• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko košta "iz keca u kec i tri plus" u BiH

Autor mondo.ba

Poznato koliko su novca fudbaleri Zvijezde 09 nudili svom golmanu kako bi im pomogao da namjeste rezultat utakmice. Za posljednju utakmicu protiv Tuzle pojedinim igračima ponuđeno da meč ide "iz keca u kec i tri plus". Tako je i bilo!

Debitant u Premijer ligi BiH ekipa Zvijezde 09 upisala je tri remija i pet poraza u prvenstvu, a nakon serije loših rezultata i mnogo individualnih grešaka odbrane poslije kojih su padali golovi sumnja se da je bilo i namještanja rezultata u dosluhu sa osobama koje su se kladile na njihove mečeve.

Predsjednik Zvijezde 09 Stanišić Boris podnio je prijave protiv nekoliko igrača u MUP RS, prijavio ih Fudbalskom savezu BiH i predočio dokaze o namještanju utakmica, o čemu je MONDO pisao u nedjelju.

Stanišić tada nije želio da za naš portal komentariše aferu dok sve ne bude zvanično, ali danas je u za "EuroBlic" istakao da je ogorčen zbog činjenice da su pojedini fudbaleri njegovog kluba učestvovali u nečasnim radnjama, ali kaže da u cilju istrage ne želi puno toga da iznosi u javnost.

"Podnio sam prijave protiv nekih igrača i predočio pismene dokaze o svemu, a imamo i svjedoke. Međutim, u cilju što bržeg rasvjetljavanja cijele stvari i efikasnije istrage ne bih da govorim o detaljima. Žao mi je zbog svega što se desilo i što smo mi u klubu bili slijepi kod očiju, a nažalost sve se dešavalo od prvog kola", rekao je Stanišić za "EuroBlic".

Stanišić u nedjelju nije želio da otkirva imena igrača koji su umijeđani u aferu namještanja rezultata, ali nije ni demantovao da su kao kolovođe označeni štoperi Nemanja Vejović i Ibrahim Škahić koji su u proteklih nekoliko dana ostali nedostupni medijima.

Portal "Srpska info" je iz izvora bliskog ekipi Zvijezde 09 saznao da su jednom od golmana ovog tima pojedini fudbaleri nekoliko puta nudili zaradu kako bi im pomogao da namjesti rezultat utakmice.

Početna cifra je bila 2.000, a porasla je na 5.000 KM.

Za posljednju utakmicu, protiv Tuzle sitija na „Tušnju“ pojedinim igračima Zvijezde ponuđeno da kladionačarskim riječnikom meč ide "iz keca u kec", te da se završi sa tri i više golova (3+), a tako je i bilo.

Jedan od fudbalera tima iz Etno sela „Stanišići“, koji je zatražio anonimnost iz razumljivih razloga, potvrdio je da postoji sumnja u određene igrače s obzirom na veliki broj individualnih grešaka poslije kojih je Zvijezda 09 primala golove.

"Dugo sam u fudbalu i neke greške su mi neshvatljive. Jednostavno, djelovalo je kao da ste košarkaša ili rukometaša ubacili u naš tim. Naravno, ne treba upirati prstom u bilo koga bez dokaza, a svi jedva čekamo da se ova stvar okonča i da možemo mirno da igramo fudbal", rekao je prvotimac Zvijezde 09 za "EuroBlic".

Prema Disciplinskom pravilniku Fudbalskog saveza BiH predviđene kazne za fudbalere koji učestvuju u nečasnim radnjama i namještanju rezultata mogu da budu kažnjeni suspenzijom od šest mjeseci do dvije godine.

Sportski radnik ili službeno lice može da bude kažnjeno zabranom vršenja funkcije u periodu od jedne do dvije godine dana, a klub oduzimanjem od šest do 18 bodova.

Pogledajte video izvještaje sa svih osam utakmica Zvijezde 09 i procijenite da li su zaista pojedinci učestvovali u namještanju rezultata.

FK Zvijezda 09 - Izvještaji svih 8.kola
Izvor: Dailymotion/Videomotion

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC