• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puna "Pecara" čeka Vagnera i Dinamo

Autori mondo.ba Autori Fena

Povodom 70. rođendana Širokog Brijega, ali i oproštaja dugogodišnjeg kapitena Vagnera Santosa Laga, na "Pecaru" stiže zagrebački Dinamo.

 Široki Brijeg - Dinamo Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Za prijateljsku utakmicu povodom 70. rođendana Širokog Brijega štampano je maksimalnih pet i pol hiljada ulaznica, a GNK Dinamo Zagreb će održati otvoreni trening na "Pecari", s početkom u 19 sati.

Direktor Širokobriježana Zoran Bubalo na današnjoj pres konferenciji kazao je kako očekuje punu "Pecaru" i najavio dolazak Dinamovih navijača na istočnu tribinu, a apelovao je i na navijače da se pridržavaju pravila te da slušaju policiju.

Trener Širokog Brijega Goce Sedloski uputio je, u ime stručnog štaba, iskrene čestitke Dinamu za uspjeh u grupi Lige Evrope.

"Znamo što Dinamo znači u ovoj regiji i htio bih uputiti zahvalnost što su prihvatili doći u Široki Brijeg na uveličavanje našeg sedamdesetog rođendana", rekao je Sedloski i istakao vrijednost Dinamovog kolektiva.

"Dinamo nema posebno izuzetne pojedince, ali imaju odličan kolektiv i svakako su i evropski kvalitet. Iako je utakmica prijateljska, mi ćemo se postaviti kao i u svakoj drugoj utakmici, jer Dinamo je jedan od najboljih klubova na Balkanu", dodao je trener "plavo-bijelih".

Komentarišući oproštaj Vagnera Laga od kluba s "Pecare", Sedloski vjeruje da će Brazilac znati opravdati povjerenje koje je zadobio od njega kao trenera i stručnog štaba, ali koje je zaslužio i kao najtrofejniji strijelac Premijer lige BiH u istoriji.

Vagner Santos Lago koji se oprašta od ekipe, kazao je da je sretan jer će još jednom istrčati na "Pecaru".

"Jako sam sretan što ću još jednom istrčati na 'Pecaru' i odigrati par minuta i drago mi je da dolazi ekipa poput Dinama, koja je odlično igrala u evropskom takmičenju. Subota je poseban dan za mene, volio bih da je to početak, ali je nažalost kraj moje karijere", rekao je Vagner.

Trener Sedloski kazao je da sutra neće nastupiti tri ili četiri standardna prvotimca, a priliku da se iskažu protiv Dinama dobiće neki mlađi igrači koji do sada nisu nastupali.

Zbog reprezentativne pauze nekih igrača neće biti, ali to neće umanjiti značaj slavljeničke utakmice povodom sedamdesetog rođendana kluba, poručili su iz Širokog Brijega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC