• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki za MONDO: Ne očekujte čudo od Zvezde

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Ne možemo sada da tražimo velika čuda jer znamo s kime igramo. Napoli, PSŽ i Liverpul su sve najbolje ekipe", rekao je selektor Bosne i Hercegovine pred početak Lige šampiona.

 Robert Prosinečki za MONDO o Zvezdi, Ligi šampiona, BiH, Hrvatskoj Izvor: MN Press/arhiva

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, kao nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde, prezadovoljan je samim plasmanom u Ligu šampiona i mišljenja je da će sve ostalo protiv Napolija, Liverpula i Pari Sen Žermena, biti samo bonus za beogradski klub.

Prosinečki je bio član crveno-bijelih koji su u Bariju osvojili titulu šampiona Evrope, a upravo će tim iz 1991. godine prošetati počasni krug prije sutrašnje utakmice sa Napolijem u prvom kolu Lige šampiona. Međutim, na stadionu "Rajko Mitić", neće biti aktuelnog selektora Bosne i Hercegovine.

"Ne mogu ići u Beograd zbog ranije dogovorenih obaveza", izjavio je "Veliki Žuti" za naš portal.

Prema njegovim riječima, sam plasman u Ligu šampiona poslije 26 godina je ogroman uspjeh i ne treba očekivati od izabranika Vladana Milojevića da naprave senzaciju u grupnoj fazi, posebno jer su za rivale dobili kremu evropskog fudbala - Napoli, Liverpul i Pari Sen žermen.

"Ne možemo sada da tražimo velika čuda jer znamo s kime igramo ili s kime igra Zvezda. Napoli, PSŽ i Liverpul su sve najbolje ekipe. Ogroman uspjeh je i sam nastup u grupnoj fazi Lige šampiona. Protiv ovih timova teško Zvezda može nešto da napravi, ali kao što rekoh, ovo je veliki podvig. Zvezda je na dobrom putu, ide postepeno, najprije Liga Evrope, a sad i Liga šampiona. To je realnost, sve drugo bi bio ogroman bonus. Zato ne trebamo tražiti neko ogromno čudo, ali bi bilo dobro da postane stalni učesnik elitnog takmičenja", dodao je Prosinečki.

Kao selektor "zmajeva", Robi je odlično započeo Ligu nacija ostvarivši dvije pobjede - gostujuću protiv Sjeverne Irske (1:2) i domaću protiv Austrije (1:0), ali se našao i na meti kritika zbog ne baš impresivne igre.

"Igrali smo sa dvije odlične reprezentacije. Sjeverna Irska je zamalo otišla na Svjetsko prvenstvo, izgubivši u baražu od Švajcarske, Austrija je takođe odlična ekipa, ali istina je da smo sretno prošli u Belfastu. Ne bih se složio da je tako bilo u Zenici protiv Austrije, izgledali smo jako, jako dobro".

Sada fudbalerima BiH najprije predstoji prijateljska utakmica 11. oktobra u Turskoj, a potom četiri dana kasnije, vjerovatno odlučujući dvoboj sa Sjevernom Irskom u Sarajevu u Ligi nacija.

"Dobro ćemo se pripremati za najvažniju utakmicu sa Sjevernom Irskom u Sarajevu, Turska je dobar i kvalitetan protivnik i taj meč će nam biti dobra uvertira. Velika stvar bi bila da budemo prvi u grupi".

Prosinečki se kratko osvrnuo i na senzacionalan uspjeh Hrvatske na Mundijalu u Rusiji, gdje su izabranici Zlatka Dalića osvojili srebrnu medalju, ali i na debakl "kockastih" u Španiji (0:6).

"Biti drugi na svijetu je ogroman uspjeh, o tome nismo mogli ni da razmišljamo ranije. A šta se desilo u španskom Elčeu, stvarno ne znam. Znam da ne treba gledati hrvatsku reprezentaciju kroz jedan poraz. Hrvatska ima velike šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, a to je suština. Jedan poraz neće to poremetiti", zaključio je selektor BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC