• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić navijačima: Trebate nam!

Autor mondo.ba

"Naš apel, struke i igrača, je da pokušaju navijači naći rješenje, jer su nam stvarno potrebni, još su četiri utakmice do kraja sezone", rekao je trener Sarajeva Husfer Musemić.

"Podigli smo se i ekipa je s te strane u boljoj situaciji. Protiv Radnika možemo računati na sve igrače osim Šofranca i imamo puno više izbora", rekao je danas Husfer Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Istakao je da u sedmom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine "bordo" tim u nedjelju na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" želi isključivo pobjedu.

"Sigurno da želimo pobjedu. Radnik je pokazao da je kvalitetna ekipa i da zna da igra, imaju trenera koji je kvalitetan i traži od ekipe da igraju. To je tim koji ako ostavite puno prostora možete imati problema. Srećković i Peco su brzi i kvalitetni igrači. Kvalitetna ekipa, moraćemo uložiti puno truda, mi smo se podigli i mislim da uz malo više zalaganja možemo doći do cilja, a to je pobjeda i ostanak u borbi za Evropu", kazao je Musemić, te naglasio:

"Bekić i Crepulja su pauzirali samo jedan dan i nastavili su trenirati. Ukoliko se šta ne desi u ova dva dana, imaćemo sve igrače na raspolaganju osim Šofranca. Protiv Sarajeva su svi motivisani, u Bijeljini smo izgubili kako smo izgubili, ovdje su kvalitetno odigrao u uslovima koji nisu bili fudbalski. Generalno se radi o kvalitetnoj i rasterećenoj ekipi, imaju par kvalitetnih igrača. Pokazali su to protiv Širokog, Zrinjskog i na 'Grbavici'".

O raspletu u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine između Zrinjskog (62 boda) i Željezničara (59) koji večeras od 19 sati na stadionu "Grbavica" igraju derbi sezone, Musemić je rekao:

"Sam podatak da Zrinjski bježi tri boda sve govori. Današnja utakmica će sve reći i više će se stvari znati kada se završi utakmica."

U Sarajevu, istakao je, neće se osvrtati na ostale mečeve već se osvajanjem bodova pokušati osigurati nastup u Evropi naredne sezone.

"Ne osjećamo pritisak i želimo da osvojimo bodove jer trebaju nama, kome se to poklapa nije naša stvar. Nemamo ništa s tim i u situaciji smo da su nam bodovi najpotrebniji. Ostalo nas ne interesuje", poručio je Musemić, pa se opet osvrnuo na narednog protivnika:

"Kvalitetna utakmica je bila u prošlom kolu u Bijeljini protiv Zrinjskog i tu je Radnik pokazao kvalitet. Gosti su zabili evrogol preko Bekrića i to je vjerovatno odlučilo utakmicu (rezultat 1:2, op.a.). Osim toga, Radnik je igrao sa igračem manje drugi dio susreta i to je, takođe, uticalo na ishod utakmice."

Musemić je kazao i "naš apel, struke i igrača, je da pokušaju navijači naći rješenje, jer su nam stvarno potrebni, još su četiri utakmice do kraja sezone".

Utakmica sedmog kola Lige za prvaka BiH između Sarajeva i Radnika igrat će se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u nedjelju, 29. aprila, sa početkom u 17 sati.

Poslije šest odigranih kola u Ligi za prvaka BiH prvi je Zrinjski sa 62 boda, Željezničar je sakupio 59, Široki Brijeg 49, Sarajevo 47, Krupa 40 i Radnik 38.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC