• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim, Kodro ili prolongiranje odluke o selektoru?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Podjele među članovima Komisije za imenovanje selektora reprezentacije BiH.

 Ko će biti novi selektor BiH Amar Osim Meho Kodro Izvor: MONDO

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH), na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti rasprava o izboru novog selektora "A" reprezentacije, će biti održana u četvrtak, 16. novembra, u Trening kampu FS BiH u Zenici s početkom u 12 sati.

Do tada, Komisija za imenovanje selektora BiH u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović pokušaće usaglasiti stav i članovima "fudbalske vlade" ponuditi konkretan prijedlog za nasljednika Mehmeda Baždarevića. Desi li se to IO FS BiH potom će potvrditi imenovanje, odnosno izabrati selektora u četvrtak u Zenici.

Međutim, prema posljednjim saznanjima agencije Anadolija, komisija je podijeljena između dva zvanična kandidata i trenera s kojima su obavljeni razgovori. U pat poziciji su, jer su nezvanično Bajević i Osim za Amara Osima, dok bi Misimović i Kajtaz na mjestu selektora BiH radije vidjeli Mehu Kodro.

Shodno nastaloj situaciju, moguća su dva scenarija.

Prvi je dogovor, tj. usaglašavanje stava komisije, što bi značilo da bi BiH u Zenici 16. novembra, po svemu sudeći, dobila novog selektora.

Ukoliko proslavljeni kvarter bh. fudbala, koji je već jednom probio rok za prijedlog predviđen za 1. novembar, ponovo ne uspije pronaći rješenje može se desiti da "vruć krompir" prebace u ruke članova IO FS BiH.

Konkretno, Izvršnom odboru mogu ponuditi i Osima i Kodru, te bi onda odlučivali glasanjem, što u IO FS BiH žele izbjeći, pa bi, gotovo sigurno, došlo do prolongiranja odluke o selektoru. U tom slučaju bili bi postavljeni novi rokovi, a selektor bi bio izabran najkasnije do kraja godine i sigurno bi bilo više od dva kandidata.

Anketa

Koga biste željeli za novog selektora BiH?

  • Meho Kodro

    21.43% (6)

  • Amar Osim

    53.57% (15)

  • Nekog trećeg

    25% (7)

Koga biste željeli za novog selektora BiH?

Rezultati


Komisija bi tada na prijedlog članova IO FS BiH krenula u pregovore i s još nekim trenerima slobodnim na tržištu, koji pristaju raditi za najveću moguću mjesečnu platu u iznosu od 15.000 evra.

Osim o selektoru "A" reprezentacije članovi IO na za javnost zatvorenoj sjednici u Trening kampu FS BiH u Zenici pričaće i po još šest tačaka dnevnog reda, između ostalih o finansijama u Savezu, pravilnicima i odlukama Komiteta za propise, kao i takmičenju u domaćim šampionatima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC