• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Krstajić o "puču", spisku i "precrtanima"!

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije održao je burnu konferenciju za novinare u Staroj Pazovi. Pročitajte!

 Mladen Krstajić o "puču", spisku i "precrtanima"! Izvor: MN PRESS

Prvi put od povratka reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Rusiji, selektor Mladen Krstajić izašao je pred novinare.

Šef struke "orlova" pojavio se pred mikrofonima i kamerama posle burnog perioda i govorio o onome što je novinare najviše zanimalo - nepozvanim nosiocima Stojkoviću, Ivanoviću, Milivojeviću i Tošiću, kao i o navodima da je atmosfera na Mundijalu bila poljuljana unutar same svlačionice.

Neke odgovore je dao konkretno, u nekim stvarima je izbegao da priča otvoreno i na insistiranje novinara, ali se može izvući nekoliko najvažnijih poruka - da nikoga nije zauvek precrtao, da je okupio tim koji želi da proba u Lici nacija i da su samo trojica igrača "nedodirljiva".

Takođe, stao je iza izjave svog pomoćnika Milana Obradovića o "navodnom puču koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji pokušao da izvede Luka Milivojević". "Činjenica je da mogu da stanem iza nekih stvari koje je on rekao", izjavio je Krstajić, ali "dublje" o tome nije hteo da govori.

Selektor je govorio i o Vladimiru Stojkoviću, koji takođe nije dobio poziv zbog Krstajićeve želje da šansu dobiju mlađi. Bar u septembru.



- Podsetimo, Milan Obradović izjavio je za Informer: "Tokom prvenstva u Rusiji bilo je brojnih pokušaja da fudbalski menadžer Fali Ramadani preuzme "brigu" o nekoliko reprezentativaca iz nacionalnog tima i u tome je imao veliku podršku svog igrača Luke Milivojevića. S obzirom na to da im to tada nije uspelo, išli su toliko daleko u svemu da su hteli da izazovu puč u reprezentaciji pred utakmicu protiv Brazila"

Pročitajte tok konferencije na kojoj su pričali selektor Krstajić, direktor FSS Darko Kovačević i kapiten Aleksandar Kolarov, koji je najotvorenije govorio o bekovima Crvene zvezde i Lacija, Filipu Stojkoviću i Adamu Marušiću, koji nastupaju za Crnu Goru.

"Oni prvi nisu verovali u sebe!", rekao je kapiten Srbije.

TOK KONFERENCIJE ZA NOVINARE:

17.59 Kovačević: Stručnom štabu FSS se pridružuje dosadašnji skaut Zoran Filipović i trebalo je da se priključi Bratislav Živković, ali Zvezda je jednostavno odbila i vratila ga u klub.

17.57 Krstajić opet o Luki Milivojeviću, šta se dešavalo posle Švajcarske: Svaki igrač je podjednako bitan, izuzev par igrača, da ne računam kapitena Kolarova, neprikosnovenog Matića i Tadića. To su tri igrača bez kojih Srbija ne može. Bez svakog drugog Srbija može. Ni sa kim nisam imao kontakt, a ja ne mogu da dajem dozvolu da li će neko da daje izjavu. Nisam imao konflikt ni sa kim... Pitate neke stvari za koje nisam kompetentan. Dao sam odgovor što se tiče pomoćnika (Obradovića).

17.55 Darko Kovačević o izgubljenom poverenju nacije: Nisam ni bio u Rusiji da bih rekao, ali u razgovoru sa selektorom i igračima samo znam da je atmosfera bila izvanredna. Ne znam šta se tamo dešavalo. Pričamo ovde o nekim stvarima, a niko ne pita pitanja o utakmici u petak i ponedeljak, protiv Rumunije. Mislim da prevashodno treba da razgovaramo o tim utakmicama jer su bitne, ekipa treba da se uigrava, da pustimo igrače i selektora da se koncentrišu na utakmice-

17.53 Krstajić o neizlasku pred novinare: Niste u pravu, znate i dok sam igrao fudbal i dok su bile pripreme za Rusiju da sam bio na raspolaganju. I u Moskvi. Znate kakva nas je tragična vest dočekala na aerodromu i da nismo bili spremni da izađemo na konferencije. Posle je odluka FSS bila to da se u javnosti pojavljuju potpredsednici Bjeković i Milošević. Pre mesec dana sam dao jedan intervju. Ideja za spisak je bilo da se obratim 22. i danas. Zato danas stojim na raspolaganju. Nikad nisam bežao od javnosti, štaviše uvek me je pogađalo da kad ne ide da sam ja u javnosti, a da me nema nigde kada ide.

17.51 Kolarov o bekovima "Crnogorcima": Sigurno je da bi i Stojković u Zvezdi i Marušić u Laciju dali opciju više na desnom beku, ali da se zapitamo zašto oni ne veruju u sebe? Ja sam otišao u Lacio i nisam igrao za reprezentaciju, a nije mi palo na pamet da igram za Crnu Goru. Svi moramo da imamo na umu nešto više. Kako možeš da igraš za Crnu Goru ako nisi Crnogorac, za Austriju ako nisi Austrijanac? Ja sam igrao za Lacio, pa se posle Sitija vratio u Romu, nisam Rimljanin, već profesionalac. Marušić i Stojković treba da igraju za Crnu Goru, jer je to bio njihov izbor, a tako su izabrali jer nikad nisu verovali da mogu da igraju za Srbiju. Treba i to da se kaže, to je istina. On prvi nije verovao da bi igrao. Ne može neko drugi da veruje.

17.49 Krstajić o bekovima: Čast mi je ali i žao da sa Kolarovim i Rukavinom na drugoj strani imamo najstarije bekove u reprezentaciji. Interesuje me u poslednjih 10-12 godina šta smo uradili u srpskom fudbalu i ko igra u Zvezdi i Partizanu. U Zvezdi je Rodić levi bek, desno je Crnogorac (Stojković), u Partizanu je na desnoj strani Rumun, a na levoj mali Miletić. Cela javnost da se zamisli ima li boljih od Kolarova na ovoj poziciji. Uz dužno poštovanje Rodiću, koji je igrao kvalifikacije, ali Kolarov je naš najbolji bek i jedan od najboljih u Evropi. Sa druge strane imamo Rukavinu, Blekija Milenkovića koji spletom okolnosti igra desnog beka u Fiorentini. O tim stvarima mogu da pričam dva-tri sata... Naravno da je Filip Stojković propuštena šansa FSS.

17.48 Krstajić o utakmicama: Ima par novih igrača, koji su u mladoj reprzentaciji zaslužili ovaj poziv. Očekujem da budemo agresivniji, kompaktni... To su stvare koje su sasvim normalne, da su ovo pripreme za EP kroz ovu Ligu nacija, suština je da napravimo da igramo brži fudbal, da budemo direktni, da igramo na strani. Favoriti smo i treba to da pokažemo.

17.46 Kolarov o atmosferi: Niko nije pričao nešto što nije istina. Makar ja. Na Mundijalu je bio sastanak posle utakmice sa Švajcarskom, ja sam ga održao pred trening. Niko nije povisio ton i pričali smo otvoreno o utakmici kojoa je bila i koja je pred nama, protiv Brazila. Pošto ima igrača koji su ukontaktu sa novinarima neke stvari su iscurele, ali 22 igrača mogu da potvrde da je sastanak završen tako što smo se zagrlili nasred svlačionice. To je koliko sam ja video. Ostale stvari i to da li je neko pravio puč - koliko sam ja video - situacija je bila super. Ali ne mogu ja da se družim sa 23 igrača, bolji sam sa dvojicom nego sa ostalih 15, ali to ne znači da se mi ne poštujemo. To je normalno. Atmosfera je koliko sam upućen, a upućen sam jako dosta, bila ne dobra, nego predobra.

17.45 Krstajić o naknadno "isplivalim" problemima sa SP: Mislim da po ko zna koji put tražite nešto što nema veze sa životom, to može da dokaže i kapiten. Te stvari su sastavni deo u fudbalu, mi smo jedina zemlja koja je imala nesuglasice. Osećam da imate ideju da pitate ili isprovocirate nešto što nema veze sa tim. Okrenimo se utakmicama pred nama, znate dobro da dok sam radio u Partizanu da sam uvek bio iskren.

17.43 Krstajić o sukobu sa Milivojevićem: Niko nije precrtan, ovo je trenutni spisak, igrači su na spisku za ove dve utakmice i stavio bih tačku na tu temu. Ovde smo radi Litvanije i Rumunije. Nisam se čuo sa igračima koji nisu pozvani, imamo sistem rada i ljude koji pozivaju.

17.42 Krstajić o savetniku na klupi: Normalno je da se priča, sportska smo nacija, uz kafu se guraju teme interesantne za javnost. Gospodina Kosanovića lično ne poznajem, poštujem ga kao stručnjaka, čuo sam o njemu lepe stvari, ali neki dalji komentar ne bih davao, osim ovoga što sam rekao. Što se tiče Bajevića, legenda je jugoslovenskog fudbala i što se tiče reprezentacije i trenerskog poziva. Veliki je čovek, za respekt, ali nisam upoznat sa tim stvarima.

17.41 Kolarov o SP: Brazil je bio kvalitetniji od nas i dobili su. Još to nisam preboleo, ali moram da se okrenem klubu i reprezentaciji, ali i ja i ostali igrači imamo prioritet, a to u su mečevi u septembru. Moramo to da stavimo iza leđa i da probamo da od petka uđemo u novo takmičenje pravim korakom.

17.39 Krstajić o Stojkoviću: O Stojketu je suvišno komentarisati, vrhunski momak, profesionalac, igrali smo zajedno i u Partizanu i u reprezentaciji i on je svestan da je i Srbija dala njemu mnogo i on njoj. Nemamo nesporazum. U ova tri kola po dve utakmice imamo priliku da i mlađi golmani pokažu kvalitet. Cilj nam je da u Ligi nacija pokušamo da budemo prvi. Nema sujete sa moje strane. Za sve ostalo - ko ima šta da kaže neka kaže u lice. Tako sam uvek radio i tako ću i raditi. Uvek ću sve reći direktno i ne volim kada se neko skriva.

17.37 Krstajić o pozivanju igrača: Već sam rekao. 20 godina sam igrao profesionalni fudbal, bio sam u situaciji da sam se slagao i da se nisam slagao sa selektorima, ali to je moje vaspitanje da neke stvari koje sam mogao da javno kažem nisam govorio, jer poštujem mesto, sredinu i tim sa kojim radim. To se odnosi na igrače i na stručni štab. I nikome ne mogu da zabranim da kaže šta misli.

Što se tiče spiska, znao sam ga 10. ili 15, a objavio sam ga 21. Ako neko ima nešto protiv mene i stručnog štaba, onda kao džentlmeni izađete posle SP i kažete. Nisam sujetan, jednostavno ovaj spisak se znao i dve nedelje ranije i bez obzira na sve što se desilo 21. i koja izjava je izašla - ništa nije promenjeno. Pozvani su igrači koje sa stručnim štabom mislimo da treba da se nađu na spisku. Stojima iza toga i odgovaramo za postupke.

17.36 Darko Kovačević: Osećam veliku odgovornost, čim sam prihvatio poziv, osećam veliku obavezu prema zemlji i svom narodu. Da li sam učestvovao u spisku, sigurno da je odgovornost na selektoru da napravi spisak i da u razgovoru sa mnom to prokomentarišemo. Treba da radimo kao tim i da svako nosi svoju odgovornost. Imamo izvanrednu saradnju, očekujem veliki uspeh i selektoru želim sreću.

17.33 Krstajić o "puču": Sa (Milanom) Obradovićem sam prijatelj dugi niz godina, igrali smo u reprezentaciji u nekoliko navrata, bili smo i cimeri. Činjenica je i mogu da stanem iza nekih stvari koje je on rekao. Ne bih više komentarisao.

17.31 Krstajić: Pre svega čestitam Crvenoj zvezdi na velikom uspehu za klub i za srpski fudbal, plasman u Ligu šampiona. Sa druge strane mi je žao što ostali naši klubovi nisu uspeli, ali to je fudbal i to se dešava.

Što se tiče spiska, sama Liga nacija je novo takmičenje u kalendaru UEFA i pre Svetskog prvenstva smo imali ideju da po završetku Mundijala napravimo širu grupu igrača koji će igrati ove utakmice i da isprobamo mlađe igrače koji su zaslužili da nose dres reprezentacije i da pokažu kvalitet. Tu mislim na zlatne orliće koji su osvojili SP na Novom Zelandu.

Isto tako, igrači koji nisu trenutno pozvani ne znači da su prekriženi i da su skinuti sa spiska za sva vremena. To je odluka nas iz stručnog štaba da pozvanim igračima pružimo šansu da dokažu kvalitet"

- konferencija je počela!

Pred novinarima su direktor FSS Kovačević, selektor Krstajić i kapiten Kolarov.

Reprezentacija Srbije počinje novi ciklus, u novom sastavu.

Pod vođstom selektora Mladena Krstajića "orlovi" kreću u novo takmičenje, Ligu nacija, u kojem će prve utakmice odigrati u petak u Litvaniji, a potom u ponedeljak protiv selekcije Rumunije na stadionu Partizana.

Šef struke reprezentacije nije se obraćao javnosti od završetka Svetskog prvenstva, niti je to uradio kada je saopštio novi spisak, sa kojeg je izostavio nosioce igre kao što su Vladimir Stojković, Luka Milivojević, Branislav Ivanović i Duško Tošić.

Selektor nije obrazložio svoj izbor i to će uraditi danas u 17.30 časova, kada će izaći pred novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi.

Ostanite uz MONDO i pročitajte Krstajićevo obraćanje, u kojem će sigurno biti reči o "rezovima" u ekipi, kao i o igračima koji jesu na spisku.

Izvor: MONDO/Nikola Janković

Podsetimo, dres Srbije će u septembarskom ciklusu nositi ovi igrači, izuzev Mijata Gaćinovića, koji neće doći u Pazovu zbog povrede stopala.

golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Ueska),

odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda),

vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nenad Krstičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej),

napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK).

/Spisak "orlova" bez Luke, Duška, Baneta, Stojketa.../

/Nisu se oprostili, nije ih pozvao - šta sad?/

/Pričao sam sa Kokezom o Luki, Ramadani pomogao/

/Promena u stručnom štabu "orlova"/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC