• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rijeka prodaje SVE, Hajduk najboljeg strelca

Autor mondo.rs

Rijeka je rasprodala gotovo ceo šampionski tim, Matjaž Kek pravi novi tim, Hajduk zaradio na najboljem strelcu Ercegu...

 Rijeka prodaje SVE, Hajduk najboljeg strelca Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Najjači hrvatski fudbalski klubovi veoma su aktivni u prvim danima zimskog prelaznog roka.

Već "viđeni" novi šampion, zagrebački Dinamo, koji ima veliku bodovnu prednost na tabeli, prodao je dosadašnjeg kapitena Domagoja Antolića u poljsku Legiju, a iz ekipe je otišao i AnheloErnandez, koji će karijeru nastaviti u Meksiku.

Sa druge strane, najveći posao Dinamo je već završio, kupovinom napadača Marija Gavranovića iz redova branioca titule prvaka - Rijeke. Gavranović nije želeo da produži ugovor sa Rijekom, sa kojom je prošle sezone osvojio šampionski trofej, a Dinamo je uspeo u onome što nije prethodnog leta.

Očigledno je da je tok prvenstvene trke u kojoj Dinamo već sada ima veliku zalihu, uticala i na poslovne korake drugih klubova, pre svega Rijeke i Hajduka.

Rijeka je rasprodala gotovo sve najvažnije igrače i trener Matjaž Kek sada pravi novi tim, kažu u Rijeci sa istim ambicijama - da ponovo bude na vrhu hrvatskog fudbala.

Već pomenuti Gavranović je otišao u Dinamo, a prodati su i Crnogorac Marko Vešović, vezista Josip Mišić (otišao u lisabonski Sporting), 23-godišnji Josip Elez je novi igrač nemačkog Hanovera (3 miliona evra), a blizu odlaska u KInu je kapiten Mate Maleš, za čiji bi odlazak Rijeka trebalo da dobije oko 450.000 evra.

Najbolji posao je napravio splitski Hajduk. Ante Erceg, najbolji strelac ekipe, koji ima 28 godina, karijeru će nastaviti u Dubaiju, u klubu Al Ahli Šabab. Za njega je Hajduk dobio 1,8 miliona dolara, a njegova godišnja plata iznosiće 1,2 miliona dolara!

S obzirom na to da ga Hajduk svojevremeno nije platio ni dinara, može se konstatovati da je klub sa Poljuda napravio odličan posao. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC