• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od starta skandali u Prvoj ligi Federacije BiH!

Autor mondo.ba

Tek su odigrana tri kola, a već je jedan meč registrovan službenim rezultatom, a drugi prekinut, pa će vrlo vjerovatno i njegov ishod biti odlučen za "zelenim stolom".

Čelnici Prve lige Federacije BiH susreli su se sa brojnim problemima već na startu prvenstva.

Iako su odigrana tek tri kola, jedan susret već je registrovan službenim rezultatom, a vrlo blizu smo odluke da ishod još jednog meča bude odlučen za "zelenim stolom", a ne na terenu.

Naime, već u prvom kolu odigran je sporni susret između Rudara iz Kaknja i Metalegea-BSI iz Jajca.

Iako su "rudari" na terenu bili bolji i slavili 1:0, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Federacije BiH odlučila je da ovaj duel registruje službenim rezultatom 0:3 za goste, jer je u redovima domaćih na ovom meču nastupio Adis Goralija, suspendovani fudbaler koji nije imao pravo nastupa zbog tri žuta kartona iz prošle sezone.

U drugom kolu bilo je mirno, nije bilo propusta, ali zato se u trećem desio veliki skandal.

Naime, na jučerašnjoj utakmici između Goražda i Olimpika došlo je do nemilih scena na poluvremenu (pri rezultatu 0:0), a glavni arbitar Haris Poprženović iz Travnika odlučio je da ne nastavi meč.

Već u prvom poluvremenu viđeno je mnogo vatre, a travnički arbitar pokazao je šest žutih kartona, četiri domaćim i dva gostujućim fudbalerima.

Sve je eskaliralo na kraju prvog dijela igre kada je neko od navijača fizički nasrnuo na pomoćnog sudiju Borisa Bilješka, nakon čega je bilo jasno da meč neće biti nastavljen.

Očekuje se reakcija rukovodećih organa Saveza, a izvjesno je da će susret biti registrovan "par forfe" u korist gostiju, dok domaćina očekuje žestoka kazna, vrlo vjerovatno novčana, ali i suspenzija stadiona "Midhat Drljević".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC