• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksić u Uzbekistanu: Zbog izazova, ali i novca

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Defanzivac Radosav Aleksić napustio je Radnik i otišao u uzbekistanski Andižon. U razgovoru za MONDO govorio je o novom klubu, ambicijama, te se osvrnuo na situaciju u svojim bivšim klubovima.

Momak rođen u Kruševcu, koji je većinu svoje karijere proveo u BIH, sada je otišao korak dalje i iz bijeljinskog Radnika otišao u Adižon, uzbekistanskog superligaša.

"Raskinuo sam ugovor sa Radnikom i potpisao za Adižon na godinu dana. Kad se pojavila ova mogućnost pričao sam sa trenerom Žižovićem i direktorom Tomićem i oni su mi izašli u susret zbog mojih godina i nisu mi pravili problem“, rekao je Aleksić na početku razgovora za MONDO.

On ne krije razlog zbog kojeg je odlučio da napusti Bijeljinu i ode u bivšu sovjetsku republiku, udaljenu oko 6000 kilometara.

"Ovo je veliki izazov za mene, ali iskreno, ovdje sam došao i iz finansijskih motiva“, rekao je Aleksić.

U uzbekistanskoj ligi, kako kaže ima dosta igrača sa naših prostora, a prvenstvo počinje u martu i trajaće do decembra.

"Svoj novi klub nisam poznavao, sada polako upoznajem svoje saigrače i klub. Trenutno smo u Taškentu gdje se ekipa priprema, a još nisam bio u Andižonu. Klub se vratio u najviši rang i cilj je opstanak u ligi. Trenutno sam jedini sa naših prostora u klubu, do kraja prelaznog roka možda dođe još neko“.

Vjeruje da neće imati problema da se uklopi.

"Prvi utisci o Taškentu su vrlo pozitivni, izuzetno je lijep grad i rekao bih da podsjeća na evropske. Priča se ruski, ali ima igrača koji pričaju engleski pa se tako sporazumijevamo i mislim da neće biti problema da se uklopim", istakao je Aleksić.

"Čekaju se još neka pojačanja, a onda ćemo na pripreme u Antaliju gdje ćemo se spremati za početak prvenstva, u kojem je cilj opstanak u elitnom rangu“, dodao je on.

Osim Aleksića bijeljinski Radnik su napustila još trojica igrača, a klub je trenutno na sedmom mjestu Premijer lige BIH, sa četiri boda više od ekipe uz zoni ispadanja.

"Radnik je u prvom dijelu imao dobru ekipu i trebali smo da osvojimo više bodova. Sada su otišla četiri igrača, osim mene, kub su napustili i Martinović, Franić i Glišić, ali došli su novi kvalitetni igrači i mislim da će trener Žižović uspjeti da sve lijepo uklopi i da će Radnik krenuti ka gornjem dijelu tabele. Ova ekipa i klub zaslužuju borbu za vrh, a ne za opstanak, i to im od srca želim“, poručio je Aleksić.

Istu poruku ima i za FK Krupa, čiji dres je nosio prije Radnika.

"Teško mi je kad vidim tabelu Premijer lige i Krupu na posljednjem mjestu. U tom klubu doživio sam mnogo lijepih trenutaka, dvije godine smo bili hit Premijer lige i mislim da Krupa ne zaslužuje da ispadne iz lige. Nadam se da će u drugom dijelu uspjeti da se spasi, mada je pred njima mnogo težak posao. Sa mnogim saigračima iz Krupe sam i dalje u stalnom kontaktu i navijam da ostanu u ligi. Proveli smo dvije sjajne godine i mogu reći da mi nedostaje Banjaluka“, rekao je on

Među prvima koji su mu čestitali na transferu bio je njegov bivši saigrač iz Krupe, Aleksandar Vukotić.

"On i ja imamo specifičan odnos, na njega gledam kao na mlađeg brata. Igrali smo sjajno dvije godine u tandemu i mnogo mi je drago što se snašao u Belgiji. Misim daj e pred njim velika karijera, stalno smo na vezi i nastavićemo  drugarstvo za cijeli život“.

Aleksić je, ističe, u kontaktu sa većinom saigrača iz Krupe, pa i Zoranom Milutinovićem, koji je sada iz Voždovca stigao u banjalučki Borac.

"Sa Zoranom sam u odličnim odnosima i čujemo se često. Borac je napravio odličnu ekipu i mislim da su sigurni učesnici Premijer lige BIH sljedeće sezone“, zaključio je Aleksić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC