• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa: Kup BiH putokaz za prvenstvo

Autor mondo.ba

Posljednji ovogodišnji meč fudbaleri Krupe odigraće danas u Mostaru protiv aktuelnog šampiona BiH, Zrinjskog (14 časova).

 Zrinjski Krupa 19. kolo Premijer liga BiH Petar Kurćubić najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi meč 19. kola Premijer lige BiH, ujedno posljednjeg u jesenjem dijelu sezone, danas od 14 časova odigraće Zrinjski i Krupa.

Duel će biti odigran na stadionu "Pod Bijelim brijegom" bez prisustva gledalaca, zbog suspenzije kojom je Fudbalski savez BiH kaznio Mostarce nakon nereda u duelu sa Sarajevom, u kojem je pomoćnom treneru "bordo" tima kamenom razbijena glava.

U takvom ambijentu gosti će pokuđati ostati neporaženi, kako bi na proljeće imali više šansi u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa. Pravu na nadu daju im nešto bolja izdanja u posljednje vrijeme, naročito nakon trijumfa u prošlom kolu protiv Željezničara (2:1).

"Veći smo optimisti nego prije sedam dana, ali niko nije lud da aktuelnom prvaku države prijeti na njegovom terenu. Ali, ako ponovimo nivo zalaganja i kvalitet igre u defanzivi kao u meču sa Željezničarom, onda nam niko ne može zabraniti da se nadamo pozitivnom rezultatu, koji bi nam mnogo značio uoči odlaska na zimski odmor", izjavio je trener Krupe Petar Kurćubić za "Glas Srpske".

Krupa i Zrinjski već jednom ove sezone odmjerili su snage u Mostaru, ali u okviru Kupa BiH. Tada nije bilo pobjednika, ali su "plemići" prošli na penale.

"Pokazali smo da se možemo nositi sa Mostarcima, koji će sada biti lišeni pomoći svojih navijača. Što se nas tiče, svi prvotimci su na raspolaganju i raspoloženi su za dobar duel", dodao je strateg Krupljana.

Krupa je uoči današnjeg meča na posljednjem mjestu, sa 15 bodova, dva manje od GOŠK-a, a četiri od sigurne zone, u kojoj je Tuzla siti.

S druge strane, Zrinjski drži drugo mjesto sa 35 bodova, iza Sarajeva koje ima 40, a ispred gradskog rivala Željezničara, koji je sakupio 28.

Pogledajte sve parove 19. kola Premijer lige BiH i aktuelnu tabelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC