• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj serije remija, Partizan pobedio Vošu!

Autor mondo.rs

Crno-beli savladali Vojvodinu u 15. kolu Superlige i tako posle tri remija konačno trijumfovali.

 Kraj serije remija, Partizan pobedio Vošu! Izvor: MN PRESS

U nedelju, u poslednjoj utakmici 15. kola Superlige Srbije, prekinute su dve serije. Partizanova "crna" i Vojvodinina "svetla".

"Parni valjak" je posle tri vezana remija konačno u jednoj utakmici osvojio tri boda, dok su Novosađani nakon tri pobede, računajući i Kup, morali pognutih glava da napuste teren stadiona u Humskoj.

Partizan – Vojvodina 2:0 (1:0)! Strelci su bili Rikardo Gomeš u 29. i Gabrijel Enake u 89. minutu.

Napadač Partizana je izveo penal, koji je odbranio Emil Rockov, ali je do odbijene lopte pre stigao Rikardo i lagano je poslao u mrežu. Jedanaestercu crno-belih prethodio je faul Nemanje Milojevića nad Markom Jankovićem, posle uigrane kombinacije domaćih fudbalera iz slobodnog udaraca. Vojvodina je imala i sreće, jer je Danilo Grujić mogao komotno Milojeviću da pokaže drugi žuti karton.

Rumun je u 88. minutu zamenio Rikarda, a već u narednom napadu je zatresao mrežu i to drugi put uzastopno, jer je i protiv Čukaričkog u prošlom kolu, kada je posle dugo vremena zauzeo mesto u startnoj postavi i bio strelac. Nebojša Kosović je odigrao na levu stranu za Gorana Zakarića, koji je iz prve pronašao Enakea, a ovaj se odlično snašao i pogodio.

"Bilo je bolje. Za nas je važna pobeda, moramo da povratimo samopouzdanje, a to možemo samo dobrom igrom i pobedama", bio je kratak trener Partizana Zoran Mirković.

I Dragan Okuka, strateg Novosađana, nije bio nezadovoljan, osim konačnim rezultatom.

"Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u drugom poluvremenu. Nismo iskoristili naše šanse, zadovoljan sam, ali ne i rezultatom", rekao je iskusni stručnjak.

Mirković je dan pred meč ostao bez Danila Pantića. Mladi vezni fudbaler se povredio na treningu u subotu i nije bio u mogućnosti da pomogne. Aleksandar Šćekić posle preloma nosa i operacije još nije spreman, dok je Zoran Tošić ovaj put bio na klupi.

Partizan je zasluženo pobedio i taman za ta dva gola bio bolji od Vojvodine. Nisu crno-beli stvorili mnogo prilika, ali su imali dosta opasnih napada. "Lale" su dugo bile bezopasne, a onda su u jednom minutu imale dve šanse da izjednače. Kritični po odbranu Partizana bili su 68. i 69. minutu. Prvo je Lazar Arsić iz "slobodnjaka" sa 30 metara pogodio prečku, a posle kornera, minut kasnije, iznenada se u šansi našao Siniša Saničanin, ali je prebacio okvir gola, iako je na drugoj stativi imao dovoljno vremena da se namesti.

Partizan je vratio zaostatak za Crvenom zvezdom na "-13", ali i ta drugoplasiranim Radničkim, koji "valjku" beži četiri boda. Vojvodina je ostala na osmom mestu i ima pet bodova više od Mačve na devetom.


Izvor: MN PRESS


Poslednjih pet utakmica Partizana i Vojvodine:

29. 04. 2018: Vojvodina - Partizan 2:1
03. 12. 2017: Partizan - Vojvodina 1:1 
13, 08. 2017: Vojvodina - Partizan 0:1
10. 05. 2017: Partizan - Vojvodina 1:0
26. 04. 2017: Vojvodina - Partizan 0:0

SUPERLIGA, 15. kolo:

nedelja

Zemun - Napredak 0:2 (0:0)
/Vulić 75, Boranijašević 85/

Mačva - Voždovac 2:0(1:0)
/Lazarević 45p, Gavrić 90+7/

Rad - Spartak 1:1 (0:0)
/Mladenović 83 - Denković 70p/

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0) 
/Rikardo 30, Enake 89/

subota

Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Andrejević ag 9, Ben 56/

Mladost - Čukarički 3:4 (1:2)
/Jovanović 40, Tumbasević 54, Odita 62 - Mudrinski 9, 75, Ovusu 21, Stojanović 81/

OFK Bačka - Radnički Niš 0:2 (0:2)
/Haskić 36, Stanisavljević 38/

Radnik - Dinamo 2:0 (2:0)
/Zlatanović 6, 45/

TABELA: Zvezda 43, Radnički 34, Partizan 30, Čukarički 29, Napredak 25, Proleter 23, Mladost 22, Vojvodina 21, Mačva 16, Voždovac 15, Radnik 15, Rad 15, Zemun 13, Bačka 13, Spartak 11, Dinamo 7.


PARTIZAN - VOJVODINA

Sudija: Danilo Grujić

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević (od 81' Nemanja G. Miletić) - Zdjelar, Đerlek (od 77' Kosović), Janković, Zakarić - Nikolić, Rikardo (od 88' Enake). 

Klupa: Kljajić, Tošić, Ivanović, N.G. Miletić, Kosović, Enake, Smiljanić.

VOJVODINA: Rockov - Stojković, Graovac, Saničanin, Antić - Đurić, Zlomislić - Milojević (od 46' Arsić), Eze, Đuričin (od 84' Gojkov) - Fofana (od 62' Gajić). 

Klupa: Simić, Lazarević, Arsić, Gojkov, Mesarović, Veselinović, Gajić.

IZ MINUTA...

KRAJ!

GOOOL!

89' Ni ceo minut nije prošao, a Gabrijel Enake je postigao gol. Rumun je krunisao pogodak posle vrlo lepe akcije crno-belih. Kosović je odigrao na levu stranu prema Zakariću, koji je ubacio u peterac po zemlji, a tamo se najbolje snašao Enake.


88' Rikardo - Enake... Nema više izmena.

81' Još jedna promena u Partizanu, Nemanja G. Miletić menja Slobodana Uroševića, koji je sam tražio promenu. Na drugoj strani izmena Đuričin - Gojkov.

77' Nebojša Kosović umesto Armina Đerleka.

69' Partizan opet popušta. Do sada je svaki put bio kažnjen, Siniša Saničanin je imao lepu priliku posle kornera. Sačekao je loptu na "drugoj stativi", nikog nije bilo pored njega, ali je šutirao preko gola. Za minut dve odlične šanse za crveno-bele.

68' PREČKA! Lazar Arsić sa 30 metara, iz "slobonjaka" pogađa prečku1

62' Nikola Gajić umesto Fofane.

61' Nema prilika, ima opasnih napada, ali ne i konkretnih šansi. Zakarić je pokušao iz slobodnog udarca.

51' Iznenadna prilika za Partizan. Marko Janković je bio u prodoru po levoj strani, sve je dobro uradio, ubacio loptu u peterac, a ona kao da je iznenadila Gorana Zakarića, samo se odbila od igrača Partizana i završila u rukama Rockova.

46' Lazar Arsić umesto Nemanje Milojevića.

- Završeno je prvo poluvreme.

41' Velika šansa za Vojvodinu. Milojević je "ukrao" loptu Uroševiću, odmah je na drugoj stativi, na desnoj strani terena pokušao da pronađe Ezea, koji je uspeo da pobegne Nemanji R. Miletiću, ali ne i da savlada Vladimira Stojkovića.

GOOOL!

29' Rikardo Gomeš postiže gol za crno-bele iz popravnog. Prvo mu je Emil Rockov odbranio penal, ali se lopta odbila do napadača Partizana, koji je stigao pre do nje od golmana Vojvodine i zatresao mrežeu.


PENAL!

28' Danilo Grujić je dosudio penal za Partizan zbog prekršaja Nemanje Milojevića nad Jankovićem, ali nema žutog kartona, koji ni za fudbalera gostujuće ekipe značio i isključenje.


21' Pokušaj Rikarda iz okreta, brani Rockov.

15' Partizan je bolji od Vojvodine u prvih četvrt sata igre, ali nema golova. Nemanja Milojević je dobio žuti karton jer je rukama pokušao da spreči kontru Marka Jankovića.

- Partizan trenutno ima igrača manje, jer se Marku Valijenteu ukazuje pomoć van terena. Vratio se Španac.

4' PRVA PRILIKA. Imao ju je Partizan na početku četvrtog minuta. Rikardo je blokiran pošto je pokušao sa 14-15 metara, lopta je došla do Armina Đerleka, koji je imao čistu situaciju, ali je šutirao pored gola.

- Počeo je duel na stadionu Partizana.

- U Humskoj uobičajeno malo publike. Oko 2.500 gledalaca...

- Partizan će igrati bez Danila Pantića, koji je na poslednjem treningu pred utakmicu zaradio lakšu povredu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravda

Srpski fudbal je smjesan, onaj penal ne bi mu ni otac svirao. Sudjenje katastrofalno!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC