• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević pred dvomeč sa Željom: Kruna karijere

Autor mondo.ba

Krupa igra istorijsko finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Željezničara, a Slobodan Starčević i njegovi izabranici vjeruju da nakon dvomeča sa Sarajlijama mogu doći do prvog trofeja u ovom takmičenju.

Fudbaleri Krupe protiv sarajevskog Željezničara igraju prvo finale Kupa BiH u klupskoj istoriji.

Generacija fudbalera iz Krupe na Vrbasu, na čelu sa trenerom Slobodanom Starčevićem, pokazala je tokom, ne samo ove, nego i prethodnih sezona, da je stasala za najviše rezultate, a plasman u finale kup takmičenja samo je potvrda dobrog rada u kanjonu Tijesno.

Na korak od cilja ne žele da se zaustave. Ostao je još dvomeč sa Sarajlijama, nakon čega će biti poznato ko će podići trofej namijenjen najboljem u najmasovnijem takmičenju.

Svi u Krupi na Vrbasu nadaju se da će to biti upravo oni.

"S ponosom možemo reći da smo učesnici finala Kupa BiH. Iako neki tvrdi da smo povoljnim žrijebom došli tu gdje jesmo, finale je ipak kruna karijere većine pojedinaca, ali i samog kluba. Pred nama je utakmica sa Željezničarom na njihovom terenu i sigurno da su favoriti. Njima je primarni rezultat šampionska titula u Premijer ligi BiH, ali isto tako sa velikom željom ulaze i u ovu utakmicu, kako bi pokazali da uspješno mogu da se bore na dva fronta", rekao je Starčević.

Strateg Krupe nada se da njegova ekipa može do dobrog rezultata na "Grbavici", kako bi u revanš 9. maja u Krupi na Vrbasu, ušla sa realnim šansama da prigrabi trofej.

"Nadam se da možemo doći do dobrog rezultata, koji bi nam dao nadu za revanš, kako bismo pred našom publikom i punim stadionom riješili pitanje osvajača Kupa BiH", dodao je.

Kapiten Aleksandar Vukotić uvjeren je da Krupa u dvije utakmice može biti bolja od Željezničara.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica. Gostujemo ekipi koja je, uz Zrinjski, sigurno najbolja u ligi. U finalu kupa vidimo svoju šansu u dvomeču. Vjerujemo da možemo napraviti pozitivan rezultat u prvoj utakmici, iako igramo na strani. Dobro smo se odmorili i fizički i psihički nakon utakmice u Širokom Brijegu, tako da vjerujem da nakon dvije utakmice možemo osvojiti istorijski kup", naglasio je defanzivac Krupe.

Jedna od najvećih prijetnji po gol Željezničara biće Nusmir Fajić, koji je ove sezone u Kupu BiH postigao tri gola.

"Na put idemo sa optimizmom, da napravimo što bolji rezultat, najbolje uz postignuti gol. U zadnjim utakmicama pokazali smo da možemo igrati sa kvalitetnim protivnicima i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata kako bismo u revanšu rješavali pitanje osvajača Kupa BiH", poručio je Krupin golgeter.

Prva utakmica na programu je u srijedu od 17.30 na "Grbavici", dok je revanš u Krupi na Vrbasu zakazan sedam dana kasnije.

OSVAJAČI KUPA BIH:

2000/01 Željezničar (Sarajevo)
2001/02 Sarajevo
2002/03 Željezničar (Sarajevo)
2003/04 Modriča Maxima
2004/05 Sarajevo
2005/06 Orašje
2006/07 Široki Brijeg
2007/08 Zrinjski (Mostar)
2008/09 Slavija (Istočno Sarajevo)
2009/10 Borac (Banjaluka)
2010/11 Željezničar (Sarajevo)
2011/12 Željezničar (Sarajevo)
2012/13 Široki Brijeg
2013/14 Sarajevo
2014/15 Olimpik (Sarajevo)
2015/16 Radnik (Bijeljina)
2016/17 Široki Brijeg

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC