• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vodila do 86. minuta, Liverpul pobedio!

Autor mondo.rs

Novim golom kapitena Dejana Joveljića, omladinci crveno-belih nalazili su se nadomak pobede nad "redsima", ali im nije ostao ni bod.

 Zvezda vodila do 86. minuta, Liverpul pobedio! Izvor: MN PRESS

Mladi fudbaleri Crvene zvezde nalazili su se na desetak minuta od pobede u Engleskoj!

Međutim, u uvertiri duela dva seniorska sastava na "Enfildu" večeras od 21 čas, na kraju im nije ostao ni remi.

Golovima Rafaela Kamača u 86. i Risa Vilijamsa u 92. minutu, omladinci Liverpula napravili su veliki preokret i poništili novi gol crveno-belog "vunderkinda" Dejana Joveljića.

Kapiten je i u trećem kolu UEFA lige šampiona mladih postigao gol, zatresao je mrežu "redsa" u 75. minutu na asistenciju Alekse Terzića, ali je završeno:

Liverpul - Crvena zvezda 2:1 (0:0)!

Za dve nedelje Beograđani će uzvratiti domaćinstvo rivalu iz Engleske, koji se furioznim finišom ove srede na "Lentri parku" izdvojio na čelu Grupe C.

Momci trenera Bratislava Živkovića počeli su remijem sa Napolijem u Beogradu (1:1), nakon čega su doživeli poraz od Pari Sen Žermena u gostima (2:1) - takođe golom u finišu meča.

Liverpul: Jaroš - R. Vilijams, Klarkson, Klejton - N. Vilijams (Hever), Džons, Kejn (Dankan), Luis - Adekanje (Longstaf), Glacel, Kamačo.

Crvena zvezda: Gordić - Kukolj, Milikić, Jovičić, Terzić - Adžibaba, Savić, Stojanović (Stojančić) - Velikić (Kupusović), Jocić (Burmaz) - Joveljić.

Joveljić, 19-godišnjak iz Bijeljine koji nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije, ove sezone postigao je dva gola za seniorski tim u Superligi (166 minuta) i jedan u Kupu (igrao 67 minuta), dok u konkurenciji vršnjaka iz Evrope ima prosek od gola po utakmici. U Beogradu i Parizu postizao je golove za izjednačenja, u Liverpulu za vođstvo, ali je ekipa za sada sakupila samo bod.

Iako je bila blizu pobede, Crvena zvezda nadigrana je u predgrađu Liverpula, Sent Helensu.

Na ragbi stadionu kapaciteta 18.000 mesta, golman srpskog tima Miloš Gordić "skinuo" je jedanaesterac Endrjuu Luisu u 84. minutu i sačuvao teško stečenu prednost svog tima, ali to nije potrajalo.

U opsadi njegovog gola, samo dva minuta kasnije pogodio portugalski napadač Kamačo za 1:1, nakon čega je u sudijskoj nadoknadi Vilijams postavio konačan rezultat. Defanzivac iz Velsa bio je najviši u skoku posle kornera i prvim golom na međunarodnoj sceni doneo veliko slavlje ekipi trenera Berija Lutasa.

Grupa C

Liverpul - Crvena zvezda 2:1 (0:0)
/Kamačo 86, R. Vilijams 90+2 - Joveljić 75/

Pari Sen Žermen - Napoli 0:0

1. Liverpul 2-1-0 (8:4) 7
2. PSŽ 1-1-1 (4:6) 4
3. Napoli 0-3-0 (2:2) 3
4. Crvena zvezda 0-1-2 (3:5) 1

DVE IZMENE NA POLUVREMENU

Izvor: MN PRESS



Šampion Srbije odigrao je tragično prvo poluvreme, u kom je Gordić imao "pune ruke" posla, a navala uputila jedan udarac prema golu Viteslava Jaroša. I to neprecizan.

Utoliko, trener Živković odlučio je da na poluvremenu napravi dve izmene, zaigrali su 17-godišnjaci Ilija Stojančić i Njegoš Kupusović sa kojima je Crvena zvezda zaigrala egal fudbal sa domaćinom i počela ozbiljno da preti češkom čuvaru mreže.

Jaroša je prvo savladao Bogdan Jocić iz brze i efektne kontre u 65. minutu, ali je sudijska trojka iz Velsa poništila pogodak ofanzivnog veziste zbog navodnog ofsajda. Pomoćni sudija podigao je zastavicu prilično kasno, u trenutku kada su crveno-beli već slavili vođstvo, zbog čega su i igrači i treneri protestovali, ali uzalud...

Desetak minuta kasnije - gol je bio priznat. Terzić je poslao savršenu loptu sa leve strane, a Joveljić glavom plasirao loptu u mrežu i impresionirao reportere sa "Lengtrija".

To, ovog puta, nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC