavi susreta rekao Arsen Venger - OVDE!

- Pročitajte šta je u najavi meča rekao Vladan Milojević - OVDE!

- Podsetite se i našeg intervjua sa Cvijetinom Blagojevićem koji zna kako je to igrati, ali i pobediti slavni Arsenal - opširnije OVDE!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNA IGRA ARSENALA I OČEKIVANA POBJEDA ZVJEZDA SE DOBRO DRŽALA ALI PROTIV ARSENALA NAPRAVIŠ JEDNU MALU GREŠKU I TU JE KRAJ EVROPA NE PRAŠTA GREŠKE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC