• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Intera na Sardiniji nakon šest godina!

Autor mondo.ba

Poslije skoro šest godina, Kaljari je u petak uveče na svom stadionu savladao milanski Inter (2:1) u premijernoj utakmici 26. kola Serije A.

Poslije burnog remija u Firenci (3:3) u kojem je Inter ispustio dva gola prednosti, novi žestok udarac doživjeli su izabranici Lućana Spaletija na Sardiniji i to pred nastup narednog četvrtka u osmini finala Lige Evrope protiv "srpskog" Ajntrahta.

Iako Inter na "Sardenja Areni" u Kaljariju nije poražen od proljeća 2013. godine, u petak uveče su domaći bili konkretniji, opasniji i više su željeli sva tri boda u premijernom susretu 26. kola Serije A.

KALJARI - INTER 2:1 (2:1)

Domaćin je u 10. minutu prvi kreirao stopostotnu šansu na "Sardenja Arena" gdje je sa desne strane centrirao Darijo Srna, a sa sedam-osam metara pored stative šutirao Artur Jonita.

Nekadašnji kapiten Hrvatske je nekoliko minuta kasnije šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je golman Intera Samir Handanović uspio da ukroti njegov udarac.

Ništa slovenački golman nije mogao u 30. minutu kada je nakon centaršuta iz slobodnjaka najviše skočio Luka Ćepiteli i pogodio sami ugao za vođstvo tima sa Sardinije - 1:0.

Već u narednom napadu, Handanović je spriječio da Kaljari udvostruči prednost poslije nove stopostotone šanse, a kazna za promašaj Paola Faraga uslijedila je u 37. minutu praktično "iz ničega".

Rađa Naingolan je asistirao a pogodak za izjednačenje postigao je Lautaro Martinez - 1:1.

Međutim do odlaska na odmor Kaljari je ponovo stekao prednost na Sardenja Areni. Centrirao je Srna s desne strane, a volej uhvatio Leonardo Pavoleti i uhvatio Handanovića na "krivoj" nozi.

Golman Kaljarija Alesio Kranjo je spasio "ostrvljane" u nekoliko navrata u drugom poluvremenu, kada su "neroazuri" svim silama pokušali da opet stignu do izjednačenja, ali su u 90. minutu najbolju šansu da ovjere pobjede propustili domaći fudbaleri.

I to iz penala, nakon što je Milan Škrinjar srušio protivnika, a sudija Luka Banti pokazao na bijelu tačku. Međutim, sa "kreča" je visoko iznad prečke šutirao Leonardo Pavoleti.

Na sreću domaćih navijača, taj promašaj nije koštao Kaljari gubitka bodova...

Serija A, 26. kolo


Kaljari - Inter 2:1 (2:1)

/Ćepiteli 30, Pavoleti 43 - Martinez 37/

Subota


Empoli - Parma (15.00)

Milan - Sasuolo (18.00)

Lacio - Roma (20.30)

Nedjelja

Torino - Kjevo (12.30)

Od 15.00

Đenova - Frozinone

SPAL - Sampdorija

Udineze - Bolonja

Atalanta - Fiorentina (18.00)

Napoli - Juventus (20.30)

TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Inter (+1) 47, Milan 45, Roma 44, Atalanta 38, Torino 38, Lacio (-1) 38, Sampdorija 36, Fiorentina 36, Sasuolo 31, Parma 29, Đenova 29, Kaljari (+1) 27, SPAL 23, Udineze (-1) 22, Empoli 21, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC