• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenja na spisku Mladena Krstajića!

Autor mondo.rs

Selektor će danas u podne pročitati imena fudbalera koji će 20. u Volfsburgu i 25. u Lisabonu igrati protiv Njemačke i Portugalije.

 Iznenađenja na spisku Mladena Krstajića! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Selektor reprezentacije Srbije vratio je Stefana Mitrovića i Darka Lazovića u najbolji sastav za utakmice u Volfsburgu i Lisabonu.

Mladen Krstajić pročitaće danas u podne spisak "orlova" za prijateljsku utakmicu sa Njemačkom 20. i takmičarsku sa Portugalijom 25. marta, a prema saznanjima novinara RTS, Aleksandra Stojanovića, na njemu se nalaze i imena dvojice 28-godišnjaka.

Mitrović nije igrao poslije "onog" poraza od Austrije (3:2) u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, nakon što je prije toga ekipa sa njim u startnoj postavi imala skor 2-3-4. Međutim, način na koji je ove sezone sa kapitenskom trakom komandovao odbranom Strazbura na 27 utakmica vratio je 189 centimetara visokog Beograđanina u konkurenciju.

* reporteri Monda izvještavaće danas iz "Kuće fudbala" u Pazovi, ostanite uz naš portal *

Lazović je vraćen u nacionalni tim poslije četiri godine i devet meseci, odnosno prvi put od kada je tokom komercijalne turneje po Srednjoj Americi odigrao pet minuta u remiju sa Panamom (1. 6. 2014, 1:1). Bio je to Čačaninov šesti nastup za "orlove", a prvi od kada je u Škotskoj počeo u startnoj postavi u prvoj zvaničnoj utakmici Siniše Mihajlovića na klupi Srbije (8. 9. 2012, 0:0).

Od tada je prošlo ravno šest i po godina.

"Orlovi" prve dvije utakmice u kvalifikacijama igraju kao gosti najvećim rivalima za jedno od prva dva mjesta u grupi - Portugaliji (25. mart) i Ukrajini (7. jun).

Luka Milivojević nije želio da se vrati u reprezentaciju iz koje je izbačen posle Mundijala, uz tvrdnje Krstajićevog asistenta Milana Obradovića da je, citiramo, "planirao puč i vrbovao mlađe saigrače za prelazak kod svog menadžera, Falija Ramadanija".

Obradović je u januaru napustio klupu "orlova" kako bi preuzeo mladu reprezentaciju Azerbejdžana, a njegovu ulogu preuzeo je Ljubiša Ranković, no to (za sada) nije značilo i da će se kapiten Kristal Palasa vratiti u tim.

Nemanja Matić pozvan je za mečeve sa Nijemcima i Portugalcima, iako je i posljednju utakmicu Mančester junajteda odgledao iz porodičnog doma, nedovoljno oporavljen od povrede mišića noge.

Engleski mediji najavljuju da će visoki vezista biti na raspolaganju menadžeru Ole Gunaru Solskjeru do 10. marta, posle čega će ostati još osam dana do okupljanja u Staroj Pazovi, odnosno 15 do starta kvalifikacija za EURO 2020 i derbija grupe na "Da Lušu".

Prethodnih dana spekulisalo se i da li će selektor pozvati "hit" napadača Crvene zvezde, Milana Pavkova, ali je prema Stojanovićevim saznanjima poziv dobio drugi crveno-bijeli Milan - Gajić.

Nekada standardni desni bek mlade reprezentacije povratkom u Srbiju vratio se i u dres sa državnim grbom, koji je u mlađim kategorijama često nosio i Miroslav Bogosavac, ali je prema saznanjima "Žurnala" prvi poziv za seniore dočekao tek ove 2019. godine.

Skor Mladena Krstajića na klupi reprezentacije je 8-3-4. Zanimljivo, i njegov prethodnik Slavoljub Muslin vodio je ekipu 15 puta, zabilježio isti broj pobjeda, ali i dva poraza manje.

Bogosavac je odigrao 81 utakmicu u bijelo-crnom dresu tokom prethodne dvije godine i kvalitetom koji je pokazao na poziciji lijevog beka zaslužio priliku da se oproba u konkurenciji kapitena, Aleksandra Kolarova. Nekadašnji fudbaler Partizana bio je nezamjenljiv na svojoj poziciji među "orlićima" tokom prethodnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kod selektora Gorana Đorovića.

Od nedavno, trener Čukaričkog je još jedan od Krstajićevih bliskih saradnika, Simo Krunić.

"Orlovi" će u Volfsburgu igrati protiv vjerovatno značajno podmlađene reprezentacije Njemačke, čiji je selektor Joakim Lev ove nedjelje obavijestio trio veterana iz Bajerna da više neće biti pozivan u "Die Mannschaft".

Potom, srpski nacionalni tim očekuje novi pokušaj odlaska na Evropsko prvenstvo, na kom nije učestvovao od 2000. godine kada se zemlja i dalje zvala SR Jugoslavija. U Grupi B nalaze se još Ukrajina, Luksemburg i Litvanija, protiv kojih su jesenas zabilježili dvije pobjede u premijernom izdanju UEFA lige nacija.

Srbija nije poražena od utakmice sa Brazilom u Moskvi (4-2-0), utakmica sa Nijemcima biće 137. od razlaza sa Crnom Gorom (61-31-44), a fudbaler koji bude postigao sljedeći pogodak biće ujedno i strelac jubilarnog, 200. gola za Srbiju.

Reprezentacija Srbije za mečeve sa Crnom Gorom (2:1) i Litvanijom (4:1) prošlog novembra.

Golmani: Rajković, Jovanović, Vasiljević

Odbrana: Kolarov, Rukavina, Milenković, Veljković, Vuković, Spajić, Rodić, Miletić

Sredina: Tadić, Matić, Ljajić, Fejsa, Živković, Gaćinović, Maksimović, Radonjić, Lukić, Jovičić

Napad: Mitrović, Prijović, Jović, Aleksić

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Mene ne može iznenaditi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC