• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-beli spremni da probude Vezuv!

Autor mondo.rs

"Porasli su apetiti posle Liverpula... Na krilima pobede...", poručuju Zvezdini fudbaleri uoči puta u Napulj.

 Liga-sampiona-Napoli-Crvena-zvezda Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović
Vezuv je jedini aktivan vulkan na kopnenom delu Evrope. Jedini koji je imao erupciju u poslednjih 100 godina. Bilo je to 1944.
Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da "otvore nebo" 1991, a mogu li sada da "probude Vezuv"?
Izabranici Vladana Milojevića mnogo puta u poslednjih godinu i po dana priredili su velika iznenađenja na terenu i rezultatima nadmašili sva očekivanja. Pokušaće to da ponove i podno Vezuva, gde u sredu od 21.00 igraju protiv Napolija utakmicu pretposlednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

Zvezdini fudbaleri i stručni štab u Napulj lete u 10 časova čarterom iz Beograda. MONDO će, takođe, biti u Italiji i izveštavati vas o svim zanimljivostima sa ovog gostovanja crveno-belih.

U prošlom su savladali Liverpul 2:0 i tako ostali u trci za osminu finala ili selidbu u Ligu Evrope.
"Porasli su apetiti posle Liverpula. Ne idemo tamo samo da odigramo utakmicu i da se predamo, već da probamo da napravimo dobar rezultat i daćemo sve od sebe da uspemo. Svaki bod u ovakvoj grupi mnogo znači", istakao je Srđan Babić pred brojnim novinarima koji su u ponedeljak uveče došli da razgovaraju sa igračima uoči poslednjeg treninga pred put.
Bez ikakvog straha od favorizovanog rivala govorio je i Veljko Simić.
"Ako smo mogli protiv vicešampiona Evrope, možemo i protiv Napolija. Ne želim da dajem obećanja, ali činjenica je da na krilima pobede nad Liverpulom putujemo tamo sa mnogo više samopouzdanja. Ne pretimo, ali ćemo sigurno dati maksimum da dođemo do povoljnog rezultata. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najvećima", izjavio je mladi vezista.
Poslednjeplasirani tim Serije A, Kjevo, uspeo je u nedelju da odoli drugoplasiranom Napoliju na njegovom San Paolu (0:0) i probudio dodatnu nadu među navijačima crveno-belih.
"Uradili smo dobru analizu Napolija, gledali smo i utakmicu protiv Kjeva. Nisu nam nepoznati", samouveren je Zvezdin štoper.
U odsustvu povređenog Vujadina Savića, Babić će činiti par centralnih defanzivaca sa Milošem Degenekom. Težak posao ih čeka. Karlo Anćeloti na raspolaganju ima nekoliko odličnih napadača različitih karakteristika...

"Igrači kao Milik nam više prijaju nego Insinje ili Mertens koji imaju po metar i 60 centimetra. Ali ko god da bude igrao, neće biti lako", svestan je Babić, uz dodatak:

"Mislim da možemo očekivati sličnu utakmicu kao u Beogradu. Ako dobro i čvrsto uđemo, Napoliju neće biti lako".
Simić kao adute italijanskog tima vidi odličnu pas igru i dug posed lopte.

"Umeju da izmore protivnika i dekoncentrišu ga, a onda pronađu rupu u odbrani", upozorava 23-godišnji ofanzivni vezista.

Za kraj, pitanje da li Crvena zvezda može u osminu finala Lige šampiona.

"Zašto da ne, sportski je nadati se", poručio je Simić.

Podsetimo, crveno-beli jesu na začelju tabele Grupe C, ali sa samo dva boda manje od Liverpula i Napolija, a jednim od Pari Sen Žermena. U poslednjem kolu dočekuju Parižane.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC