• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk prodao igrača Mančester sitiju, 6 miliona evra!

Autor mondo.rs

Kapiten omladinske reprezentacije Hrvatske Ante Palavestra novo je transfer-čudo iz nama susjedne zemlje. Najbolji transfer splitskog Hajduka!

Splitski Hajduk uzvraća udarac Dinamu iz Zagreba. Bar što se tiče unosnih transfera od prodaje mladih igrača.

Zagrebački Dinamo odavno je neprikosnoveni lider u regionu što se tiče ubiranja plodova na fudbalskoj pijaci. Spisak fudbalera koje je Dinamo odllično prodao u posljednje dvije decenije zaista je dugačak. I veoma unosan po "modre".

Ali, i splitski Hajduk, poslije Nikole Kalinića i Nikole Vlašića, koji je 2017. godine otišao u Everton, ima koga da proda. I to opet u Velikoj Britaniji.

Ante Palaversa, 18-godišnji kapiten omladinske reprezentacije Hrvatske, upravo završava ljekarski pregled u Mančester sitiju, a prema pisanju hrvatskih medija, Hajduk će za njega dobiti "čistih" 6 miliona evra (od toga 4,5 miliona evra odmah, i još 1,5 milion poslije godinu i po dana), plus 10% od naredne prodaje.

To će biti najveća zarada splitskog velikana u njegovoj istoriji i ujedno treći najveći transfer.

Kad je Vlašić, koji je inače mlađi brat atletičarke Blanke Vlašić, prelazio u Everton u ugovoru sa Hajdukom je imao da i on dobija procenat od obeštećenja. Ukupna vrijednost Vlašićevog transfera bila je 10,8 miliona evra. Drugi najveći transfer u istoriji Hajduka, bio je kada je prodat Nikola Kalinić (7,5 miliona evra), ali je i on u svom ugovoru imao klauzulu da dobija procenat novca od obeštećenja Hajduku.

Palaversa je, inače, jedan od najperspektivnijih hrvatskih fudbalera, a dogovor splitskog kluba i prvaka Premijer lige podrazumeva njegov ostanak na Poljudu najmanje do ljeta (moguće i još jednu cijelu godinu), ali u statusu pozajmljenog igrača.

Prema pisanju medija u Evropi, Pep Gvardiola u Palaversi vidi "novog Fernandinja", pa ujedno i buduću zamjenu za važnog brazilskog vezistu Sitija, koji će u maju napuniti 34 godine.

Mladi Splićanin dobija pohvale sa mnogih strana - od toga da ima fenomenalan pregled igre, tačnu loptu, odnosno precizna dodovanja, do ovakvih opaski: "Kad primi loptu, vrti se kao Johan Krojf" (a svi znamo kakav je bio legendarni Holanđanin).

I srpski fudbal je ove zime imao transfer jednog igrača u Premijer ligu. Reč je o Filipu Stupareviću iz Voždovca, koji je postao novi član Votforda. Ali, će i on ostati u domaćem fudbalu do kraja sezone. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC