• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Ja sam kriv za sve probleme Borca!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca Zoran Milinković bio je vidno razočaran poslije poraza od Krupe na Gradskom stadionu (0:2) u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, ali je i ljutito odbio da odgovori na legitimno pitanje o ostavci.

 Borac - Krupa 0:2, izjave Slobodan Starčević, Zoran Milinković Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su poslije meča u Premijer ligi BiH poraženi od tima iz Krupe na Vrbasu i u najmasovnijem takmičenju u BiH identičnim rezultatom 0:2 (0:1).

Izabranici Slobodana Starčevića su nadigrali Borac pogocima Lazara Marjanovića i "rezerviste" Stefana Savića, te zasluženo stigli do četvrtfinala Kupa BiH što je i najveći uspjeh u kratkoj istoriji kluba iz „banjalučkog predgrađa“.

Kao što je i običaj i red, gostujući strateg je prvi uzeo riječ i čestitao svojim igračima na plasmanu među osam najboljih ekipa u Kupu BiH i banjalučkoj publici na korektnom navijanju.

Potom je malo podrobnije analizirao večerašnji susret na Gradskom stadionu u Banjaluci.

„U pripremi utakmice smo se dogovorili da pokušamo da izbjegnemo najjače oružje Borca, a to je u ovom trenutku dobar defanzivni blok i da ih 'natjeramo' da igraju.Prvi gol je došao iz posjeda lopte, a drugi 'pao' taman kako smo i zamislili. Borac nije uspio da razbije naše 'napadačke mehanizme' s obzirom na mali period novog trenera, pa smo kroz dobru odbranu, disciplinu i kompaktnost stigli do drugog gola kojim smo riješili utakmicu. Ovo je najveći uspjeh Krupe do sad, ali oba tima su pomalo ušla sa zadrškom zbog subotnjih mečeva sa Vitezom, odnosno GOŠK-om, na kojima ćemo i mi i Borac tražiti bodove i plasman u Ligu za šampiona“, rekao je Starčević.

Njegov kolega s klupe Borca Kiza Milinković je sportski čestitao Krupi na pobjedi i poželio mnogo uspjeha u nastavku najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Jako mi je žao što nismo uspjeli večeras da napravimo više od ovog poraza, razumijem reakcije naših navijača, to je ono što oni ne žele da gledaju od ekipe Borca. Oba gola smo primili iz našeg posjeda lopte, kod oba pogotka su se dogodile izgubljene lopte i brza tranzicija Krupe. Vrlo su jaki, slično smo izgubili i u prvenstvenom dvoboju u Krupi na Vrbasu. Uz sve to opet se pojavljuje problem neefikasnosti!  Ponovo smo propustili nekoliko kolosalnih šansi, ali mi smo očigledno u takvoj fazi. Ovo je težak momenat za nas i moramo da ga prevaziđemo“, izjavio je Milinković.

Banjalučani su na posljednjih osam mečeva postigli samo par pogodaka i to je i dalje najveći problem „Velikana iz Platonove“.

„Neefikasnost je naša najveća boljka i muka. Situacije u kojima je nemoguće promašiti, mi ne dajemo golove i to nas košta rezultata“, rezignirano je konstatovao Milinković.

Međutim, naljutio se trener Banjalučana na pitanje novinara da li razmišlja o ostavci, s obzirom da Borac „igra lošije nego na početku sezone“, pa je dao pomalo sarkastičan odgovor:

„Vjerovatno sam ja kriv za sve probleme Borca“, naglasio je Milinković, a potom i dodatak: „Ne želim da odgovorim vama“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC