• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz Dinama i to od "svog" Bišćana

Autor mondo.ba

Igor Bišćan, nekadašnji kapiten i trener Dinama, po prvi put je vodio Rijeku protiv svog zagrebačkog kluba i nanio mu prvi poraz ove sezone - 1:0 (0:0).

  Iako je Dinamo na dobrom putu da odbrani titulu u prvenstvu Hrvatske i to po jubilarni 20. put u istoriji s obzirom da drugoplasiranoj Lokomotivi bježi osam bodova, upisao je u subotu prvi ovosezonski poraz.

Rijeka je minimalnom pobjedom u derbiju 15. kola HNL-a barem malo zakomplikovala situaciji i produžila neizvjesnost.

RIJEKA - DINAMO 1:0 (0:0)

Igor Bišćan je u igračkoj karijeri osim Dinama nastupao za slavni engleski Liverpul i atinski Panatinaikos, dok je kao trener prije Riječana s klupe vodio Rudeš i ljubljansku Olimpiju.

Novi trener Riječana Igor Bišćan još nije izgubio otkako je preuzeo ekipu, a u subotu je po šesti put vodio tim stigavši do petog trijumfa uz jedan remi, ali što je važnije prvi put je pobijedio "modre" čije je boje branio i kao igrač, ali i kao šef stručnog štaba.

Izabranici gostujućeg trenera Nenada Bjelice bili su bolji većim dijelom utakmice na "Rujevici". "Modri" su stvarali i promašivali šanse, a kad bi napadači Dinama pogodili okvir gola, onda je nepremostiva prepreka bio golman RIjeke Simon Sluga, koji je odbranio najmanje dvije-tri stopostotne prilike Mariju Gavranoviću i Petru Stojanoviću.

Banjalučanin u taboru Rijeke, Srđan Grahovac nastupio je u posljednjih 10-ak minuta derbija na "Rujevici".

Kazna je uslijedila u 64. minutu kada je poslije greške odbrane lopta stigla do Antonija Mirka Čolaka, koji je sa ivice kaznenog prostora iz okreta pogodio lijevi ugao - 1:0. Bio je to Čolakov šesti pogodak ove sezone u šampionatu Hrvatske.

Probao je trener gostiju sa "Maksimira" da izmjenama pokrene ekipu i stigne makar do boda, ali se do kraja rezultat nije mijenjao iako je u samom finišu odličnu priliku za izjednačenje propustio internacionalac iz Bosne i Hercegovine Izet Hajrović. 

"Bijelima" je ovo bio sedma ovosezonska pobjeda kojom su skočili na četvrtu poziciju na tabeli sa devet bodova minusa u odnosu na lidera i šampiona Dinamo, koji je uknjižio prvi poraz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC