• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampa nastavlja evropski "marš" (VIDEO)

Autor mondo.ba

Ukupno 97. derbi "Della Lanterna" pripao je Sampdoriji koja nastavlja "marš" prema Evropi. Na drugom kraju grada Ivana Jurića samo čudo može ostaviti na klupi Đenove. Darko Lazović ušao, pa izašao iz igre.

Najstariji klub u Italiji je u velikim problemima.

Đenova je i nakon ovog izdanja derbija "Della Lanterna" nastavila crni niz kao domaćin na stadionu "Luiđi Feraris". Izabranici Ivana Jurića su od 2011. godine osvojili samo jedan bod u gradskim derbijima, a ovo im je ukupno treći poraz zaredom od ove sezone dobro "skockane" Sampdorije.

Đenova - Sampdorija 0:2 (0:1)

Dva ljuta rivala su derbi dočekala u različitom raspoloženju, dok Sampdorija igra odlično i bori se za Evropu, Đenova je u zoni u kojoj niko ne želi da bude, onoj koja vodi u Seriju B.

Đenova ima samo jednu pobjedu ove sezone pa je Ivan Jurić u toku ove sedmice "zaključao" ekipu u karantin računajući na to da bi dobar rezultat u derbiju mogao da preokrene dosad lošu sezonu.

Sa druge strane Marko Đampaolo je sa svojom 4-3-1-2 formacijom, sa Duvanom Zapatom i Fabiom Kvaljarelom u "špicu", preporodio ekipu Sampdorije koja je u dosadašnjem dijelu Serije A treća najefikasnija ekipa sa 22 postignuta gola.

Ono što je već tradicija na kultnom "Marasiju" su sjajne koreografije koje pripremaju navijači obje ekipe na svakom derbiju "Della Lanterna".



Uvodni dio meča je prošao u klasičnom italijanskom ispitivanju snaga, tako da nije bilo mnogo "vatre" na terenu.

Prvu veliku priliku su imali "domaćini" preko Đanluke Lapadule, bivši napadač Milana je pokušao atraktivno, ali neprecizno i tako nastavio da čeka svoj prvi gol za Đenovu.

Ono što nije pošlo za rukom Lapaduli, jeste Gastonu Ramirezu na drugoj strani.

Urugvajac se rvao sa Ervinom Zukanovićem, držao ga na leđima i odbijao da padne, iako je bio u kaznenom prostoru, pa je sa pet metara majstorski "bocnuo" loptu i prebacio Matiju Perina za vođstvo Sampe.

Ubrzo nakon toga sjajno je šutirao Alesandro Rosi i uzdrmao prečku. Tim Ivana Jurića ove sezone ima velike probleme sa realizacijom, pošto su u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli samo deset golova, a u šest mečeva nisu tresli mrežu protivnika.

Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljnijih prilika, ali jeste grubih i neopreznih startova na obje strane.

Prvi je počeo nervozni Lapadula...

A najdeblji kraj je izvukao Fabio Kvaljarela.

Srpski internacionalac i bivši kapiten Crvene zvezde Darko Lazović je u igru ušao u 53. minutu, kada je na terenu zamijenio Alesandra Rosija, ali je pri svakom dodiru sa loptom "čašćavan" salvom zvižduka od strane sopstvenih navijača, dodatno nervoznih zbog povika sa suprotne tribine: "Serija B!".

Rođeni Čačanin je u 86. minutu morao da napusti igru, a mediji u Italiji objavili su da je razlog povreda, mada se u prenosu učinilo da je zamijenjen upravo zbog zvižduka.

Prvu meč loptu za "Doriju" u drugom poluvremenu je propustio Fabio Kvaljarela. Iskusni napadač je "namirisao" nesigurnost u zadnjoj liniji Đenove i presjekao neoprezno dodavanje prema Perinu, zaobišao mladog golmana, ali pogodio samo spoljni dio mreže.

U nastavku meča Ivan Jurić je bacio "kocku" i uveo Gorana Pandeva ne bi li iskusni napadač promijenio tok utakmice, ali to mu nije uspjelo.

Fabio Kvaljarela je odigrao previše minuta u Seriji A da bi promašio svoju drugu "meč" loptu večeras, ali mora se priznati da je Duvan Zapata odradio veći dio posla.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika.

U utakmici koja je na programu bila od 18 časova, Krotone je kao gost nakon preokreta savladao Bolonju za koju je dvostruki strijelac bio Simone Verdi. Italijan je oba gola postigao iz slobodnog udarca, zanimljivo - jedan lijevom, a drugi desnom nogom što nije zabilježeno još od sezone 2004/05.

SERIJA A 12. KOLO:

Đenova - Sampdorija 0:2 (0:1)
/Ramirez 24, Kvaljarela 84/

Bolonja - Krotone 2:3 (2:1)
/Verdi 38, 45+1 - Budimir 42, 70, Trota pen 68/

U nedelju:

Inter - Torino 12:30

Kaljari - Verona 15:00

Kjevo - Napoli

Fiorentina - Roma

Juventus - Benevento

Lacio - Udineze

Atalanta - SPAL 18:00

Sasuolo - Milan 20:45

TABELA: Napoli 31, Inter 29, Juventus 28, Lacio 28, Roma (-1) 24, Sampdorija 23, Fiorentina 16, Milan 16, Torino 16, Atalanta 15, Kjevo 15, Bolonja 14 (+1), Udineze 12, Krotone 12 (+1), Kaljari 9, SPAL 8, Sasuolo 8, Verona 6, Đenova 6 (+1) Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC