• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Bili smo lukavi i dobili finale iz snova!

Autor mondo.ba

"Mislite da drugi domaćini Svjetskog prvenstva to ne rade?", zapitao se Platini nakon što je priznao da sa na žrijebu za Svjetsko prvenstvo 1998. godine uradilo "dosta" toga da se Brazil i Francuska ne sretnu do finala.

Mišel Platini, bivši predsjednik UEFA koji trenutno služi četverogodišnju suspenziju, je priznao da je korišteno malo "magije" da bi se na Svjetskom prvenstvu 1998. povećale šanse da se Brazil i Francuska nađu u finalu.

Platini, koji je u to vrijeme bio član organizacionog odbora, je istakao da su se timovi koji su bili nosioci raspoređivali u grupe tako da se sudar Francuske i Brazila ne može dogoditi do finala.

Brazil se nalazio u grupi "A", što je bila standardna praksa za branioca titule, dok je Francuska bila u grupi "C" što je značilo da se ne mogu sresti do finala ako obje ekipe budu prve u svojoj grupi.

Na kraju se baš to i desilo, pa je Francuska predvođena Zinedinom Zidanom, koji je postigao dva gola, savladala Brazil (3;0) i postala svjetski prvak.

"Francuska i Brazil u finalu, to je bio san svih nas", rekao je Platini za radio "Frans blu sport" i dodao:

"Bili smo malo 'lukavi'. Nismo proveli šest godina pripremajući se za Mundijal bez da nismo izveli neke 'sitnice'. Mislite da drugi domaćini Svjetskog prvenstva to ne rade?", zapitao se Platini.

Žrijeb je u prošlosti bio dirigovan kako se ekipe iz istih konfederacija ne bi našle u istoj grupi, dok je u Italiji 1990. godine šest nosilaca raspoređeno u grupe od "A" do "F".

Engleska je kao domaćin bila raspoređena u "London grupu" na Mundijalu 1966. i Evropskom prvenstvu 1996. godine kako bi mogla sve mečeve igrati na "Vembliju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC