• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su "orlovi" za Nemačku i Portugaliju!

Autor mondo.rs

Selektor Krstajić odredio je fudbalere za martovske ispite u Volfsburgu i Lisabonu.

 Ovo su "orlovi" za Nemačku i Portugaliju! Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO / J. T.

Darko Lazović i Stefan Mitrović ponovo su među "orlovima", ali ne i Luka Milivojević, Matija Nastasić i Marko Grujić.

Pričajući o razlozima zbog kojih je ovaj trio izostao sa njegovog poslednjeg spiska, Mladen Krstajić povukao je paralelu sa Mijatom Gaćinovićem, sa kojim je takođe imao nesuglasica.

"Priznao je grešku, to se prašta", izjavio je selektor ovog petka popodne u "Kući fudbala, a potom izneo i svoje viđenje situacije u kojoj se na spisku 27 imena za martovske akcije nisu našli Milivojević, Nastasić i Grujić.

ČETVORICA IZ SUPERLIGE, DEBITANT IZ ČUKARIČKOG

U medijima se prethodnih dana spekulisalo oko toga ko će sve biti pozvan za prijateljsku u Volfsburgu i takmičarsku u Lisabonu, a koliko se imena zaista našlo u Krstajićevom izboru, uverite se sami.

"Orlovi" prve dve utakmice u kvalifikacijama igraju kao gosti najvećim rivalima za jedno od prva dva mesta u grupi - Portugaliji (25. mart) i Ukrajini (7. jun). Grupi B nalaze se još Luksemburg i Litvanija, protiv koje smo jesenas zabeležili dve pobede u premijernom izdanju UEFA lige nacija.

U ponedeljak, 18. marta, na prozivci u Staroj Pazovi naći će se i četvorica igrača iz Superlige. Nemanja R. Miletić iz Partizana i Branko Jovičić iz Crvene zvezde imaju po jedan nastup za seniorski tim Srbije, golman Radnika iz Surdulice, Nikola Vasiljević, pozivan je i u novembru, ali nije izlazio na teren, dok je debitantski poziv ovog marta dobio bek Čukaričkog, Miroslav Bogosavac.

KVARTET ISPAO IZ KONKURENCIJE

Pored Lazovića, koji se vratio u tim posle četiri godine i devet meseci, odnosno Mitrovića, koji nije igrao od poraza u Beču od Austrije u finišu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, u odnosu na novembarski spisak za utakmice UEFA lige nacija za sa Crnom Gorom (2:1) i Litvanijom (4:1) ponovo su tu golman Marko Dmitrović, vezista Sergej Milinković-Savić i krilni napadač Filip Kostić.

To, u isto vreme, znači da u odnosu na poslednje duele u 2018. godini, ovog puta nisu pozvani golman Aleksandar Jovanović, defanzivci Jagoš Vuković i Milan Rodić, kao i napadač Danijel Aleksić.

Njih četvorica zbirno imaju 15 nastupa za reprezentaciju, od čega Vuković osam.

OPET BEZ LUKE I MATIJE, NEMA VIŠE NI MARKA

Očekivano, nema Luke Milivojevića iz Kristal Palasa i Matije Nastasića iz Šalkea, sa kojima selektor Krstajić od ranije nije u dobrim odnosima.

Milivojević nije želeo da se vrati u reprezentaciju iz koje je izbačen posle Mundijala, uz tvrdnje Krstajićevog asistenta Milana Obradovića da je, citiramo, "planirao puč i vrbovao mlađe saigrače za prelazak kod svog menadžera, Falija Ramadanija". Obradović je u januaru napustio klupu "orlova" kako bi preuzeo mladu reprezentaciju Azerbejdžana, a njegovu ulogu preuzeo je Ljubiša Ranković, no to (za sada) nije značilo i da će se kapiten Kristal Palasa vratiti u tim.

Prema Obradovićevim tvrdnjama, Milivojević je tokom boravka "orlova" u Rusiji navodno nagovarao mlađeg saigrača Marka Grujića da promeni menadžera i pređe kod Ramadanija. Grujić je kao jedan od igrača iz mlađe garde bio među učesnicima Mundijala, posle polusezone koju je proveo na pozajmici u tadašnjem drugoligašu, Kardifu.

Sada, kada je igrama u dresu berlinske Herte "naterao" trenera Pala Dardaija da izjavi kako "klub dugo nije imao takvog fudbalera", ispostavilo se da nije više u planovima selektora i njegovih najbližih saradnika. Razlog je - nedisciplina!

Krstajić je rekao da je sa kolegama iz FSS, Markom Pantelićem i Darkom Kovačevićem, posetio nedavno Milivojevića u Londonu, ali da "on nije spreman da igra za Srbiju", dok je Grujićev izostanak opravdao njegovim odbijanjem da nastupi za mladu reprezentaciju u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ČEKAJUĆI VESTI O MATIĆEVOJ POVREDI...

Nemanja Matić pozvan je za mečeve sa Nemcima i Portugalcima, iako je i poslednju utakmicu Mančester junajteda odgledao iz porodičnog doma, nedovoljno oporavljen od povrede mišića noge.


Zbog povrede na spisku nije defanzivac Napolija, Nikola Maksimović, a nema ni Milana Pavkova i Milana Gajića iz Crvene zvezde, koji su ove nedelje u medijima najavljivani kao Krstajićevi džokeri na pozicijama centarfora i desnog beka.

"Orlovi" će u Volfsburgu igrati protiv verovatno značajno podmlađene reprezentacije Nemačke, čiji je selektor Joakim Lev ove nedelje obavestio trio veterana iz Bajerna da više neće biti pozivan u "Die Mannschaft".

Potom, naš nacionalni tim očekuje novi pokušaj odlaska na Evropsko prvenstvo, na kom nismo učestvovali od 2000. godine kada se zemlja i dalje zvala SR Jugoslavija.

Naši nisu poraženi od utakmice sa Brazilom u Moskvi (4-2-0), duel sa Nemcima biće 137. našeg tima od razlaza sa Crnom Gorom (61-31-44), a fudbaler koji bude postigao sledeći pogodak biće ujedno i strelac jubilarnog, 200. gola za Srbiju.


SPISAK PUTNIKA U VOLFSBURG I LISABON

Izvor: MN PRESS



Golmani: Predrag Rajković (Makabi), Marko Dmitrović (Eibar) i Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma) i Miroslav Bogosavac (Čukarički).

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio) i Branko Jovičić (Crvena zvezda), Darko Lazović (Đenova), Adem Ljajić (Bešiktaš),

Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marsej), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad) i Luka Jović (Ajntraht).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC