• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalić i Olić: Hrvatska nastavlja sa svojim stilom

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Uz igrače koji ulaze u uži izbor za dvije predstojeće kvalifikacijske utamice, selektor Zlatko Dalić danas je predstavio novog trenera u svom stručnom štabu, Ivicu Olića.

Zlatko Dalić je objavio spisak 23 kandidata za dvije utakmice koje predstoje hrvatskoj reprezentaciji protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.


Golmani će biti Subašić, Livaković i Kalinić, na poziciji štopera igraće Vida, Lovren, Mitrović i Nižić. Na poziciji lijevoga beka biće tri igrača: Pivarić, Leovac i Strinić, desno: Vrsaljko u kombinaciji sa Vidom, na poziciji zadnjih veznih Rakitić, Badelj, Pašalić i Bradarić, prednji vezni biće Modrić i Rog, lijevo će igrati Perišić i Rebić, desno Kramarić i Vlašić, a u napadu Mandžukić i Kalinić.

Trener je istaknuo kako će neki igrači, kao što su Duje Čop i Antonijo Milić, dobiti pretpozive, s obzirom da se u dvije sedmice mogu očekivati povrede ili druge nepredviđene okolnosti.

Tri igrača u punom su treningu, ali nisu u ekipi u svojim ekipama, to su Brozović, Pjaca i Jedvaj.

Ivica Olić je istakao kako mu je čast biti ponovno dio reprezentacije, ovaj put kao dio stručnog tima.

Poručio je kako će dati sve od sebe da reprezentacija ostvari cilj, a to je kvalifikacija na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dalić je rekao kako ima još dvije osobe koje želi vidjeti kao pojačanje u svom štabu, a to su bivši kapiten Dario Srna i bivši reprezentativni golman i trener Dražen Ladić.

Na pitanje ometaju li ga natpisi da će na čelo hrvatske reprezentacije uskoro doći legendarni Anćeloti, Dalić je rekao:

"Vjerujte mi da o tome ne razmišljam ni sekunde, jedini moj cilj je Grčka i put za Rusiju. Što se događa i piše okolo me ne zanima i na to se ne obazirem."

Rekao je kako su on i Olić kontaktirali bivšeg selektora BiH Mehmeda Baždarevića i selektora Belgije Roberta Martineza kako bi se što bolje upoznali sa igrom reprezentacije Grčke.

"Grčka je ekipa koja je dosta incidentna, agresivna, otežu vrijeme i imaju puno tih stvari koje nisu fudbalske", rekao je Dalić.

Najavio je ofanzivniju igru prema naprijed, i kako je zbig toga uzeo dva mlada igrača, Vlašića i Rebića, koji su prodorni i i dobri "jedan na jedan", kako bi probili defanzivnu igru, mogući blok i bunker Grčke.

Dodao je kako su na terenu moguće razne incidentne situacije i kako je zbog toga važna dobra psihološka priprema igrača.

"Nećemo odustati od našeg modela, kojeg smo igrali u drugom poluvremenu u Ukrajini, to je naš stil i tako ćemo igrati", zaključio je Dalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC