• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti upozorava: Ovakvu Zvezdu očekujem...

Autor mondo.rs

Jedan od trojice trenera koji su Ligu šampiona osvojili tri puta opisao je kakvu igru crveno-belih očekuje u sredu uveče na "San Paolu".

 Karlo Anćeloti o Zvezdi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Mislim da mnogi potcenjuju Zvezdu. Ona ima dobar tim", rekao je ovog utorka popodne Karlo Anćeloti.

Trener fudbalera Napolija govorio je pred utakmicu 5. kola Lige šampiona, u kojoj će se u sredu od 21 čas vicešampion Italije i prvak Srbije boriti za plasman u osminu finala u najneizvesnijoj od osam grupa prve faze takmičenja.

Ova dva tima sastala su se u 1. kolu i remizirala 0:0 na Stadionu "Rajko Mitić", na kom su crveno-beli potom savladali Liverpul 2:0 i "zakuvali čorbu" finansijski moćnijim rivalima u "grupi smrti".

Iako je to malo ko očekivao, Crvena zvezda pred poslednjih 180 minuta ima realne izglede da se plasira u "nokaut" fazu i to je za Anćelotija bilo sasvim dovoljno da podigne mobilnost među fudbalerima Napolija.

"Još su u igri za plasman u osminu finala. To najbolje govori o njima. Čeka nas važan meč, ali ne i odlučujući. Moraćemo da budemo efikasni, jer će biti malo prostora u odbrani rivala", rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare na "San Paolu" sa kog će izveštavati i naš reporter, Jovan Terzić.

Trofejni trener nije želeo da priča o drugom susretu, Pari Sen Žermen - Liverpul.

"Moramo da budemo skoncentrisani na našu igru. Ne zanima me šta će biti u Parizu".

"Očekujem organizovanu Zvezdu, sa dosta kontri i jasnom igrom. Da bismo pobedili moramo da budemo i defanzivno i ofanzivno na nivou. Odličan su tim, imaju dva ubedljiva poraza u gostima, ali protiv Liveprula kod kuće su u potpunosti zaslužili pobedu".

Opisao je i šta to konkretno znači...

"Moramo da promenimo pristup utakmici, odnosno da ne bude kao u nedelju. Vrlo je bitno da u sutrašnji meč počnemo dobro, da obezbedimo kontrolu, a ne da čekamo da se upoznamo s protivnikom... Moramo da igramo našu igru. Nedelja je iza nas, siguran sam da se neće ponoviti".

Napoli se našao na udaru kritika medija nakon remija sa poslednjeplasiranim Kjevom u Seriji A, ali Anćeloti ističe da je to sve normalno.

"Kritike su normalne, deo su života... Ipak, ja ne menjam mišljenje o ovom timu. I dalje imamo velike šanse za prolaz".

Ančeloti je ocenio da je njegova ekipa pokazala da može da se nosi s najjčim timovima u Evropi, ali i da neće biti razočaravajuć rezultat eventualno ispadanje iz Lige šampiona.


Vezni fudbaler Brazilac Alan veruje u pobedu Napolija.

"Moramo da pružimo jak intenzitet kako bismo došli do pobede na svom terenu. Nadam se da ću dati veliki doprinos da se radujemo na kraju", poručio je on.

Evo svih povreda i suspenzija među fudbalerima ekipa iz Grupe C, ali i svih ostalih grupa.

Anćeloti je jedan od svega trojice trenera u istoriji koji su osvajali Kup, tj. Ligu šampiona tri puta. Uradio je to sa Milanom 2003. i 2007, a potom i Realom 2014. godine.

Ostala dvojica su legendardni menadžer Liverpula, Bob Pejsli (1977, 1978, 1981) i doskorašnji trener Reala, Zinedin Zidan, kog će istorija pamtitit kao jedinog sa tri uzastopne titule (2016, 2017, 2018).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC