• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOGOVORENO: Zvezda prodala Radonjića!

Autor mondo.rs

Još dvomeč protiv Salcburga i mladi fudbaler napušta crveno-bijele.

 DOGOVORENO: Zvezda prodala Radonjića! Izvor: MN PRESS

Pred Nemanjom Radonjićem su posljednje utakmice u dresu Crvene zvezde, barem do nekih budućih vremena.

Dvomeč sa Salcburgom u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biće oproštajni za 22-godišnje lijevo krilo iz Niša, koji potom ide u Olimpik iz Marseja, saznaje MONDO.

Ugovor će biti potpisan na četiri godine, a francuski klub će ovaj transfer koštati 12.000.000 evra, uz potencijalna 2.000.000 ukoliko naredne četiri godine bude igrao Ligu šampiona (500.000 za svaki ulazak u grupnu fazu).

Ne ide, međutim, sav novac Crvenoj zvezdi, pošto dio "kolača" po ranijem dogovoru pripada igraču i njegovim menadžerima (25 odsto), dio uobičajeno ide posredniku u ovom transferu (osam odsto), zatim Fudbalskom savezu Srbije (dva odsto) i klubovima u kojima se Nemanja Radonjić razvijao prije nego što je postao profesionalac (pet odsto).

Prvobitno je bilo dogovoreno da Radonjićevom bivšem klubu - Romi - pripadne 15 odsto, ali se može čuti da će Francuzi posebno isplatiti Rimljane i da se taj novac neće odbijati od pomenute cifre za ovaj transfer.

U dogovor je, takođe, uključeno odigravanje prijateljske utakmice u Beogradu, između finalista Kupa šampiona 1991. godine, Crvene zvezde i Olimpika.

Podsetimo, Nemanja Radonjić je u Zvezdu stigao prije godinu dana iz Čukaričkog. Pod komandom Vladana Milijevića uspio je da potencijal pretoči u kvalitet i da se dobrim igrama u crveno-bijelom dresu izbori za status reprezentativca Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vidjećemo kako će se snaći u francuskoj Ligi jedan, a treba istaći i da je postojala mogućnost da zaigra u španskoj Primeri, pošto je Sevilja nudila crveno-bijelima 8.000.000 evra uz dodatna 2.000.000 ako se klub na kraju sezone plasira u Ligu šampiona.

Marsej je, ipak, poslao primamljiviju ponudu i pobijedio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC