• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha osvojio bod na krcatoj "Meaci"

Autor mondo.ba

Inter i Torino su odigrali neriješeno u nedjeljnom matine terminu 12. kola italijanske Serije A - 1:1.

Svakoj seriji dođe kraj, ali još nije stigao kraj odličnom nizu milanskog kluba!

Poslije devet pobjeda i dva remija, Inter je bio blizu da zabilježi prvi poraz u 12. kolu italijanske Serije A od Torina, ali je "rezervista" Eder na asistenciju kapitena Maura Ikardija stigao do izjednačenja i trećeg ovosezonskog remija (1:1).

Mogao je (i vjerovatno) zaslužio Inter i novu pobjedu po prikazanoj partiji, ali nije imao ni sreće u samom finišu kad je prečka spasila izabranike Siniše Mihajlovića poslije sjajnog udarca Matijasa Većine!

S ovim osvojenim bodom, "neroazuri" su propustili priliku da se na kratko osame na liderskoj poziciji na tabeli Serije A, a vjerovatno će po završetku mečeva od 15 časova da padnu i na treću poziciju.

INTER - TORINO 1:1 (0:0)

Crno-plavi su pred 75.000 gledalaca na "Đuzepe Meaci" u nedjeljnom matine terminu bili neuporedivo bolji rival, imali su mnogo više šansi, ali je Mihajlović s odlično postavljenom odbranom i još boljim golom Jaga Falkea u 60. minutu stekao prednost na mjestu gdje je 2006. godine počeo trenersku karijeru kao pomoćnik Roberta Manćinija.

Osim postignutog gola, gosti su i prvi ozbiljnije zaprijetili udarcem sa distance Danijelea Bazelija u 14. minutu, a uzvratio je Matijas Većino pet minuta kasnije, međutim u oba slučaja aplauze su zaradili golmani Samir Handanović iz Intera, odnosno Torinov Salvatore Sirigu.

Srpski reprezentativac Adem Ljajić je solidno odigrao gotovo svih 90 minuta, iako je zamijenjen u finišu susreta.

 Strijelac tri pogotka za Inter na posljednja tri meča sa "bikovima" na "Meaci", kapiten Mauro Ikardi je u 23. minutu imao šansu da nastavi svoju seriju, ali je Sirigu opet bio siguran.

Čuvar mreže gostiju bio je na lopti poslije "bombe" Roberta Galjardinija sa 25 metara, ali nije morao da interveniše pošto je vezista milanske ekipe tukao barem metar iznad prečke.

U finišu prvog dijela Inter je preko Ikardija u dva navrata ponovo imao šansu da stekne prednost, međutim, golman Torina je u nedjelju bio izuzetno raspoložen.

I početkom nastavka je domaćin atakovao i stvarao šanse, ali se Torino dobro branio i čekao na grešku protivnika ili da iz prekida ili eventualne kontre stigne do pogotka.I dogodilo se to u 60. minutu kad je Jago Falke sjajnim udarcem matirao Samira Handanovića za 0:1.

...
Izvor: YouTube

Od tada, pa do kraja se igrala skoro pa bukvalno "viktorija" ispred šesnaesterca Torina, što je urodilo plodom u 79. minutu kad je kapiten Ikardi sjajno uposlio rezervistu Edera na petercu za izjednačenje - 1:1.

...
Izvor: YouTube

SERIJA A 12. KOLO:

Inter - Torino 1:1 (0:0)
/Eder 79 - Falke 60/

Kaljari - Verona 15:00

Kjevo - Napoli

Fiorentina - Roma

Juventus - Benevento

Lacio - Udineze

Atalanta - SPAL 18:00

Sasuolo - Milan 20:45

Subota

Đenova - Sampdorija 0:2 (0:1)
/Ramirez 24, Kvaljarela 84/

Bolonja - Krotone 2:3 (2:1)
/Verdi 38, 45+1 - Budimir 42, 70, Trota pen 68/

TABELA: Napoli 31, Inter (+1) 30, Juventus 28, Lacio 28, Roma (-1) 24, Sampdorija 23, Torino (+1) 17, Fiorentina 16, Milan 16, Torino (+1) 17, Atalanta 15, Kjevo 15, Bolonja 14 (+1), Udineze 12, Krotone 12 (+1), Kaljari 9, SPAL 8, Sasuolo 8, Verona 6, Đenova 6 (+1) Benevento 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC