• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kucnuo je čas: Ozilov povratak Turskoj?

Autor mondo.rs

Nemac turskog porekla i ubedljivo najplaćeniji fudbaler Arsenala mogao bi, mimo svih očekivanja, da se nađe u Istanbulu u dresu najpopularnijeg kluba u toj zemlji.

Turski fudbalski klub Fenerbahče želi da dovede igrača Arsenala Mesuta Ozila u zimskom prelaznom roku!

Ozil je na kraju prošle sezone potpisao novi ugovor sa Arsenalom vredan 350.000 funti nedeljno, ali ne prikazuje igru kakvu žele navijači i trener Unaj Emeri.

Neizvesno je da li Ozil želi da ostane u Arsenalu, posebno zbog odnosa sa trenerom. Mediji su preneli da su se njih dvojica sukobili na treningu, kada je bivši nemački reprezentativac saznao da neće biti u prvom timu protiv Vest Hema, prošlog meseca.

Ozil je protiv Kardifa početkom meseca bio starter, ali je zamenjen u drugom poluvremenu zbog loše igre.

Ozil je posle toga rekao da je bolestan i nije bio na raspolaganju, a tu priču potvrdio je i Emeri i negirao da su u sukobu.

Turski mediji preneli su da je Fenerbahče ozbiljno zainteresovan za Ozila, ali i da Mančester junajted pažljivo prati situaciju. Uprava Arsenala će razmotriti ponudu od najmanje 42 miliona funti za prodaju svog igrača.

On je ove sezone odigrao tri utakmice, 242 minuta, u dva meča bio je zamenjen, nije postigao gol i nije imao asistenciju.

U međuvremenu, zbog slike sa predsednikom Turske Redžepom Erdoganom, Ozil je bio na udaru javnosti u Nemačkoj uoči početka Mundijala, tamo je prikazao igru ispod svakog nivoa i potom u seriji saopštenja poručio javnosti da se povlači iz reprezentacije zbog rasizma koji vlada u Nemačkoj fudbalskoj federaciji, ali i društvu generalno.

On je rođen u Gelzenkirhenu u porodici migranata iz Turske, a kao mladić odlučio se da nastupa za Nemačku, iako ima i turski pasoš. Igrao je za Šalke, Verder, Real Madrid i Arsenal, a sa "pancerima" je 2014. osvojio titulu prvaka sveta i bio jedan od najboljih u timu.

Jedno vreme bio je najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Arsenala. Bivši menadžer "tobdžija" Arsen Venger platio ga je Realu 50 miliona evra te 2013. godine, nakon čega je godinu i po dana trajalo njegovo natezanje sa klubom iz Londona oko isteka ugovora. Tek prošle zime, kada je ušao u poslednjih šest meseci saradnje i bio slobodan da potpiše za novi klub i potom ostvari transfer kao slobodan igrač u junu, Ozil je prihvatio ponudu od 350.000 funti nedeljno i postao ubedljivo najplaćeniji igrač u istoriji "tobdžija" sa gotovo duplo većom zaradom od sledećeg na platnom spisku.

Ispostavilo se da su ubrzo po potpisivanju novog ugovora njegove igre izgubile na kvalitetu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC