• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džon Milman-najlošiji koji je poslao Federera kući

Autor mondo.rs

Rodžer Federer je sa 29. godina imao već 16 grend slem trofeja, a Džon Milaman u tim godinama nije ni nastupao na 16 grend slemova! Ali je pobedio rekordera po broju osvojenih pehara

Džon Milman napravio je najveće iznenađenje na US Openu, pošto je u četvrtom kolu eliminisao petostrukog šampiona Rodžera Federera.

Milman je slavio rezultatom 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3), posle više od tri i po sata igre.

On je senzacionalnom pobedom ostvario najveći uspeh u karijeri, budući da je prethodno najdalje dogurao do trećeg kola nekon grend slema (Australijan Open i Vimbldon 2016), a i prvi put u karijeri savladao je igrača iz top 10 na ATP listi.

"Da budem iskren posle prvog seta bio sam kao jelen ispred farova automobila - prestravljen", rekao je 29-godišnji Milman prvo posle trijumfa.

"Znao sam da moram da preuzmem kontrolu, a jedina stvar koju mogu da kontrolišem je borba u meni. Uvek sam to radio", rekao je Australijanac.

On je postao prvi teniser van 50 najboljih na ATP listi koji je uspeo da pobedi Federera na US Openu. Prethodno je protiv igrača iz top 50 u Njujorku imao skor 40-0.

Ujedno on je prvi Australijanac koji je Federeru naneo poraz na grend slemovima još od 1999. godine, kada je to uradio Patrik Rafter na Rolan Garosu.

"Još uvek ne verujem u ono što sam napravio, jer mnogo poštujem Rodžera Federera i ono što je uradio. On je moj heroj. Danas nije bio na najboljem nivou i ja sam to iskoristio", naveo je Milman.

Podatak koji ostavlja bez reči, pokazuje razliku u klasi i savršeno opisuje koliki je uspeh napravio Milman je taj da je Federer u 29. godini imao već 16 grend slem trofeja, dok sa druge strane Australijanac nije nastupao ni na 16 grend slem turnira!

Kapa dole Milmane, sad se spremi za Novaka...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC